Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Γιατί οι Έλληνες δεν θα βγουν ποτέ από την κρίση

Απίστευτο, αλλά αληθινό, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild
     Ένα απίστευτα αρνητικό, αλλά ίσως κατά βάθος αληθινό, ρεπορτάζ φιλοξενεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα ταμπλόιντ, Bild με τίτλο «Για αυτούς τους λόγους οι Έλληνες δεν θα συρθούν ποτέ από την κρίση».
    Σε ιδιαιτέρως ειρωνικούς τόνους, η εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ του Paul Ponzheimer, για την Ελλάδα, η οποία «παρόλο που ταλανίζεται από την κρίση, συνεχίζει να καταβάλει υπέρογκα επιδόματα σε ομάδες εργαζομένων».
    Το κείμενο έχει ως εξής:
    «-Γνωρίζετε κάποια χώρα, στην οποία καταβάλλεται επί 22 χρόνια σύνταξη σε πολίτη που είχε πεθάνει και κανένας δεν το κατάλαβε;
-Σωστά! -Η Ελλάδα.
    -Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μπορεί μεν εφαρμόζει εδώ και έναν χρόνο και μετά από πιέσεις της Ε.Ε. ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ανήλθαν περίπου σε ποσοστό 20%. Όμως οι αντιδράσεις αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Δεν είναι μόνο τα συνδικάτα που αρνούνται να αποχωρισθούν τα προνόμιά τους».
    Τα στραβά της Ελλάδας σύμφωνα με τη Bild:

«-800 πρώην πολιτικοί (βουλευτές) ζητούν περισσότερα χρήματα-περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.
-συνεργάτες του Πρωθυπουργού Παπανδρέου συνεχίζουν να λαμβάνουν 18 μισθούς
-υπάλληλοι σε κρατικές επιχειρήσεις λαμβάνουν μεταξύ άλλων Bonus για το ότι προσέρχονται στην ώρα στην εργασία τους, για το πλύσιμο των χεριών τους, για εργασία υπό θερμοκρασία 0 έως οκτώ βαθμών Κελσίου. Ακόμη και για τον χειρισμό ενός φωτοτυπικού μηχανήματος καταβάλλονται επιπλέον χρήματα. Ένας υπάλληλος θα μπορούσε να αυξήσει το βασικό του μισθό από 3.908 έως 8.675 ευρώ.
-για τους οδηγούς λεωφορείων ο χρόνος εργασίας αρχίζει ήδη από την ώρα που ξεκινούν από τα σπίτια τους για να πάνε στο χώρο εργασίας, ακόμη και για την προθέρμανση της μηχανής του λεωφορείου καταβάλλεται επίδομα.
-οι ημέρες ρεπό των μηχανοδηγών των τρένων υπολογίζονται με 28 αντί για 24 ώρες.
-οι ιερείς λαμβάνουν επίσης επίδομα για την τέλεση κάθε λειτουργίας.
-σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις όπως στα Ελληνικά Πετρέλαια καταβάλλονται 18 μηνιαίοι μισθοί τον χρόνο. Νυχτοφύλακας λαμβάνει ετησίως μέχρι και 72.000 Ευρώ. Για κάθε υπάλληλο η επιχείρηση πληρώνει για μια φορά το χρόνο 5 ημέρες παραμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας που επιλέγει ο εργαζόμενος. Οι συνεργάτες του λαμβάνουν κατά 50% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με του γερμανούς συναδέλφους τους.
-υψηλόβαθμοι πολιτικοί που ήταν εν ενεργεία για πολλά χρόνια φέρονται σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να ζητούν την καταβολή χρημάτων συνολικού ύψους μέχρι 250.000 Ευρώ έκαστος για τη συνταξιοδότησή τους. Επίσης βουλευτές που βρίσκονται στην πολιτική από το 1993 λαμβάνουν διπλές συντάξεις.
-κάθε τέταρτος Έλληνας εργαζόμενος έχει ως εργοδότη το κράτος. Οι κρατικές επιχειρήσεις όμως παρουσιάζουν ζημίες, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ΟΣΕ έχουν χρέος περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ.
-περισσότερα από 200.000 κτίρια στην Ελλάδα είναι αυθαίρετα, έχουν κατασκευαστεί δηλαδή χωρίς τη σχετική άδεια. Έσοδα από τη φορολογία τους; Μηδέν.
-υπάλληλος της εφορίας καταχράστηκε 2 εκατομμύρια Ευρώ. Ακόμα και μοναχοί φέρονται αναμεμειγμένοι σε τεχνάσματα για να αποφύγουν την καταβολή φόρου. Στο Άγιο Όρος έγιναν παράνομες αγοραπωλησίες γης.
-Το κράτος συνεχίζει να εγγυάται στους φαρμακοποιούς περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 33%. Με ένα φαρμακείο ανά 1.200 κατοίκους η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε.» (εννοεί αναλογία φαρμακείων/κάτοικο).
«-πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι γιατρός σε πολυτελή συνοικία της Αθήνας είχε 10 εκατομμύρια Ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, όμως στην εφορία δήλωνε εισόδημα μόνο 30.000 ευρώ.
-εξαιτίας της παράνομης εργασίας και της φοροδιαφυγής οι εφορίες στην Ελλάδα χάνουν κάθε χρόνο έσοδα ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ».
Μέτωπο Ελευθέρων Δημοτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: