Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ 20-5-2011
Από τις αρχές του έτους 2011 η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου με υπεύθυνο και τεκμηριωμένο τρόπο ανέδειξε και αναδεικνύει καθημερινά τα προβλήματα της περιοχής μας. Οι εξελίξεις γύρω από κορυφαία ζητήματα – παρά τις κατά καιρούς καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμοδίων – δυστυχώς επιβεβαίωσαν τους φόβους και τις προβλέψεις μας. Ο διευρυμένος πλέον δήμος του Μεσολογγίου ζει υπό καθεστώς τρομοκρατικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης και μετατρέπεται καθημερινά σε άδειο σάκο του μποξ, χωρίς την παραμικρή υποστήριξη, την παραμικρή αγωνιστική και πρέπουσα αντίδραση εκ μέρους όλων.
Σήμερα λοιπόν ένα (1) χρόνο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου στη χώρα και στην λογική των κάθε είδους περικοπών στον δημόσιο χώρο η κυβέρνηση ΑΣΕΛΓΕΙ βαρύτατα σε βάρος του Μεσολογγίου με συγκεκριμένες αποφάσεις, δράσεις και πρακτικές. Έτσι:
1.Το Νοσοκομείο οδεύει προς συγχώνευση και κατάργηση κλινικών του, με την υπαγωγή του στον “πόλο” του Αγρινίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιστορικότητα, το κόστος της επένδυσης τα τελευταία χρόνια, η διάλυση του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού με απώτερο στόχο την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Πού είναι άραγε οι κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές της περιοχής, που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι για… ψύλλου πήδημα;
2.Το ΤΕΙ μπαίνει σε διαδικασία κατάργησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται και αναφερόμαστε στις Σχολές ΣΤΕΓ που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής του Νομού. Ειδικότερα η κατάργηση της παλαιότερης σχολής στη χώρα (Υδατοκαλλιέργειες) που έχει άμεση σχέση με την περιοχή (λιμνοθάλασσα), τι άλλο παρά βαρβαρότητα, μίσος και αντιαναπτυξιακή αντίληψη μπορεί να σηματοδοτεί; Επιβάλλεται η άμεση ανάκληση αυτής της πραξικοπηματικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.
3.Η μοίρα του 2/39 Συντάγματος Πεζικού κατά τα φαινόμενα είναι προδιαγεγραμμένη. Η μη κατάταξη στρατιωτών – νεοσυλλέκτων στην επόμενη ΕΣΣΟ, βάζει το νερό στο αυλάκι, για την δραματική συρρίκνωση του Στρατοπέδου. Που είναι άραγε οι βεβαιώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Βενιζέλου, προς τον Δήμαρχο της πόλης; Πήγαν περίπατο φυσικά… Από τους κατά συνθήκη ψεύτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι, παραδεχτείτε το.
4.Τα αιτήματα της περιοχής μας για Εφετείο και Αρχαιολογικό Μουσείο, παραπέμπονται ως συνήθως στην γνωστή διαμάχη Αγρινίου – Μεσολογγίου και στην Καλλικρατική λογική, ότι το μεγαλύτερο ψάρι, θα φάει το μικρότερο. Τίποτα δεν φαίνεται να διδάσκονται οι κυβερνώντες από την Διεθνή και Ευρωπαϊκή εμπειρία αναφορικά με την χωροθέτηση των υπηρεσιών στις πόλεις της ενδοχώρας. Δυστυχώς και εδώ οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν βαρύτατη ευθύνη και πρέπει να καταγγελθούν. Δεν πειράζει, ας μην ξανάρθουν στο γεύμα των γιορτών Εξόδου της πόλης…
5.Το δίπτυχο τουρισμός – πολιτισμός που ακουμπάει στα αιτήματα Αρχαιολογικό Μουσείο – Ακαδημία Ελευθερίας, είναι δικαίωμα της πόλης και πρέπει να θεσμοθετηθούν ΑΜΕΣΑ χωρίς χρονοτριβή και υπολογιστικές τακτικές τύπου κ. Γερουλάνου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, δεν πέρασε το αυλάκι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα!
6.Η εκτροπή του Αχελώου, εκτροπή της λογικής και παρεκτροπή των κάθε είδους εγκληματικών συμφερόντων, επανέρχεται από την κυβέρνηση, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης. Η αντίδραση και πάλι η δική μας, των φορέων και των πολιτικών της εκπροσώπων δυστυχώς, χαϊδεύει τα αυτιά των κάθε λογής “υποστηρικτών” της εκτροπής και δημιουργεί νέα δεδομένα, επιβαρυντικά για την περιοχή. Ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των κατοίκων και των πολιτών και όχι να κινείται στα πλαίσια μόνο της επιτροπής κατά της εκτροπής και των δικαστικών αγώνων. Διεύρυνση λοιπόν της επιτροπής τώρα!
7.Τέλος να ενεργοποιηθεί η διάταξη του Καλλικράτη που προβλέπει ότι «σε περίπτωση που συμφωνήσουν δύο δήμοι για απόσχιση και ένταξη συγκεκριμένων κοινοτήτων» (όπως του Γαλατά και του Περιθωρίου), σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, για να διευρυνθεί ο δήμος Μεσολογγίου και να εφαρμοσθεί η ομόθυμη απόφαση των κατοίκων της περιοχής.
Με βάση τις παραπάνω δυσμενείς εξελίξεις το Δ.Σ. του Ε.Κ. Μεσολογγίου κατά την συνεδρίασή τους στις 19-5-2011 κατέληξε να καταθέσει στην συντονιστική επιτροπή των φορέων της πόλης ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρόταση: Συνεχείς αγώνες και δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωση, με ταυτόχρονη καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στα αιτήματα της περιοχής μας. Στην παραπάνω κατεύθυνση θεωρούμε ότι την προσεχή εβδομάδα πρέπει να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κλείσιμο καταστημάτων, υπηρεσιών που καταργούνται και στην συνέχεια κλιμάκωση με όποιο πρόσφορο τρόπο κρίνει η συντονιστική επιτροπή. Άλλος τρόπος πλέον δεν υπάρχει. Απευθυνόμαστε μέχρι σήμερα εις ώτα μη ακουόντων. Οι άνθρωποι έχουν λάβει τις αποφάσεις του και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πρέπει να τους δείξουμε ότι κάποιοι έχουν πάντα ανοιχτά τα μάτια της ψυχής τους και μπορούν να αντιστέκονται.
 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μια συγκροτημένη άποψη και κυρίως υπεύθυνη και τεκμηριωμένη.