Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ερώτηση Α. Μακρυπίδη για το ΤΕΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανδρέας Μακρυπίδης: «Στήριξη του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και της Σ.Τ.Ε.Γ.και όχι υποβάθμιση.»
 Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα.Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την απόφαση για την μη εισαγωγή εισακτέων στην Σχολή Τεχνολογίας και Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Ο Βουλευτής με την ερώτηση του ζητάει από την Υπουργό να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να προχωρήσει σε ενέργειες για την αναβάθμιση τόσο της Σ.Τ.Ε.Γ, όσο και συνολικά του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, με εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών και σύνδεση με την πρωτογενή παραγωγή, ώστε να αποφευχθεί η κατάργηση τμημάτων.
Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Ι.Π.Μεσολογγίου και στην εκπαιδευτική κοινότητα του Τ.Ε.Ι., μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη μη-εισαγωγή σπουδαστών στα τρία τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας – Γεωπονίας (Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας, Μηχανολογίας & Υδάτινων Πόρων και Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης) για το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη οδηγεί στην υποβάθμιση τόσο της συγκεκριμένης σχολής, όσο και συνολικά του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, αφήνοντας αναξιοποίητες τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν. Οι αξιόλογες σύγχρονες κτηριακές υποδομές, αλλά και το εξειδικευμένο και καταρτισμένο εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η Σ.Τ.Ε.Γ., αποτελούν τις προϋποθέσεις για την επιτυχή σύνδεση του τμήματος με την τοπική αγροτική παραγωγή.
            Ήδη, η Σχολή έχει να επιδείξει θετικές διεθνείς αξιολογήσεις, όπως στην περίπτωση του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης, που μέσα από τις δραστηριότητες του στηρίζει την παραγωγή στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού και συμβάλλει στην προστασία του τοπικού φυσικού πλούτου.
Αυτό που απαιτείται είναι η θετική μετεξέλιξη της Σ.Τ.Ε.Γ. μέσα από τον εκσυγχρονισμό των αντικειμένων σπουδών και όχι η κατάργηση των τμημάτων.
Η συγκεκριμένη σχολή μπορεί μέσα από σοβαρό προγραμματισμό και στήριξη, να συνδεθεί με την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής και να συμβάλλει στην ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα της έδρας της ΔΟΥ στο Μεσολόγγι να πάρει θέση ο κ.Μακρυπίδης και να αφήσει τους λεονταρισμούς κοπτόμενος δήθεν για το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Θέλει την έδρα της μοναδικής ΔΟΥ στο Αγρίνιο ή στο Μεσολόγγι?

Αναμένουμε την απάντησή του...

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε ζητήσει από το IERAPOLIS να μη δημοσιεύει βλακείες του μεγάλου βουλευτή. Ίσως στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να μη μπορεί. Γι' αυτό και εμείς θα τον λούζουμε με κάθε προσβλητική φράση όπως κάνει αυτός με τις ενέργειές του εναντίον του Μεσολογγίου. Θα πρέπει να ντρέπεται που τολμάει να πιάνει στο στόμα του το Μεσολόγγι. Αφήστε μας ησύχους μεγάλε βουλευτή του Αγρινίου που παραδώσατε τη μισή Αιτωλ/νία στον κ. Μοσχολιό για να μιλάει από θέση ισχύως και να θέλει σώνει και καλά να βρει κάτι για την πόλη του και την ονομάζει "Πρωτεύουσα πόλη". Βλέπετε οι φτωχοί στο πνεύμα τι σκαριφίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε, πως σε λένε...

Προσβάλλομαι σαν κάτοικος αυτής της πόλης,
όταν πιάνεις στο στόμα σου τη λέξη Μεσολόγγι.

Όσο λιγότερο ενδιαφέρεσαι για το Μεσολόγγι,
τόσο λιγότερο κακό θα πάθει.

Το ενδιαφέρον σου προκαλεί θυμηδία.