Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Έκλεισε θέση για Βαγιώνε ο Αντρέας

ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σκουφά 60Α, Αθήνα 106 80
Τηλ: 210 3613773
 e-mail: makrypidis@makrypidis.gr      
                                                                                                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να στελεχωθεί και να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.»
Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα τη σημερινή κατάσταση και την μελλοντική προοπτική του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ». Η ερώτηση θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση της Βουλής, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011.
Ο Βουλευτής, με τη συγκεκριμένη Κοινοβουλευτική Παρέμβασή του, ζητά να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Νοσοκομείου, μέσα από την κάλυψη των κενών θέσεων, και επιπλέον να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάργησης, συγχώνευσης ή υποβάθμισης του, στο Νέο Νοσοκομειακό Χάρτη που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει στην Επίκαιρη Ερώτηση του τα εξής: «Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», με συνέπεια να υπολειτουργεί, παρά τις σύγχρονες και αναβαθμισμένες Τεχνολογικές Υποδομές που διαθέτει.
Οξύτατο είναι το πρόβλημα σε επίπεδο Ιατρικού Προσωπικού αφού υπάρχουν ελλείψεις σε δέκα (10) βασικές θέσεις, και συγκεκριμένα δύο (2) κενές θέσεις ειδικότητας Παθολόγου, τρείς (3) θέσεις Αναισθησιολόγου και από μια (1) κενή θέση για Καρδιολόγο, Μικροβιολόγο, Ορθοπεδικό, Παιδίατρο και Ακτινολόγο. Σημαντικές είναι και οι ελλείψεις Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού, με τρεις (3) θέσεις Μαιών και οκτώ (8) θέσεις Διοικητικού να παραμένουν κενές.
Εξίσου μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε εννέα (9) θέσεις Γενικής Ιατρικής στα Κέντρα Υγείας που εποπτεύει το Νοσοκομείο, αφού υπάρχουν τρεις (3) κενές θέσεις στο Κέντρο Υγείας Αστακού, τρεις (3) στο Κ.Υ. Μύτικα, δύο (2) στο Κ.Υ. Άνω Χώρας και μία (1) στο Κ.Υ. Ναυπάκτου. Το συγκεκριμένο πρόβλημα επιδεινώνεται σημαντικά τη θερινή περίοδο, αφού οι ανάγκες για υπηρεσίες υγείας πολλαπλασιάζονται εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των επισκεπτών.
Οι ελλείψεις αυτές, έχουν οδηγήσει ολόκληρα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου, αλλά και ορισμένα Κέντρα Υγείας, να αδυνατούν να προσφέρουν επαρκείς υπηρεσίες, με συνέπεια οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και σε πολλές περιπτώσεις να οδηγούνται, κατ’ανάγκη, σε ιδιωτικές υπηρεσίες.
Επιπλέον, ανάστατη είναι η Τοπική Κοινωνία της Ι.Π.Μεσολογγίου μπροστά στον κυοφορούμενο σχεδιασμό για τον Νέο Νοσοκομειακό Χάρτη της Χώρας, και στο ενδεχόμενο να περιλαμβάνει την κατάργηση ή τη λειτουργική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Η αντίδραση της Τοπικής Κοινωνίας, των Φορέων και της Αυτοδιοίκησης είναι δικαιολογημένη, στο βαθμό που μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για την περιοχή.
Η σημερινή κατάσταση με τις ελλείψεις σε προσωπικό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αφού εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών, και συνεπώς θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η πλήρωση των κενών θέσεων.»

(σσ. Καλά ξεκινήσαμε. Είδατε που οι φωνές και οι διαμαρτυρίες έχουν αποτέλεσμα; Λοιπόν, μέχρι την άλλη Παρασκευή, ένας να βγάλει ανακοίνωση για το Μουσείο και ένας για σχολές στα ΤΕΙ και βλέπουμε. Αλλιώς, το νου σας όταν θα περνάει η πομπή)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KATSOYLI TO KHRYXES ANEPITHYMITO TON MAKRYPIDI?ΑLLA POY EXEI KALES SXESEIS ME TON NOYLA

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

makrypidi ela stis giiortes exodoy..tha kaloperaseis

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

κ.Μακρυπιδη οση βοηθεια δινεται στον τοπο σας και στους χωριανου σας αλλη τοσην θα δειτε και εσεις.στις εκλογες μονο τοτε μας θυμαστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ.