Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο πόλεμος των έξι …μηνών.


Αποφάσισαν λοιπόν οι διοικούντες την Ιερουσαλήμ  ( Ιερά Πόλη κι αυτή) να οργανώσουν παλλαϊκή άμυνα με συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης . Βγήκαν λοιπόν τα αυτοκίνητα με τις ντουντούκες να καλέσουν το λαό των δημοτικών διαμερισμάτων στο συλλαλητήριο της Τετάρτης .
Το  1967 οι Ιορδανοί είχαν την ανατολική Ιερουσαλήμ ανοχύρωτη .Όταν οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν να χτυπούν Αιγύπτιους και Σύριους , τότε θυμήθηκαν να ετοιμάσουν την άμυνα με στρατιώτες που είχαν κάτι λιανοτούφεκα .Αποτέλεσμα ήταν , η Ιερουσαλήμ , να πέσει στα χέρια των Ισραηλινών  στον επονομαζόμενο και πόλεμο των έξι ημερών. Βέβαια οι Ισραηλινοί  είχαν  Αρχιστράτηγο τον Μοσέ Νταγιάν .
Εμείς οι δημότες της ετέρας  Ιεράς πόλης  ποιόν έχουμε για αρχιστράτηγο ;
 Τώρα που αλώθηκαν τα τείχη της πόλης ( ΤΕΙ , Εφετείο , Στρατόπεδο , Νοσοκομείο κ.α.) ,θυμήθηκε να κάνει αντίσταση.
Μήπως είναι αργά κύριοι  ;
Και πώς να γίνει αντίσταση όταν ο Αρχιστράτηγος  ήταν στο επιτελείο του πρώην νομάρχη (βλέπε Αγρίνιο)κι όταν υποστράτηγός του σε δημοτικό διαμέρισμα είναι κάτοικος Αγρινίου και φίλος του Αντιπεριφερεριάρχη που ζήτησε ευθέως να γίνει το αρχαιολογικό μουσείο στο Αγρίνιο. Πολλές κερκόπορτες βλέπουμε στο Δήμο Μεσολογγίου .
Οι άλλοι έχασαν τον πόλεμο σε έξι μέρες . εμείς σε έξι …μήνες.   
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για Τα 14 εκατομύρια ευρώ που άφησαν έλλειμα στο ταμείο της πρώην Νομαρχίας Αιτωλ/νίας ο... Στρατηγός Σώκος και οι... 'λοχαγοί' του Κατσούλης,Ψαράκης,Γαλαζούλας,Πετρόπουλος πότε θα αποδοθούν ευθύνες?

Ποιός είναι υπέυθυνος?

Πάλι εμείς θα πληρώσουμε τα κλεμμένα?

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία που τα γράφεις φίλε μπουρλοτιέρη.Συμπληρώνω οτι η κύρια παράμετρος είναι πως εμείς οι ίδιοι θα κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό. Τόπο που θα χαίρονται να έρχονται,να τον επισκέπτονται.Τα λοιπά είναι άνευ ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

όλα καλά και άγια τα λέτε αλλά δεν πρόκειται να βρεθεί κανείς ένοχος. Ας πούμε και ας παραδεχθούμε ότι τα 14 εκατομ. ΕΥΡΩ δεν τα έφαγε ο Σώκος αλλά κατασπαταλήθηκαν εδώ και εκεί και μεγάλο μέρος πήρε και ο Κτασούλης για εκδηλώσεις προκειμένου να γίνει γνωστός και να φάνε τον Αναγνωστόπουλο.
Όμως τα εκατοντάδες εκατομ. ΕΥΡΩ που έφαγαν οι Υπουργοί θα τιμωρηθεί κανείς;
Πάντως μου άρεσε και η φωτογραφία του κειμένου όπως ίσως την ονειρεύεται να γίνει ο συντάκτης του κειμένου. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να υλοποιήσει όμορφες προτάσεις;