Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ν. Μουρκούσης : ''ανέκδοτο ο νόμος Ραγκούση''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εκλογικών Δαπανών και Διαφάνειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στην οποία προήδρευε ο Εφέτης κ. Γεώργιος Κουσουλός, η ένσταση που είχε υποβάλει ο συνδυασμός «Το μέλλον είναι τώρα» του Νικ. Μουρκούση, για το ζήτημα ότι οι δύο συνδυασμοί που πέρασαν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών (Κατσούλης-Πρεβεζάνος), δεν είχαν δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο τα προεκλογικά έσοδα-έξοδα τους, όπως προέβλεπε ο νόμος.
Μαζί καταρρίφθηκε και ο σχετικός νόμος, που με περισσή υπερηφάνεια είχε παρουσιάσει προ έτους ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, αποδεικνύοντας ότι, δυστυχώς, σήμερα περισσεύουν τα παχιά λόγια και απουσιάζει η διαφάνεια..
Το σκεπτικό της Επιτροπής, που θα δημοσιοποιηθεί εγγράφως σε δέκα περίπου μέρες, ήταν ότι ο νόμος είναι ασαφής και δεν προβλέπονται ποινές, αν και οι δύο κρινόμενοι συνδυασμοί παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν τηρήσει το νόμο και δεν είχαν δημοσιοποιήσει τα οικονομικά τους στοιχεία. Ακόμη και σήμερα, κανένας πολίτης δεν είναι σε θέση να ενημερωθεί για τα έσοδα και έξοδα των συνδυασμών αυτών, αφού πουθενά δεν φαίνονται, αντίθετα με εκείνα του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα», που παραμένουν ανηρτημένα στο διαδίκτυο από τις εκλογές έως και σήμερα, σε δημόσια θέα.
Συγχαίρουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Ραγκούση για την «διαφάνεια» που πρεσβεύουν αλλά και τους συνδυασμούς που παρανόμως πορεύτηκαν στην εκλογική διαδικασία, χωρίς καμία επίπτωση. Προφανώς, στις επόμενες εκλογές, ο νόμος Ραγκούση θα αποτελεί ανέκδοτο, αφού κανένας δεν θα τον τηρήσει!
Ο συνδυασμός μας θα συνεχίσει να προασπίζεται με πάθος τη νομιμότητα, με σεβασμό στον δημότη και να διεκδικεί πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση στην διαχείριση και την άσκηση εξουσίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής.
Γραφείο Τύπου
Νίκος Μουρκούσης

Δημοτικός Συνδυασμός Ι. Π. Μεσολογγίου - Αιτωλικού - Οινιαδών "Το μέλλον είναι τώρα!"
Web site: www.mourkousis.gr - Email: pressoffice@mourkousis.gr - Τηλ.: 6944 565 574

Δεν υπάρχουν σχόλια: