Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αντιμεσολογγίτικη ενέργεια του κ. Αντωνόπουλου

           '' Ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης μας  κ. Βασίλης Αντωνόπουλος κατάγεται από το Αγρίνιο (περιφέρεια), ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι ήταν πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου τις τελευταίες εκλογές, αλλά «επείσθη»!! και ανακάλεσε την υποψηφιότητα και του εδώρησαν την υποψηφιότητα του Αντιπερ/ρχη στην Αιτωλ/νία την οποία και κατέκτησε με επικεφαλής τον κ. Κατσιφάρα.
Εκείνο όμως που δεν γνωρίζαμε είναι ότι ο κ. Αντιπερ/ρχης  θα ανέλυε τις προοπτικές και τις δυνατότητες που έχει η Αιτωλ/νία για ανάπτυξη, με ποταμούς, θάλασσες, βουνά κ.λ.π. και με αρχαιότητες!! μπροστά στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο που βρέθηκε στην Πάτρα και επομένως, κατά τον κ. Αντωνόπουλο επιβάλλεται να ιδρυθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο ......στο Αγρίνιο!!!
Ε, λοιπόν!! τέτοια φόρα – καμπάνα υποστήριξη του Αγρινίου δεν την έκανε κανένας αιρετός Νομάρχης έστω και αν  όλοι τους προέρχονταν από το Αγρίνιο. Και ενώ γνωρίζει ο κ. Αντωνόπουλος όπως και όλοι τους ότι το Αγρίνιο στερείται αρχαιολογικών χώρων και ότι ΟΛΑ τα εκθέματα είναι ξένα και τα περισσότερα από τις  δικές μας περιοχές, εν τούτοις σώνει και καλά θέλει το Μουσείο στο Αγρίνιο.
Και την πολύωρη αναφορά του την έκανε μπροστά στον Δήμαρχό μας κ. Κατσούλη που μέχρι στιγμής δεν έχουμε μάθει τις αντιδράσεις του.
Ο κ. Αντωνόπουλος λοιπόν ξεπέρασε κάθε εμπόδιο στήριξης του Αγρινίου δείχνοντας ασέβεια τουλάχιστον στην καρέκλα που κάθεται και η οποία είναι στο Μεσολόγγι. Τώρα για ποιον λόγο και τι κάνει εδώ στο Μεσολόγγι που έρχεται, δεν το γνωρίζουμε. Είναι πλέον φανερό ότι ο πόλεμος που άρχισαν οι βουλευτές του Αγρινίου, σταμάτησε από αυτούς για λόγους σκοπιμότητας ( χρειάζονται και τους σταυρούς του Μεσολογγίου στις επικείμενες εκλογές) και τον συνεχίζει ο κ. Αντιπερ/ρχης που εκλέγεται με τις πλάτες άλλων.
Τέτοιον πόλεμο κ. Αντωνόπουλε, δεν τον περιμέναμε από έναν ευγενή γιατρό...''
το PYROFANI
σσ. Τα μουσεία ως γνωστόν, ιδρύονται κατά βάση στους τόπους προέλευσης των αρχαιολογικών ευρημάτων και θησαυρών, ώστε αφενός να υπάρχει η φυσική συνοχή με τον χώρο και την ιστορία του (πχ. Θέρμο), αλλά αφετέρου και για καθαρά τουριστικούς -άρα και οικονομικούς,  τοπικούς και εθνικούς - λόγους, στα μέρη που είναι επώνυμοι τουριστικοί προορισμοί, ώστε να υπάρχει επισκεψιμότητα και συνεπώς έσοδα.
Γνωρίζει κανείς να μας πει εάν και για ποιούς λόγους το Αγρίνιο αναφέρεται οπουδήποτε ως τουριστικός προορισμός και για ποια  αξιοθέατα  θα είχε κίνητρο  ένας τουρίστας να το επισκεφθεί, πλην της δωρεάν ... σάουνας που μπορεί να κάνει καθ' οδόν, όποιος το επισκέπτεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Μια εποχή όπου οι ντόπιοι κάτοικοι εξαφανίζονται λόγω θερμοπληξίας από την Παρασκευή το μεσημέρι, ώστε τα Σαββατοκύριακα, ημέρες κλασσικά τουριστικές, μοιάζει με έρημη πόλη. 
Τι νόημα λοιπόν θα είχε εκεί ένα Μουσείο με ξένα, απαλλοτριωμένα ουσιαστικά, εκθέματα, μηδαμινή επισκεψιμότητα και ουτοπική τουριστική προοπτική, πλην της ικανοποίησης ενός ακόμη υστερικού σοβινιστικού απωθημένου στο διαρκή αγώνα για απόσπαση και του τίτλου της πρωτεύουσας (γιατί όλα τα άλλα τα απέσπασαν ήδη);  Ακόμη κι αν δημιουργηθεί εκεί  Μουσείο,  ποιος τουρίστας θα πάει στο Αγρίνιο μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο; Απόδειξη, το γεγονός ότι μέχρι πριν λίγα μόλις χρόνια δεν υπήρχε ξενοδοχείο της προκοπής να μείνει ξένος άνθρωπος.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το μονο που απεμεινε να κανουν ειναι να ανοιξουν και το στομα τους να μας ρουφηξουν τη λιμνοθαλασσα...
θα το περιμενουμε και αυτο...[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που ήθελε να μας διδάξει Δημοκρατία στο ναό της Δημοκρατίας απειλώντας το ίδιο του το κόμμα μπαίνοντας σφήνα στον Μοσχολιό και όταν του έταξαν την αντιπεριφέρεια έστριψε 180 μοίρες και έσκυψε το κεφάλι γλύφοντας εκεί που έφτυνε. Γελοία υποκείμενα ενός νεοπλουτισμού που παράγεται στην πόλη του Αγρινίου από ορισμένους τυχάρπαστους εκπροσώπους του νομού. Ντροπιάζουν και την ιστορία του Αγρινίου με τους λεβέντες παλιούς Αγρινιώτες και τον ευγενή πολιτισμό που παρήγαγαν τότε που δεν είχαν ποτέ σκεφθεί να περιφρονήσουν το Μεσολόγγι γιατί ήσαν άνθρωποι με ήθος και αξιοπρέπεια. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει το Αγρίνιο. Έγινε το Αγρίνιο των 100.000 κατοίκων που αλλοτρίωσαν τη φυσιογνωμία του. Ένας από αυτούς είναι και ο δυστυχής Βασίλης Αντωνόπουλος που πούλησε την ψυχή του στην....καρέκλα που δεν την αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Εγκυρότατες πληροφορίες(απο τον κάτω όροφο) αναφέρουν ότι αυτός που κάνει το δήμαρχο στεναχωρήθηκε τόσο πολύ, απο τη στάση του αλλουνού που κάνει τον αντιπεριφερειάρχη που όταν πήγε σπίτι έφαγε τόσο τσουμπλέκι που δεν έκλεισε μάτι όλη νύχτα...τι νομίζετε δεν αγωνίζεται αυτός για την πόλη;

Ανώνυμος είπε...

Ο ξεφτιλισμενος γιατρος που πουλησε τους συνεργατες του για την δημαρχια αγρινιου προκειμενου να γινει αντιπεριφερειαρχης πρεπει να φοβαται να παταει το ποδι στην πολη μας.Αρκετα ανεχθηκαμε ολα αυτα τα πασοκικα υποκειμενα που λυμαινονται τον τοπο μας

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά γιατί σας κάνει εντύπωση? Ο άνθρωπος απλά κάνει το αυτονόητο... Διεκδικεί για την πόλη του. Ο κύριος Κατσούλης τι κάνει για τη δική του πόλη? Οι φούληδες είναι ενωμένοι στις διεκδικήσεις τους εμείς τι κάνουμε?
Καλημέρα σας...

Ανώνυμος είπε...

αιτωλια,ειναι μια λυση κι αυτη στο προβλημα της ανοδου των υδατων των θαλασσων,μιας κι απ'οτι λενε οι ειδικοι πολλες παραθαλασσιες πολεις θα πλημμυρισουν κι αναμεσα σ'αυτες και το Μεσολογγι.
Αλλα ξεχασα οτι ο Πικατσου εχει αναλαβει να λυσει κι αυτο το προβλημα!!!

THE ROCKER

Διονύσης είπε...

Πασοκ κι άλλα κακοποιά στοιχεία.

Η "επάρατος δεξιά"
ωχριά
μπροστά στην πράσινη γελοιότητα.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε THE ROCKER μαλλον ανηκεις και εσυ στην ομαδα των φουληδων που εχετε συνηθισει τα ρουφηγματα παντως τυπου....[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

aii vaiiiiii kapetakia.....tha ertho ekei vre foyloantiperifereiarxi kai tha se arpaxo apo tin kapeta kai tha se valo na proskyniseis ta xomata toy mesologgioy mpas kai myriseis politismo...

ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ είπε...

Το όνοιδος της πολιτικής δεν δικαιούται να ομιλεί. Βασιλάκη κατσε εκεί πάρε το μισθό σου, γιατί πολιτική είσαι ανίκανος να παράξεις, και βέβαια μην τολμίσεις να ξαναείσαι υποψήφιος γιατί τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Ανώνυμος είπε...

στις προσφατες εκλογες ο εν λογω "κυριος" ποσους σταυρους πηρε στην πολη μας?
βρε παιδια αφου οι ιδιοι "βαζουμε" την ψηφο μας και "βγαζουμε" τα ματακια μας τι καλο θα δει αυτη η πολη?
εδω βγηκε πρωτος ο συνδιασμος του Κατσιφαρα που στην Αιτωλοακαρνανια ηρθε μια φορα κ αυτη στο Αγρινιο ως υφυπουργος Δικαιοσυνης για να τους αναγγειλει την ιδρυση του Εφετειου στην πολη τους ( και μαλιστα σε κομματικη εκδηλωση,ρωτηστε τον Βισβικη που τα εχει καταγγειλει) και οι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολογγι τον τιμισαν με την ψηφο τους!!!!
τι ψαχνουμε απο κει κ περα?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμηστε μου τι ψηφισε για περιφερειαρχη το Μεσολογγι περισυ γιατι δεν θυμαμαι καλα?Καλα να παθετε ρε!πασοκ δεν βγαλατε?Μεσα σε ενα μηνα το πασοκ σας εχει σβησει απο το χαρτη(τει-στρατοπεδο- εφετειο) αλλα στις επομενες θα το ξαναψηφισετε!Καλα να παθετε!!!!