Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου με Σ. Γιαννακά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τη Δευτέρα, 02/05/11, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε συνάντηση με τη βουλευτή κ. Σοφία Γιαννακά στα γραφεία του Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθούν αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεσολογγίου.
Αρχικά, το Δ.Σ., ζήτησε από τη βουλευτή τη βοήθειά της προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννη Διαμαντίδη, με σκοπό την επίλυση του πάγιου αιτήματος του Συλλόγου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά.
Δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν ο χαρακτηρισμός της ΒΙ.ΠΕ (Βιομηχανικής Περιοχής) που βρίσκεται στην περιοχή Μεσόκαμπος Μεσολογγίου, ως Βιοτεχνικό Πάρκο. Ο Πρόεδρος  επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας της απαραίτητης υποδομής ώστε να πραγματοποιηθεί το αίτημά του αυτό.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη Λιμνοθάλασσα η οποία όντας φυσικός πλούτος του Μεσολογγίου, θα μπορούσε να αποτελεί πηγή ανάπτυξης για την πόλη αυτή. Η Διοίκηση του Συλλόγου πρότεινε να περάσει η διαχείριση της Λιμνοθάλασσας στο Δήμο Μεσολογγίου. Ακόμα, ζήτησε τη μεσολάβηση της κ. Γιαννακά ώστε να επισκεφθεί η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Μαρία Δαμανάκη, το Μεσολόγγι για να της παρατεθούν προτάσεις για την αξιοποίηση της Λιμνοθάλασσας.
Το Προεδρείο πρότεινε ακόμα, τη δημιουργία και λειτουργία αρχαιολογικού μουσείου, πάγιου αιτήματος της πόλεως, μιας και εκτός της νεοελληνικής ιστορίας του Μεσολογγίου στο διευρυμένο Δήμο υφίστανται 4 αρχαίες πόλεις.
Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και πως αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί. Από τη μεριά του Συλλόγου, κατατέθηκε υπόμνημα το οποίο εκτός από στατιστικά στοιχεία περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 Για το Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                        ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς,
η κυρία δεν έπαιξε κανένα ρόλο,
στην διαμόρφωση του χάρτη του νομού....

(βλέπε στο βάθος της φωτογραφίας).

Ανώνυμος είπε...

kαλα ειστε σοβαροι?Εδω υπαρχει προβλημα με τους βουλευτες και εσεις συναντιεστε με την Γιαννακά?Μα δεν εχετε ουτε την στοιχειωδη προσωπικοτητα να διεκδικειτε για αυτην την πολη?

Ανώνυμος είπε...

κΎΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ( ΟΧΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ (ΜΑΣ)ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ: ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

ωραία παιδιά! τσάμπα διαφήμιση στη Γιαννακά! Μπράβο! συνεχίζτε έτσι! καλέστε και το Σώκο! πάει για βουλευτής το παλικάρι! Βγάλτε του κι αυτού μια φωτογραφία!

Ανώνυμος είπε...

re den sas kovei katholoy?ayta theloyn oi boyleytes kai eseis tsimpate

Ανώνυμος είπε...

και να ξέρετε παιδάκια, η μοναδική που μπορεί να προωθήσει τα θέματα της πόλης μας είναι η σοφία. Όπως έχει κάνει τόσα χρόνια τώρα.Δηλαδή θέλετε να σας πούμε και μπράβο;