Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Έχουμε στο Μεσολόγγι Δημοτική Αστυνομία;

     Βλέπω τους άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας κάποιας Ελληνικής πόλης, ( η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας) με τις στολές τους, τα πηλήκιά τους, τα εξαρτήματα της δουλειάς τους και προσπαθώ να βρω μια σύγκριση με τα δικά μας παιδιά ( άνδρες και γυναίκες) και δεν διακρίνω καμία.
  Περνούν στους δρόμους του Μεσολογγίου τρεις κοπέλες μαζί!! χωρίς πηλήκιο!! ( η κόμμωση προηγείται) χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία τους  ( μπλοκ κλήσεων, ασυρμάτους, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π.), κουνώντας τα χέρια,  χαμογελαστές, συναντούν φίλους και γνωστούς και συζητούν, τα οχήματα σταθμευμένα παράνομα στους δρόμους, προσπερνούν μπροστά τους, κάνουν την ωραία βόλτα τους και επιστρέφουν για να τελειώσει το ωράριο.
            Άλλη κοπέλα με το δίκυκλο μηχανάκι περνάει με ταχύτητα από τους ίδιους δρόμους και με τα ίδια προβλήματα και δεν τρέχει....τίποτε.
            Είναι δυνατόν αυτοί οι εργαζόμενοι να τύχουν σεβασμού από την κοινωνία μας, όταν παιδιά της ίδιας ηλικίας με ανώτερες και ανώτατες σπουδές δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, όταν οικογενειάρχες απολύονται από τις δουλειές τους και τρέχουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας, έ λοιπόν η συμπεριφορά αυτών των παιδιών της Δ.Α. της πόλης μας είναι εντελώς προκλητική.
            Αν προκληθώ, θα αναγκαστώ να δημοσιεύσω φωτογραφίες με οχήματα σταθμευμένα παράνομα παντού στην πόλη ακόμη και κάτω από πινακίδες σημάνσεως και η Δ.Α. να περνάει δίπλα τους. Όσο για τις απογευματινές βάρδιες που μας είχαν πει οι πολιτικοί προϊστάμενοι ότι θα υπήρχε επίβλεψη, λόγια ήταν και τα πήρε ο αέρας των προεκλογικών υποσχέσεων.
            Οι εργαζόμενοι στη Δ.Α. δεν φταίνε τίποτε. Μεροκάματο θέλουν και αυτοί. Όμως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ( προχθεσινοί, χθεσινοί, σημερινοί) δεν θέλουν το καλό της πόλης και φοβούμενοι το ....πολιτικό κόστος, δεν βάζουν γερά θεμέλια εργασίας στη Δ.Α. κάτι ανάλογο με το κράτος.
            Σε πολλούς τομείς εργασίας του Δημοσίου, ο κ. Πάγκαλος μάλλον έχει δίκαιο.
 το PYROFANI

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τελικά θα έπρεπε να πληρώνονται με το "κομμάτι"???
Δηλαδή, τί παρήγαγες σήμερα? Πόσες κλήσεις(νόμιμα βεβαιωμένες) έκοψες σήμερα?? Θα σου πώ εγώ μετά για πότε θα έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι...miss Δημοτική Αστυνομία!!!
Φίλε Pyrofani, μή χαλιέσαι άλλο. Τα κουμπάκια του πληκτρολογίου σου χαλάς με το να γράφεις γι' αυτούς.
Γράψτους κι εσύ όπως σε γράφουν αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει η προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη και του κάθε εργαζομένου, ίσως μεγαλύτερη η ευθύνη των διοικητικών οργάνων.

Κανείς προϊστάμενος δεν μπορεί να ζητάει από τους υφισταμένους να παρανομούν.

Οι υφιστάμενοι δεν είναι όργανα των προϊσταμένων και εκτελούν εντολές μέσα στα νόμιμα πλαίσια των καθηκόντων τους.

Το μεροκάματο πρέπει να το δουλεύεις και όχι απλά να το εισπράτεις.

Ας συνέλθουμε,
Κανείς ανεύθυνος.-

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανέχομαι την προκλητική ( από υπηρεσιακής πλευράς μιλάω) συμπεριφορά τους και το αδιάφορο πέρασμά τους στους δρόμους που είναι γεμάτοι παρανομία. Δεν θέλω να γράφουν τους παράνομους ( για παρκάρισμα, για κατάληψη πεζοδρομίων και πολλά άλλα που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν) αλλά έστω με τη σφυρίχτρα να ειδοποιούν ότι είναι παρόντες. Αυτοί δεν κάνουν τίποτε. Που είναι οι προεκλογικές και μετ'εκλογικές μπαρούφες των πολιτικών προϊσταμένων τους; Δεν προκαλούν έτσι τους άνεργους και τους λοιπούς νέους που δεν έχουν ούτε γάλα για το παιδί τους; Επιτέλους ο κ. Δήμαρχος ας συμμαζέψει Αντιδημάρχους, Προέδρους και εργαζόμενους. Είπαμε μήπως υπάρξει καλύτερη τετραετία, αλλά.......

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΝΕΝΑ,ΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΛΥΣΕΙΣ.ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ.ΕΠΙΣΗΣ,ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ (ΤΑΞΗΣ),ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΑΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ..ΧΜΜΜΜΜ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ,ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΚΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, ΚΑΚΟ Χρήστο.

Σέβομαι το ύφος σου,
αλλά ας καταλάβουμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάγγελμα που λέγεται "καλημέρα σας".

Άλλο τα "ορθογραφικά λάθη"
και άλλο η προκλητική γελοιότητα.

Ας σοβαρευτούμε και
ο καθένας να κάνει την δουλειά του.

Ας καταλάβουμε ότι υπάρχουν λόγοι
για το κατάντημα της πόλης μας και της χώρας μας
και ας ανασκουμπωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ταπεινή μου άποψη, κάθε δήμος έχει τη δημοτική αστυνομία που του αξίζει! Όλα είναι θέμα υποδομής μιας υπηρεσίας καθώς και η νοοτροπία των πολιτών απέναντι στο θεσμό, ειδικά στον εμπορικό σύλλογο που αντιστεκόταν τόσο καιρό στο κλείσιμο των πεζοδρόμων.