Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σεβασμός στους θεσμούς και αίσθημα δικαίου

Στις φυλακές με χειροπέδες οδηγήθηκε ο μεγάλος και θρασύς Στρος-Καν μετά την καταγγελία για απόπειρα βιασμού. Οι λεπτομέρειες είναι σχεδόν γνωστές. Εκείνο που μας αρέσει είναι το θέατρο που παίζουν και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν τα ντόπια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.
Οι επικοινωνιακοί ρακοσυλλέκτες, τα Botox των 8 και οι διάφοροι χατζηαβάτηδες μισθοφόροι της αλλήθωρης ενημέρωσης ξεκίνησαν το παραμύθι που τους υπαγόρευσαν τα ακουστικά για τον φίλο της Ελλάδας και άλλα πικρά.
Ξεχάστηκαν η θρασύτητα και τα χυδαία σχόλια για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Τα σκατά που μας είχε ρίξει ξαφνικά έγιναν εύγευστα και διακοσμητικά.
Τα ντόπια παπαγαλάκια δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ορισμένα κράτη έχουν δομές, ισχύ και δικαιοσύνη που είναι ίση για όλους. Συνηθισμένοι οι παπαγάλοι από το ελληνικό "κάντε ότι θέλετε αρκεί να με ψηφίζετε" και της παναδρεϊκής κοπής αμοραλισμό που επιβλήθηκε στους Έλληνες, δεν μπορούν να καταλάβουν τις χειροπέδες στο Στρος-Καν.
Στην Αμερική δεν υπάρχουν "Therapin" γιώτ, τα δώρα στο εαυτό μας, χρηματιστήριο, μαύρες χορηγίες στα κόμματα, υποβρύχια που γέρνουν. Επειδή κανείς δεν είναι τέλειος και στην Αμερική θα υπάρχει διαφθορά και ατιμωρησία, αλλά ισχύει η απλή παραδοχή "κάνε ότι θέλεις, άμα όμως σε πιάσω ούτε ψύλλος στον κόρφο σου".
Κύριο μέλημα της ηγετικής ελίτ στην Αμερική είναι η προστασία των θεσμών και η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.
Κανένας δεν μπορεί, όσο και να είναι ψηλά, να υπομονέψει τους θεσμούς και το αίσθημα δικαίου του αμερικανικού λαού.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η χθεσινή ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας αποτελεί την ταφόπλακα στην μεταπολιτευτική δημοκρατία μας που εδώ και καιρό βρισκόταν σε κώμα…
Περιθώρια αμφισβήτησης πλέον δεν υπάρχουν ακόμη και για τους εγκάθετους παπαγάλους που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν το μαύρο για άσπρο.
Ο Γιούνκερ αποφάσισε πως τα κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν! Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη άποψη άλλη λύση, δίνοντας μια νέα διάσταση στην ευρωπαϊκή έννοια της δημοκρατίας και στα αδιέξοδα και επικίνδυνα διλήμματα του ΓΑΠ που έλεγε ή Μνημόνιο ή χρεοκοπία.
Το τσίρκουλο που έχουμε για κυβέρνηση φυσικά και δεν σχολίασε, άλλωστε ποιο γιουσουφάκι σχολιάζει την απόφαση του σουλτάνου του; Εκτελεί εντολές εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία προ πολλού και δεν μπορεί να ενδιαφέρεται τώρα για γελοιότητες όπως η ελευθερία της γνώμης των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

Πότε αγάπησαν την Ελλάδα οι Παπανδρέου; θάρθει μια μέρα που κλάψουμε πικρά για τις χαμένες ψήφους μας σ' αυτή την οικογένεια. όχι πως ήταν οι άλλοι καλύτεροι, αλλά τουλάχιστον είχαν λίγο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Όταν πήγε ο Καραμανλής ο νεότερος στη Ρωσία προασπιζόμενος τα συμφέροντά μας, αμέσως ανακάλυψαν ένα άλλον μεγάλο έλληνα τον Γιωργάκη που έπρεπε να ξεπουλήσει όλη τη χώρα. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα μας φτύνουν.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμός στους θεσμούς και αίσθημα δικαίου στις ΗΠΑ;

Ούτε σαν ανέκδοτο δεν στέκει.

Ανώνυμος είπε...

φίλε μας που έγραψες αυτό το κείμενο ή είσαι ο πιο ευκολόπιστος άνθρωπος ή κάποια εξάρτηση έχεις απο τους πέραν του Ατλαντικού. μέχρι εδώ φτάνει η μπόχα απο την υπόθεση αυτή και συ μιλάς για δημοκρατίες και θεσμούς;