Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Οι ηγέτες στα δύσκολα ξεχωρίζουν και αναγνωρίζονται

ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ:
                                               ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
Κάποτε, το 1843,  τότε που ο λαός αγαπούσε πραγματικά την πατρίδα του και δεν καθόταν στα καφενεία να «κουτσομπολεύει», τότε λοιπόν αυτός ο λαός μαζεύτηκε στο κέντρο της πόλης των Αθηνών και απαίτησε ΣΥΝΤΑΓΜΑ από τον Βασιλιά Όθωνα.
            Και ξέρετε γιατί μαζεύτηκε και γιατί κέρδισε αυτό που ζητούσε; Γιατί απλούστατα είχε ΗΓΕΤΕΣ, έστω ηγέτες αγράμματους κατά τον κ. Πάγκαλο, που όμως έκαναν το απονενοημένο διάβημα της Επανάστασης του 21΄ και κέρδισαν την Ελευθερία τους.
            Σήμερα λοιπόν ο λαός του Μεσολογγίου που υφίσταται τις πλέον απηνείς διώξεις με την υποβάθμιση της πόλης του και που περνάει τις χειρότερες μέρες μετά την Έξοδo των Ελεύθερων Πολιορκημένων, κάθεται στην πλατεία και «κλαίει τη μοίρα του» για το κατάντημά του.
            Κι’ όμως, δεν του αξίζει τέτοια μεταχείριση, αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει μόνος, του λείπει  ο ηγέτης που θα του ενσαρκώσει και πάλι τις μεγάλες αρετές των Ελλήνων, αυτές που μεγαλούργησαν στα τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας του.
                                              ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
Αν είσαι πραγματικός ηγέτης, Αν αγαπάς πραγματικά την πόλη σου, Αν δεν είσαι προσκολλημένος στο άρμα των προσωπικών  συμφερόντων τρίτων ανθρώπων,
                                                   ΤΟΤΕ
Κάλεσε το λαό και των τριών Δήμων μας μπροστά στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (στο χώρο του 2/39 Σ.Ε.) και να απαιτήσουμε την συνεχή λειτουργία του. Δεν είναι δυνατόν ΟΛΟΙ να βυσσοδομούν πάνω στο κορμί του Μεσολογγίου ως άλλοι ΚΙΟΥΤΑΧΗΔΕΣ και ΙΜΠΡΑΗΜΗΔΕΣ.  
Δεν έχουμε βουλευτές και υπουργούς. Έχουμε όμως: α) το δίκαιο με το μέρος μας και β) το λαό της πόλης που περιμένει άγρυπνος να τον οδηγήσουν σε νέους νικηφόρους αγώνες.
Σε αντίθετη περίπτωση, κάθε υποβάθμιση της πόλης θα μας θυμίζει ..το δικό σου πέρασμα από τον Δημαρχιακό θώκο.
to PYROFANI

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΡΑΓΕ; ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ; ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΧΟΡΟ ΚΑΙ....ΠΑΝΗΓΥΡΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ "ΕΞΟΔΟ". ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΟΤΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΣΕ ΠΕΤΑΝΕ ΣΑΝ ΑΠΟΦΑΪ."ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΗΓΑΠΗΣΑΝ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ". ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

νεα εξοδος,μπορουμε και θα την κανουμε!!!συνχαρητηρια φιλε για το αρθρο σου...[αιτωλια]

ναυαγός εν αιθρία είπε...

Σας παρακαλώ, συνεχίζω να μην αντιλαμβάνομαι, εξηγήστε μου ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να συγκεντρωθεί ο λαός και των τριών Δήμων μας μπροστά στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (στο χώρο του 2/39 Σ.Ε.) και να απαιτήσουμε την συνεχή λειτουργία του. Σας παρακαλώ, ψάχνω μια επαρκή απάντηση (έστω επαρκή και ας μην τεκμηριώνεται ουσιαστικά) ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το στρατόπεδο;;;