Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για την Έξοδο και καταγγελία για την ΕΡΤ

Δελτίο Τύπου
Μεσολόγγι, 18 Απριλίου 2011
 Το μήνυμα της Ηρωικής Εξόδου των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Μεσολογγίου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το Μεσολόγγι αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των Αγώνων για την Εθνική Ανεξαρτησία και την Ελευθερία.
Η Έξοδος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων", που συγκλόνισε τον κόσμο, είναι ένας άθλος πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα και θα πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους μας την εθνική ομοψυχία που πρέπει να επιδείξουμε τις δύσκολες αυτές ώρες, προκειμένου να πετύχουμε την «ΕΞΟΔΟ» από την κρίση.
Η χώρα μας χρειάζεται «Πατριώτες» πολιτικούς, που δεν θα διαπραγματεύονται την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Κυριαρχία.
 Στην 185η Επέτειο της "Εξόδου" κατέθεσε έπειτα από πολλά χρόνια στεφάνι ως δείγμα σεβασμού στην ιστορική μνήμη των «Ηρώων Ελεύθερων Πολιορκημένων» η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.


                                                               Καταγγελία
Ως ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας θέλουμε να καταγγείλουμε τους Υπευθύνους και την Διοίκηση της «ΕΡΤ» για την μη μετάδοση, μέσα από την «ΚΡΑΤΙΚΗ» τηλεόραση, της παρελάσεως του Εορτασμού της 185ης Επετείου της «Ηρωικής Εξόδου» των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» στο Μεσολόγγι.
Αντιθέτως η «ΕΡΤ» επιλέγει να μεταδίδει με πλήρη κάλυψη τις παρελάσεις όλων των «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΩΝ».
Κ.κ. Υπεύθυνοι της «ΕΡΤ» αναλογιστείτε τις Ευθύνες σας…
Από το Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εργάζομαι στον τηλεοπτικό χώρο, οφείλω να επισημάνω τα εξής:
Πρώτα απ΄όλα, είναι δικαιολογημένη η ανησυχία όλων για την ΜΗ προβολή ή και ζωντανή μετάδοση της πομπής και τελετής από το Μεσολόγγι από την ΕΡΤ. Πρέπει όμως πρώτα απ' όλα να ξέρετε ότι για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται η πρόσκληση του Δημαρχου προς την ΕΡΤ για τον συγκεκριμένο σκοπό (διευκρινίζοντας δλδ ότι επιθυμεί ο Δήμος την ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ).
Αυτό το βήμα έγινε, στη συγκεκριμένη περίπτωση? Ή απλά ενημερώθηκε η ΕΡΤ με ένα Δελτίο Τύπου που αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθεί το γεγονός από έναν Δημοσιογράφο και μια κάμερα?
Δεύτερον, η ΕΡΤ (όπως πράττει συνήθως) δεν μας έχει συνηθίσει σε αρνήσεις μεταδόσεων, αρκεί αυτό να γίνεται σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς και τους ανθρώπους που θα εγγυηθούν ότι το πρόγραμμα δεν θα κάνει τη γνωστή τηλεοπτική κοιλιά και ότι θα είναι " σφιχτό" όπως λέμε για να έχει ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή εκτός Μεσολογγίου.
Στο Καρναβάλι της Πάτρας λ.χ., η ΕΡΤ προσκαλείται και για την απ ευθείας τηλεοπτική κάλυψη.
Αυτό σημαίνει ότι οι Σύμβουλοι του εκάστοτε Δημάρχου, πρέπει να " την ψάχνουν τη δουλειά" κι όχι να πυροβολούν με απογοητεύσεις τον κόσμο για τις δικές τους ασυντόνιστες άγνοιες.
Για την υπογραφή...ο τηλεοπτικός!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κρατική Ε.Ρ.Τ.δεν συγκινήθηκε να κάνει απευθείας μετάδοση της αναπαράστασης της Εξόδου που αποτελεί μοναδικό Πανελλαδικό γεγονός του Έπους της Ανεξαρτησίας του 1821 και συνιστά ιστορικό μνημόσυνο. Όπως φαίνεται για τους επιτελείς της Ε.Ρ.Τ. βασικής σημασίας γεγονότα είναι τα σχετικά με τη γιουροβιζιον ,οι εκδηλώσεις μόδας ,το ποδόσφαιρο και άλλες αθλιότητες. Η ιστορική μνήμη για τους άθλιους και ανιστόρητους είναι έννοια ανύπαρκτος. Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι ο Πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Ρ.Τ. κ. Χυτήρης εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση στις Γιορτές Εξόδου. Όπως φαίνεται ή ο κ. Χυτήρης δεν ήξερε που βρίσκεται ή τα ιστορικά γεγονότα που έκριναν την τύχη του Έθνους μας είναι ελάσσονος σημασίας για τους κυβερνώντες .

Μέτωπο Ελευθέρων Δημοτών