Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Θαλάσσια σύνδεση με επτάνησα (μέρος 2ο)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα τις προτάσεις σας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα ιόνια νησιά  (Θαλάσσια σύνδεση με επτάνησα).  Οφείλω να ενημερώσω εσάς καθώς επίσης και τους αναγνώστες σας ότι ο εμποροβιομηχανικός σύλλογος Μεσολογγίου επί σειρά ετών προβάλει το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης σε όλες τις αρμόδιες αρχές και ουδέποτε είχε εκφραστεί επίσημη άποψη από διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αρνητική προς την σύνδεση. Ιδιαίτερα επί της θητείας μου θα ήθελα να αναφέρω ότι προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας στο λιμενικό ταμείο πρόταση για την πραγματοποίηση μελέτης βιωσιμότητας τις συγκεκριμένης γραμμής την οποία έχει αποδεχτεί και βρίσκεται σε εξέλιξη .
Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα είμαι στην διάθεση σας, αν και εφόσον το επιθυμείτε, προκειμένου να σας ενημερώσω ως προς τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον εμποροβιομηχανικό σύλλογο προκειμένου να λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου – Κεφαλλονιάς –Ζακύνθου.
Φιλικά
Πασιόπουλος Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

IeraPolis: Ευχαριστούμε τον πρόεδρο κο Πασιόπουλο για την ευαισθητοποίηση και την απάντησή του, που μας δίνει την αφορμή  να ανοίξουμε ένα θέμα συζήτησης πολύ ενδιαφέρον για την πόλη μας. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν υπάρχει καμία αναφορά, ούτε καν υπαινιγμός, για αρνητική άποψη μέλους του συλλόγου επί του θέματος. Ο εμποροβιομηχανικός σύλλογος είναι ευρέως γνωστό ότι έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα της σύνδεσης με τα Ιόνια νησιά από πολλών ετών. Θυμόμαστε εξάλλου και την εποχή που είχε αρχίσει δοκιμαστικά δρομολόγια με την Πάτρα, χωρίς όμως συνέχεια. Όποιος έχει να καταθέσει ιδέες, προτάσεις και επιχειρήματα, ευχαρίστως να τα δημοσιεύσουμε και να τοποθετηθούμε επ' αυτών καθώς επίσης και ο κος Πασιόπουλος εάν ήθελε, ας  μας στείλει ενημέρωση σε  ποιό σημείο βρίσκεται το θέμα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος που;

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι θα καταλάβουν όλοι την αξία που θα πάρει η πόλη μας και το λιμάνι μας αν συνδεθεί με τα επτάνησα. Όσοι έχουν ταξιδέψει μέσω Αστακού θα διαπιστώσουν την κίνηση που υπάρχει στον Αστακό τουλάχιστον για τρεις μήνες.
Νομίζω πρέπει να γίνει γιατί έχω ταξιδέψει και προς Ζάκυνθο και είναι μαρτύριο να φθάσεις μέχρι Κυλήνη και από εκεί για το νησί. Ενώ οι κάτοικοι της Κεντρικής Ελλάδας και της Δυτικής, εξυπηρετούνται καλύτερα και ενωρίτερα από Μεσολόγγι παρά από Πάτρα. Ας μελετηθεί το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΟΚΤΑΝΗΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την "δοκιμαστική" σύνδεση με την ΠΑΤΡΑ θα ήθελα να μου απαντήσει ο συντάκτης του Ιστιολογίου στό ποιός έφερε τα flying dolfins στο Μεσολόγγι?? Ποιός τα κυνήγησε να φύγουν από το Μεσολόγγι με το πρόσχημα "οτι φεύγει ο κόσμος του Μεσολογγίου και ψωνίζει στην ΠΑΤΡΑ" ?? Ποιός την ημέρα που κόλησε το σκάφος στην είσοδο του δίαυλου δεν άφηνε τα καίκια στο λιμάνι να πάνε να πάρουν τον κόσμο?? Το ότι ζητώ απάντηση από τον συντάκτη βεβαίως είναι σχήμα λόγου, μιας και δεν τον γνωρίζω καν, αλλά θα παρακαλέσω να ανοίξει αυτή την συζήτηση και να ζητήσει από αυτούς που έθαψαν το Μεσολόγγι και την ακτοπλοική του σύνδεση να βγουν και να ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!! Και μετά να απευθυνθείτε στους ανθρώπους που ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΤΕ την ακτοπλοική σύνδεση να βοηθήσουν και πάλι!!!! Με ευχές , ανακοινώσεις, δεν βγαίνει τίποτε!! Εμείς παλέψαμε - μοχθήσαμε και φέραμε τα πλοία,,, αλλά όταν η γη γύριζε οι ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ της Πόλης γύριζαν πλευρό στον ύπνο τους. ΤΏΡΑ ΚΛΑΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ.