Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τοποθέτηση - Ερώτηση προς τον Δήμαρχο

Κύριε Δήμαρχε,
Γίναμε όλοι τελευταία και συνεχίζουμε να παραμένουμε μάρτυρες, τόσο της εκφρασμένης αντίδρασης και διαμαρτυρίας, όσο και της υποβόσκουσας, σε μεγάλο ακόμη βαθμό, οργής των δημοτών μας.
Στο Μεσολόγγι, «πρωτεύουσα της αξιοπρέπειας» κατά το Βάσο Λυσσαρίδη, η επιτίμηση των Μεσολογγιτών προς τους υπεύθυνους της καταβαράθρωσής του, υπήρξε μια ενθαρρυντική επίδειξη αρχών εν μέσω της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Αθήνας και του τοπικού καθεστώτος να καταλύσουν τα δικαιώματα και να βλάψουν τα συμφέροντα του Δήμου μας.
Για άλλη μια φορά, στοχευμένα και μεθοδευμένα, επιτελείται ένα ιστορικό έγκλημα εις βάρος της Ιερής Πόλης της Ελλάδας, όσον αφορά το Εφετείο και όχι μόνο.
Παρατηρούμε το πολιτικό πλιάτσικο που έγινε και γίνεται εις βάρος των θεσμών και αξιών από όλους τους βουλευτές της Αιτ/νίας και εις βάρος της τοπικής ιστορίας
Είδαμε τον προκλητικό και συγχρόνως ταπεινωτικό για τους Μεσολογγίτες ορισμό του Θ. Μωραΐτη ως κυβερνητικού εκπροσώπου το βράδυ του Σαββάτου των Γιορτών Εξόδου.
Είδαμε εμβρόντητοι να υποδέχεστε και να συνυπάρχετε στον ίδιο Ιερό χώρο με αδίστακτους και επαίσχυντους εγκληματίες που έχουν διαπράξει αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος της Ιερής Πόλης, των θεσμών και της Ιστορίας.
Παρακολουθήσαμε τα ασήμαντα βήματά σας, εντελώς ανάξια του μεγαλείου του μηνύματος της Εξόδου και πλήρως αναντίστοιχα της υποβόσκουσας αναστάτωσης της τοπικής μας κοινωνίας που επιζητεί έκφραση αληθείας και διέξοδο.
Αποκαλυπτική και ταυτόχρονα εκπληκτική στην υποκριτική της η στάση σας «τι ήταν αυτό που πάθαμε με το εφετείο, αλλά ας το ξεχάσουμε κι ας πάμε παρακάτω»…
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι μπλοκάρατε τη δραστική και δυναμική κινητοποίηση του κόσμου, παρά τα όσα είχαν συμφωνηθεί στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση του κόσμου από τη μεριά της δημοτικής αρχής. Ο κόσμος του Μεσολογγίου, παρόλα αυτά, βγήκε και θα ξαναβγεί δυναμικά στο προσκήνιο. Δεν κατορθώσατε να παραλύσετε τις αντιδράσεις των Μεσολογγιτών.
Φανήκατε αποκαρδιωτικά δεδομένος, πως επιλέξατε εύκολα, αβίαστα, πρόθυμα να ικανοποιήσετε τους πολιτικούς φίλους σας στο Αγρίνιο και στην Αθήνα σε βάρος της αξιοπρέπειας της πόλης. Εξηγούμαι:
Είναι ή δεν είναι, κύριε Δήμαρχε, επιδεικτικός εξευτελισμός του Δημάρχου και της πόλης βεβαίως, η επίσημη παρουσία του Μωραΐτη εδώ;
Γιατί κύριε Δήμαρχε δεχτήκατε τον εξευτελισμό και την ταπείνωση, την προσβολή, την πρόκληση χωρίς την αναγκαία επίδειξη της μεσολογγίτικης αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας για την οποία μας μιλήσατε το Σάββατο των Βαΐων;
Μέσα στο άγχος σας να μπλοκάρετε τις αντιδράσεις – διαμαρτυρίες των Μεσολογγιτών, γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής να δούμε όλοι μαζί τον Πρόεδρο κ.λ.π.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με την πρόσφατη συνέντευξή σας σε τοπική εφημερίδα επιβεβαιώνετε επιπρόσθετα ότι οι έννοιες πολιτική αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, σοβαρότητα και άλλες είναι για σας κενές περιεχομένου, καθώς φτάσατε στο απίστευτο σημείο να εκθειάζετε το χασάπη του Μεσολογγίου Θ.Σώκο και να κοροϊδεύετε τους Μεσολογγίτες λέγοντας πως δεν πήρατε χαμπάρι ότι ο Σώκος έστειλε παράνομα τους νομαρχιακούς υπαλλήλους στο Αγρίνιο.
Αποκαλυπτικό πολιτικού κυνισμού και συνάμα εντυπωσιακό το ότι ταχτήκατε στην πράξη με όλους αυτούς που θέλουν και πάλι το Μεσολόγγι - τους Μεσολογγίτες στη γωνία, τρομοκρατημένους από την τρομοκρατία του καθεστώτος, άφωνους, άβουλους μπροστά στο μέγεθος της ιστορικής καταστροφής που συντελείται στον Ιερό τούτο τόπο. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι μαζί σας σ’ αυτή την αίθουσα.
Εμείς πάντως τασσόμαστε αταλάντευτα με αυτούς που εννοούν τόσο το νόημα των λέξεων και των εννοιών, όσο και τη συνέπεια λόγων και πράξεων, με αυτούς που δεν έσκυψαν και δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι ούτε τη μέση.
Μέτωπο Ελευθέρων Δημοτών

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φίλε Βασίλη είναι η πρώτη φορά στα δημοτικά χρονικά που επιστρέφει και ξανασυζητείτε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου.
Δεν ξανάγινε.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αιτωλ/νία μόνο ένας εναντιόθηκε στο "Σύστημα" που καταγγέλετε παραπάνω, και στους "εκφραστές" του...
Ο τέως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Στάθης Λουκόπουλος, τον οποίο προσπαθούν συνεχώς να καρατομήσουν.
Δυστυχώς όμως γι αυτούς Αντέχει..., Αντέχει...

Ανώνυμος είπε...

Ανέκαθεν,τα μεγάλα συμφέροντα έβρισκαν τον άνθρωπο τους προκειμένου να υλοποιήσουν τις δύσκολες αποστολές. Ιστορικά , αυτός ο ´´ανθρωποσ´´ ήταν κάποιος χωρίς αισθήματα,κρύο αίμα , έτοιμος να πουλήσει την ψυχή του στ διαβολο και πάνω απ´ολα με κανένα συναίσθημα για τον τόπο του. Έτσι έκαναν οι αγορές επιλέγοντας τον ΓΑΠ για να ξεπουλησει τη χώρα, Έτσι έκανε και το σωκισταν επιλέγοντας τον πικατσου για να ξεπουλησει την Ι.Π ΜΕσολογγιου

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά,
διαχειριστικός έλεγχος στην πρώην Νομαρχία Αιτωλ/νίας και στο έλλειμα των 30 εκατομυρίων ευρώ που άφησαν οι Σώκος-Κατσούλης-Ψαράκης-Πετρόπουλος-Γαλαζούλας πότε θα γίνει?

Άντε να δούμε και κανέναν κλέφτη στη φυλακή επιτέλους......

Ανώνυμος είπε...

μπραβο κυριε Μπρουμα μη σταματας και ας σε λενε μερικοι ανοητοι γραφικο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαδας τώρα δικαιώνεται. Γιατί ήταν ο μόνος που σήκωσε ανάστημα στο σύστημα Σώκου. Για να μην ξεχνιαστε.

Ανώνυμος είπε...

Ακούσατε, διαβάσατε ότι ο πολύς "μαζί τα φάγαμε" είπε ότι την Επανάσταση του 21΄την έκαναν οι αγράμματοι. Λοιπον μην περιμένετε από τον εγγράμματο!!! κ. Κατσούλη να μας οδηγήσει στην Επανάσταση του Μεσολογγίου εναντίον των νεκροθαφτών και σφαγιαστών της πόλης μας. Ας βγει μπροστά ένας άνθρωπος επιτέλους που να το λέει η ψυχή για να τον ακολυθήσουμε.Με αυτόν τον Δήμαρχο θα τα χάσουμε και τα υπόλοιπα. Θα δείτε τι κολοτούμπες θα κάνει όταν θα μιλάει ως υποψήφιος βουλευτής ο Σώκος ο οποίος θα μας πει πόσα καλά έκανε με τον Πετρόπουλο στο Μεσολόγγι. Αλλά αν είχε και ο Πετρόπουλος λίγη πέτσα θα έπρεπε να τα παρατήσει ΟΛΑ. Αλλά καλά περνούσε ως .....αν' αυτού. Αλλά μήπως και έχει τώρα καμιά φωνή. Μια ζωή την πάπια έκανε.

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΡΤΕ ΕΝΑΝ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ...

Ανώνυμος είπε...

O giant Τσουνακας στην πρωτη εφημεριδα σε κυκλοφορια "ΑΙΧΜΗ" (που καμαρωνει οτι απο ημερησια αναβαθμιστηκε σε εβδομαδιαια), αφου βουλιαξε τη ΔΕΥΑ Οινιαδων μας ετοιμαζει νεο δανειο στη νεα ΔΕΥΑ και αυξηση τελων.
Διοικηση βγαλμενη απο τη κοινωνια με κοινωνικο profile.
MERCI

Ανώνυμος είπε...

Bασιλη προχωρα ειμαστε μαζι σου. ομως περιμενουμε απο σενα να μην μεινεις σε λογια αλλα να προχωρησεις σε συγκεκριμενες πραξεις ζητωντας την παρεμβαση της δικαιοσυνης για τις παρανομιες (μεταταξεις χρεη κλπ)που καταγγελεις και την αποδοση ευθυνων.Τοτε μονον θα εισαι αποτελεσματικος και αξιοπιστος.

Ανώνυμος είπε...

καλή δύναμη στον όμορφο αγώνα σου γιατρέ!