Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η πρόταση για τη συγχώνευση των Εφοριών στον νομό


 Σε μια ΔΟΥ σε κάθε νομό, πλην εξαιρέσεων σε ορισμένους όπως Αττική κλπ, θα προχωρήσει ο Καλλικράτης,  συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο τον δημόσιο τομέα με κύριο στόχο φυσικά  τη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών, καθότι ευνόητο είναι ότι η συγχώνευση τέτοιων υπηρεσιών και με τέτοιο όγκο δουλειάς, δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία τους. Όταν μάλιστα το κυνήγι της φοροδιαφυγής έχει γίνει σημαία του κράτους, διερωτάται κανείς πως μπορεί μια υπηρεσία συμπιεσμένη κατά τα 3/4 σε επίπεδο χώρας να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της αγοράς και του κράτους. Η απάντηση είναι ότι οι υπάλληλοι που θα βρεθούν χωρίς γραφείο θα αξιοποιηθούν για τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς. Φανταστείτε δηλαδή σε κάθε γωνία και έναν εφοριακό να φυλάει καρτέρι κυνηγώντας αποδείξεις ή να μπουκάρουν καθημερινά τα γνωστά συνεργεία σε κάθε γραφείο και επιχείρηση ξεσκονίζοντας τα βιβλία, τι ειδυλλιακό τοπίο ηρεμίας και εύρυθμης λειτουργίας θα κυριαρχεί στους δρόμους.
Η πρόταση για το δικό μας νομό είναι οι 7 υπάρχουσες σήμερα συνολικά ΔΟΥ Α' και Β' τάξεως, να συγχωνευθούν σε μία, με έδρα το Μεσολόγγι. Αναμένουμε φυσικά αντιδράσεις και το γνωστό παρασκήνιο και θα έχουμε βεβαίως την ευκαιρία να ασχοληθούμε με ένα ακόμη καυτό ζήτημα το επόμενο διάστημα. Με τις υγείες μας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο.... Πως και δεν την κάνουνε ΔΟΥ αγρινίου ??? Οι βουλευτές της..."συμπρωτεύουσας" θα αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο ??
Αλλά ξέχασα, είναι και το νοσοκομείο, και το αρχαιολογικό μουσείο, οπότε ασ βολευτούν οι Μεσολογγίτες με την ΔΟΥ.....
(Καλημέρα, σας είπα ??? Δε σας είπα.) Καλημέρα σας.