Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Στις 2 Ιουνίου τα εγκαίνια του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα

Εκπτωτικό χωριό με 110 καταστήματα
Πόλος έλξης για τους αγοραστές, με προσφορές όλο τον χρόνο

Το πρώτο εκπτωτικό χωριό στην Ελλάδα πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι, ταράζοντας τα νερά στον εμπορικό κόσμο. Στις 2 Ιουνίου εγκαινιάζεται το εκπτωτικό χωριό ΜcΑrthurGlen Designer Οutlet Αthens στα Σπάτα. Πρόκειται για μια επένδυση 100 εκατ. ευρώ, θα απασχολεί 1.000 εργαζομένους, θα διαθέτει 110 καταστήματα, με εκπτώσεις από 35% ως 70%, ενώ αναμένει 3 εκατομμύρια επισκέπτες τον δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του.. Παρ´ ότι τα εγκαίνια γίνονται εν μέσω κρίσης, οι παράγοντες της ΜcΑrthurGlen πιστεύουν πως το εγχείρημα θα πετύχει διότι τα outlets και δη τα εκπτωτικά χωριά ευνοούνται σε περίοδο κρίσης. Η ΜcΑrthurGlen Group κατέχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά των Designer Οutlets στην Ευρώπη, διαθέτοντας 19 Designer Οutlets σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το ΜcΑrthurGlen Αthens αποτελεί το 20ό κέντρο της ΜcΑrthurGlen.
Το υπαίθριο, δύο επιπέδων, ΜcΑrthurGlen Αthens εκτείνεται σε 21.000 τ.μ. και θα προσφέρει 100 καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού, 10 εστιατόρια και καφέ, καθώς και 2.000 θέσεις στάθμευσης.
Το ΜcΑrthurGlen Αthens θα περιλαμβάνει επώνυμες μάρκες ρούχων, υποδημάτων, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού, όπως Versace, Cavalli, Μoschino, Ferre, Τrussardi, Richmond, Βrooks Βrothers, Replay, Τommy Ηilfiger, Τimberland, Νautica, Gant, Lacoste, Columbia αλλά και ελληνικές φίρμες όπως Αttrativo, Luna, Τoi & Μoi, ενώ απευθύνεται σε καταναλωτές όλων των οικονομικών δυνατοτήτων.
Το ΜcΑrthurGlen Αthens βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η τοποθεσία θεωρείται ιδανική για να προσελκύσει και τους 6 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα ετησίως. Ο γενικός διευθυντής της ΜcΑrthurGlen στην Ελλάδα κ. Ι.Κασιμάτης δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι εισάγουμε μια νέα φιλοσοφία αγορών στο ελληνικό λιανεμπόριο. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας μοναδικής και ευχάριστης ατμόσφαιρας για τους καταναλωτές, στην οποία θα μπορούν να βρουν τις αγαπημένες τους μάρκες σε τιμές 35%-70% χαμηλότερα καθ´ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, ο κ. Κασιμάτης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε νηπιακή φάση σχετικά με τα εκπτωτικά χωριά και θεωρεί πως «αντέχει» ακόμη τρία-τέσσερα παρόμοια πρότζεκτ, ενώ και η ΜcΑrthurGlen ψάχνει ευκαιρίες για να ανοίξει και άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: