Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Να το δούμε και να μη το πιστεύουμε

Π. Ψωμιάδης: Καταδίκη για παράβαση καθήκοντος  (ΣΚΑΪ.gr)
 
Aίτηση αναίρεσης αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο της Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του τονίζοντας «προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη» επειδή είχε μειώσει τα πρόστιμα, από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ,σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ΄ επανάληψη .
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην απολογία του υποστήριξε ότι έδρασε « καθόλα νόμιμα». Eίχε καταδικαστεί και πρωτοδίκως σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Νομικοί κύκλοι, εκτιμούν ότι μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση.
“Από δώ και στιο εξής αναλαμβάνουν οι νομικοί μου σύμβουλοι» απάντησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε ερώτηση τι θα κάνει σε περίπτωση που τεθεί σε αργία.
Κύκλοι του Περιφερειάρχη τόνιζαν ότι στην περίπτωση που τεθεί σε αργία ,τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη θα αναλάβει ο αδερφός του Διονύσης Ψωμιάδης.
Νωρίτερα, το πενταμελές εφετείο της Θεσσαλονίκης έκρινε τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας ένοχο  καταδικάζοντας τον σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του τονίζοντας ότι «προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη» επειδή είχε μειώσει τα πρόστιμα σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ΄ επανάληψη .Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην απολογία του υποστηριξε ότι έδρασε «καθόλα νόμιμα».
Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο κ. Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι αποπέμφθηκε όταν αντέδρασε σε υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο, όπου η εκδίκαση αναβλήθηκε τέσσερις φορές.
Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Τρίτη, ωστόσο αναβλήθηκε για σήμερα λόγω της καθυστέρησης που καταγράφηκε στην εκδίκαση των υποθέσεων που προηγούνταν αυτής του κ.Ψωμιάδη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και πως θα ζήσει η... "συμπρωτεύουσα" χωρίς τον κομπλεξικό αντι-Αθηναίο της ???...
χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΙ ΓΕΛΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ !!!!!..... ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΙΣΑΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ.....!!!!