Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Γιορτινά


 Κάθε χρόνο το Μεσολόγγι έχει στις πλάτες του το τεράστιο βάρος να θυμίζει στην ανθρωπότητα ότι ο  πόθος για Λευτεριά είναι αδάμαστος  και υψώνει αυτούς που τον έχουν πάνω από την συνήθη τους φύση, εκεί κοντά στα ουράνια.-
Το Μεσολόγγι προσπαθεί με τις μικρές του δυνάμεις  ν ανταποκριθεί  σ αυτό το Χρέος.-
 Ενώ όμως η μικρή αυτή πόλη , που θεωρείται  Ιερή στα πέρατα της γής , αγωνίζεται να διατηρεί τις μνήμες φρέσκιες στους απανταχού ελεύθερους ανθρώπους, η Ελληνική Κυβέρνηση αρνείται το ιστορικό καθήκον της να στέκεται στο πλευρό των απογόνων αυτών, που αν δεν χάνονταν με τον τρόπο που διάλεξαν, θα χανόταν η χώρα .
Η Ελληνική Πολιτεία  ξεχνά  και δεν τόχει αυτό το δικαίωμα.
Ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς που οι αγιασμένες πράξεις του παρελθόντος δεν είναι μόνο μνήμες περηφάνειας και προσδιορισμού του μεγαλείου ενός λαού , αλλά απαραίτητοι φάροι και ντοκουμέντα  αντοχής και  επικράτησης του Δικαίου , απαγορεύεται η λήθη.-
Το Πρωτόκολλο που υπέγραψε το Εθνος με το Μεσολόγγι να παρευρίσκονται πάντα στην Επέτειο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν υπεγράφη για τους τύπους και μόνον, υπεγράφη για να δείχνει εσαεί ότι οι μνήμες καθορίζουν πορείες Εθνών, υπεγράφη για να δείχνει στο μέλλον ότι μόνον πάνω σ αξίες και θεσμούς χτίζονται οι χώρες και σμιλεύεται η εμπιστοσύνη των Πολιτών στους Ηγέτες τους.
Με πόνο σημειώνω ότι δυστυχώς μόνο στους τύπους μείναν οι Κυβερνώντες. Στη Νεώτερη Ιστορία και πάλι εγκαταλελειμμένος ετούτος ο τόπος, που δε ζητάει ελεημοσύνες, αέρα ν' αναπνεύσει ζητάει και στοιχειώδη τήρηση θεσμικών κανόνων.
Αν στο Μεσολόγγι, που τραβά από μόνο του τα βλέμματα του πλανήτη ολάκερου δεν μπορείτε κκ Κυβερνήτες να αποδείξετε το σεβασμό σε αρχές, τότε χάσατε το παιχνίδι ύπαρξης της Πολιτείας.
Ετούτη η μέρα όμως δεν είναι για ξόδεμα σε παράπονα.
Kύριοι και κυρία βουλευτές του Νομού μας που στα χαρτιά έχει Πρωτεύουσα το Μεσολόγγι, σας παρακαλούμε μην έλθετε σήμερα, δε θα σας πειράξει κανείς, όμως καλλίτερα ελάτε του χρόνου αφού έχετε απελευθερωθεί πρώτα από τους στραγγαλιστικούς αριθμητικούς υπολογισμούς ψήφων που καθορίζουν τα έργα σας,  ελάτε σαν Προσκυνητές τότε και θάστε καλοδεχούμενοι.
Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ δεν είναι Πανηγύρι και αυτό που πονάει τους Μεσολογγίτες κάθε χρόνο είναι όταν αντιμετωπίζεται σαν τέτοιο  και ακόμη χειρότερο όταν μερικοί προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν πολιτικά.
Είναι Λιτανεία και Θύμηση.
Είναι Θυσία και 'Ερωτας.
Ειναι τιμή στη Λευτεριά  κ Πρόεδρε της Δημοκρατίας που αύριο θα μας επισκεφθείτε.

Με σεβασμό και τιμή
Δημήτρης Β.Παπαθέου

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημητρη μου το κειμενο δεν ειναι ασχημο ομως δεν λεει τιποτε αν με τις πραξεις μας καθημερινα δεν τιμαμε την βαρια κληρονομια μας.Συνταχθηκες αναιτιολογητα με τον Κατσουλη και την υποτιθεμενη προοδευτική και αναπτυξιακη προοπτικη του.Τα ατοπήματα και τους συμβιβασμούς της δημοτικής αρχης τα αφησες να αιωρουνται , με αποτελεσμα να στηθει εξεδρα και να επιστρατευτει λεωφορειο για την προστασια αυτων που καταγγελεις.Ασε τον κοσμο να εκφραστει διοτι η αντισταση στον ισχυρο και στην αλλοτριωση του πολιτικου ηθους ειναι διαχρονικη και δεν φιμωνεται απο τον καθωσπρεπισμο ενος μνημοσυνου.Η παρουσια των Μωραιτη,Σταματη κλπ δεν ειναι λιγοτερο προσβλητικη απο την οιαδήποτε ελλειψη σεβασμου στο μνημοσυνο των ελευθερων πολιορκημενων.Σε τελικη αναλυση εδω που φτασαμε προτιμω το χιουχαισμα απο την εξευτελιστικη ανοχη στα δρωμενα αυτης της πολης.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ακόμη δεν είδα την αναβάθμιση των Εορτών Εξόδου που θα έδιναν άλλη βαρύτητα και όλα βλέμματα θα έστρεφαν στην Ιερή μας Πόλη. Εγώ διαπίστωσα ότι ο γνωστός παλαμακιστής που περιφερόταν στο Δημαρχείο για να πληρωθεί τιμολόγιο του ΝΟΜ που είχε κοπεί σε άλλο όνομα όπως μετά από παρακάλια στο κουμπάρο του λαδόγιαννο υπήρχε στο ταμείο του Δήμου και κλεγόνταν στην υπάλληλο των ενταλμάτων να το προωθήσει και ο ταμίας φίλος του να το πληρώσει (αυτά είναι γνωστά μέσα στην υπηρεσία) ΤΩΡΑ έσχει τόσα χρήματα που κάνει προσφορά το γεύμα των πρεσβευτών σε μαγαζί του ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και μάλιστα το πρωτόκολλο το τήρησε ο ίδιος αφού εκδίωξε την αρμόδια υπάλληλο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ; ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΥΤΟ; Ο ΚΑΒΑΓΙΑΣ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ . ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΙΑ ΕΧΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
Μ.

Ανώνυμος είπε...

3:44 λειτουργείς σε πλήρη σύγχυση , είσαι μσο ενημερωμένος και οπωσδήποτε κομπλεξικός. Τα έξοδα του γεύματος τα ανέλαβαν επώνυμοι χορηγοί (Θα ενημερωθείς από τα δελτία τύπου). Πες μας γιατί σε χαλάει που έγινε το γεύμα στο Αιτωλικό και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Ποιος είναι ο θιγμένος σύλλογος σου ??

Κυριάκος Αντωνιάδης είπε...

Δημήτρη,
Είμαι υπερήφανος που είμαι φίλος σου.

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Σε όσους έλειψα έχω να γνωρίσω τα εξής: Για οχτώ με δέκα μέρες κάθε τρίμηνο θα πρέπει να απουσιάζω από την Ιερή μας Πόλη προκειμένου να κρατώ επααφή με την εργασία μου. Και επειδή οι ρυθμοί ζωής στο εξωτερικό διαφέρουν ααρκετά από εδώ , δεν μπορώ να παρακολουθώ τα γεγονότα της πόλης μου. Όμως μόλις με ειδοποίησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου για τις κοινητοποιήσεις αλλά και επειδή ήταν και η συνάντηση των απογόνων επέστρεψα αφού συμπίεσα λίγο τις εργασίες μου. Στο διάστημα που έλειψα έγιναν αρκετά γεγονότα , αλλά λυπάμει γιαυτόν που υπέγραψε σχόλιό του με το όνομά μου. Επέστρεψα στην όμορφη και ρομαντική μας πόλη και να απολαμβάνω πάλι την όμορφη λιμνοθάλασσα. Αλλά κοίταξα κάτω εκεί στον πάτο και είδα πάλι τον "αρχων " και την παρέα του, τον παλαμακιστή πρόεδρο του ΝΟΜ που από ότι μου είπαν εξελίσεται σε μάστερ σεφ από τα γεύματα και δείπνα που διοργανώνει αλλά και ένα ποντίκι είναι αυτό ; α! όχι ο Βλαχογιάννης είναι . Βλαχογιάννη μη λές για τους άλλους κουβέντες που λές όταν κοιτάζζεσαι στον καθρέπτη. Καλέ μου άνθρωπε κατευθυνόμενα γράφεις συνέχεια , ότι σου λεν οι άλλοι κρίμα ..... Ξέρεις κάτι; ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ!!!!
ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΙΩΘΩ...
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΣΧΕΤΟ (ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ) ΑΠΟΘΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ...
ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ.

"ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ"

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη μου αν δεν κάνω λάθος συμμετείχες στην διοργάνωση των εορτων εξοδου.Πραγματικα όμως δεν είδα τίποτε διαφορετικό.Απλά φέτος υπήρχε η πρωτοτυπία των 2 εξεδρών.Τι έχεις να μας πεις για αυτές και τις αγκαλιές του Κατσούλη με τον Μακρυπίδη και τον Μωραίτη που τους κράταγε και την ομπρελα;Συμφωνείς με αυτά;Πως μπήκες σ αυτη την διαδικασία;Με τον Κατσούλη γιατί αυτές οι αγαπούλες ξαφνικά;Αν δεν κάνω λάθος δεν είχες και την καλύτερη γνώμη για αυτόν.Σου άρεσε δηλαδή που ο Κατσούλης λειτουργώντας ως φερέφωνο έκανε κουροπονηρα κόλπα για να μην φάνε γιούχα οι Βουλευτές;Δεν σε βλέπω αυτά να τα αποδοκιμάζεις.Εκτός και αν σκέφτεσαι να τα πείς και ειλικρινά τότε θα σε παραδεχτώ

Ανώνυμος είπε...

Μήτσο τις τελευταιες μερες έκανες μια στροφή που δείχνει ότι πιθανόν κατάλαβες ότι αυτή η πόλη έχει προβλημα.Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και λέγεται Αγρίνιο και Βουλευτές.Αν δεν αντιδράσουμε δεν έχουμε μέλλον.Αυτα που γράφεις εκφράζουν αγάπη για την πόλη αλλά για αυτούς δεν λένε τίποτε.Μας έχουν γραμμένους.Που να πάρουν χαμπάρι από έξοδο και συναίσθημα.Κοίτα ποιοί μας εκπροσωπούν.Επομένως θέλει πιο σκληρή στάση.Μόνο έτσι θα μας λάβουν υπόψιν

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΙΣΑΧΝΙΕ ο βλαχογιαννης μια ζωη θα στεκεται στο υψος του..και επειδη τα χαμομηλια δεν υπερεχουν αναλογα ειναι και τα εργα του...[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Βλαχογιάννης δεν ειναι διορισμένος καθηγητής σε δημοσιο σχολείο? Πως είναι δυνατον να εχει και έμισθη θέση αρχιμουσικου στο δήμο? μπορεί ένας πχ φιλολογος διορισμένος να δολευει και σε ένα φροντιστήριο? Δεν υπάρχει ΄καποιος άξιος μεν αλλα χωρις μονιμη σχέση εργασιας με το δημοσιο να αναλάβει?

Ανώνυμος είπε...

Βλακείες και υποκρισίες !!!!
Καλά αυτή η πόλη είναι γεμάτη από συμφεροντολόγους.
Που να πάει μπροστά ο τόπος όταν η νομενκλατούρα αποτελείτε από δήθεν....