Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Φεστιβάλ Άρλ : Η γιορτή της Φωτογραφίας σήμερα από τον Β. Αρτίκο


 1. Ο Βασίλης Αρτίκος, μέλος της ΦΩΤΟΛΕΜΕ,  την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στις 7 μμ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο θα παρουσιάσει την εμπειρία του από το Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Άρλ της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2010. Με φωτογραφίες και βίντεο θα μας ταξιδέψει στην πόλη της Γαλλίας που διοργανώνει εδώ και 41 χρόνια ένα διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας, το οποίο προσελκύει φωτογράφους αλλά και επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Το φεστιβάλ, γνωστό με την ονομασία "Les rencontres d Arles" («Οι συναντήσεις της Άρλ»), ιδρύθηκε το 1969  από το Γάλλο φωτογράφο Lucien Clergue και το συγγραφέα Michel Tournier και είναι μια πραγματική γιορτή της φωτογραφίας με εκθέσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλης της Άρλ.  Για τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ  μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.rencontres-arles.com/
2.       Ο Καθεδρικός των Εικόνων (Cathedral d΄ images): Σε μικρή απόσταση από την Άρλ (στην περιοχή Les Baux-de-Provence) υπάρχει ο Καθεδρικός των Εικόνων. Έτσι έχει ονομαστεί ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο, το οποίο o φωτογράφος Albert Plécy είχε την έμπνευση να το μετατρέψει σταδιακά σε ένα χώρο τέχνης, τον οποίο πλημμυρίζουν οι εικόνες, καθώς προβάλλονται πάνω σε γιγάντιους ασβεστολιθικούς τοίχους. Ο Βασίλης Αρτίκος θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό βίντεο σε HD από τον Καθεδρικό των Εικόνων, στον οποίο φιλοξενούνται κάθε χρόνο αφιερώματα σε διαφορετικούς καλλιτέχνες ή και σε χώρες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα χάνεται. Στιφη λαθρομεταναστών εκφοβίζουν λεηλατούν σκοτώνουν για ..μία βιντεοκάμερα τον Ελληνικό λαό, ΕΝΏ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ επιχαίρονται.
Ο ατυχής ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ σφάχτηκε από το μαχαίρια εγκληματιών σίγουρων για την ατιμωρησία. Το θύμα δεν είναι παρά το άβουλο πιόνι στην σκακιέρα ενός άνοστου, ανίερου και βάρβαρου πολιτικού παιχνιδιού που παίζεται χρόνια τώρα εις βάρος και πάνω στο σώμα της πατρίδας μας.
Οι εγκληματίες μπορεί να σήκωσαν τα μαχαίρια, τα χέρια τους τα έχουν οπλίσει η μωρία, η αγυρτεία, η διανοητική αναπηρία της Ελληνικής άρχουσας τάξης. Άρχουσα τάξη που επί 35+1 χρόνια αφήνει την "προοδευτική" τρομοκρατία να λυμαίνεται τα πανεπιστήμια, την εκπαίδευση, τον τύπο, να παραποιεί ή και να αντιστρέφει έννοιες, αλλά δεν παραλείπει να κάνει δώρα στον εαυτό της και να φροντίζει το μέλλον των παιδιών της.
Αυτή η άρχουσα τάξη και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι της είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Τα αριστερα κόμματα μούγκα. Η ΝΔ τσιμουδιά. Έχει στερήσει από τον εαυτό της την δυνατότητα να αρθρώσει πολιτικό λόγο. Παίζει ρόλο διακοσμητικό του πολιτικού σκηνικού, άκρως παθητικό. Κυριαρχείται από ανθρώπους με αποξεραμένους τους γεννητικούς αδένες της δράσης χωρίς ιδεολογία και πιστεύω. Όσα χρόνια κυβερνούσε δεν είχε κατορθώσει να ψελλίσει ούτε απόπειρα κριτικού λόγου και έγκυρης αντίστασης στην ιδεολογική τρομοκρατία της Νεοταξίτικης αριστεράς. Κυριαρχούμενη από βαθιά συμπλέγματα μειονεξίας περιφέρεται στην πολιτική σκηνή σαν ηττοπαθής Λευκορώσος χωρίς πολιτικό αντίλογο, κριτική αντιπρόταση, διαφορετική εκδοχή, άλλη οπτική. Το κόμμα της ΝΔ είναι πολιτικά και κοινωνικά ανύπαρκτο, γιατί έχει κυριολεκτικά απορροφηθεί από την κυρίαρχη μόδα του αριστερισμού. Πανικοβάλλεται, κυριολεκτικά τρέμει και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να χαρακτηριστεί "ελληνοκεντρική", "εθνικιστική", "αντιδραστική". Τις κόβονται τα πόδια μήπως και η Dear Dora την χαρακτηρίσει Δεξιά. Βυθισμένα στα ιδεολογήματα του "Μεσαίου Χώρου" του "κοινωνικού νεοφιλευθερισμού" τα στελέχη της τρέχουν να υιοθετήσουν τη γλώσσα, τα κριτήρια, τις αξιολογήσεις της νεοταξίτικης αριστεράς. Όλο αυτό το συνονθύλευμα που ακούει στο όνομα ΝΔ δεν έχει τίποτα δικό της να αντιτάξει στον ιδεολογικό μονόδρομο της κατεστημένης "προοδευτικής" ασυδοσίας γιατί δεν πιστεύει σε τίποτα, το πνευματικό της κενό είναι ολοφάνερο.