Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Όπως ακριβώς μας διαβεβαίωναν και για το στρατόπεδο

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Στελέχωση και Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου»
 Ανδρέας Λοβέρδος: «Δεν θα καταργηθεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.»

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Μακρυπίδη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την σημερινή κατάσταση και την μελλοντική προοπτική του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».
 Ο Βουλευτής στην τοποθέτηση του χαρακτήρισε το Νοσοκομείο Μεσολογγίου βασικό πυλώνα της Δημόσιας Υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αφού έχει στο χώρο ευθύνης του πέντε Κέντρα Υγείας και εξυπηρετεί μια μεγάλη γεωγραφικά περιοχή με περίπου εκατό χιλιάδες κατοίκους, που ξεκινάει από τον Κάλαμο και τον Μύτικα και καταλήγει στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας.
 Στην συνέχεια της παρέμβασης του αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Νοσοκομείου, με είκοσι (20) περίπου κενά σε Ιατρικό προσωπικό και (10) δέκα και πλέον κενά σε επίπεδο Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού. Πρόσθεσε, ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να υπολειτουργεί ένα Νοσοκομείο, όπως το συγκεκριμένο, που διαθέτει άριστες προδιαγραφές και σύγχρονο τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Ζήτησε αυτές οι ελλείψεις να καλυφθούν άμεσα από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
 Τέλος ο Ανδρέας Μακρυπίδης μετέφερε τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Αυτοδιοίκησης, των Τοπικών Φορεών, και της κοινωνίας της Ι.Π.Μεσολογγίου μπροστά στον κυοφορούμενο σχεδιασμό για τον Νέο Νοσοκομειακό Χάρτη της Χώρας, και στο ενδεχόμενο να περιλαμβάνει την κατάργηση ή τη λειτουργική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Ο Βουλευτής ζήτησε δεσμεύσεις από τον Υπουργό Υγείας, για να αποτραπεί μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη για την περιοχή και να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό οι ιδιαιτερότητες του Νομού. Συγκριμένα υπογράμμισε ότι : «...Αν η σημερινή συγκυρία μπορεί να γίνει η ευκαιρία για έξοδο από την κρίση και για ανάπτυξη, το θέμα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, για εσάς και την Κυβέρνηση, αποτελεί “χρυσή ευκαιρία”...»
 Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στο Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη, ανέφερε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας του παρέδωσε τον Εθνικό Χάρτη Υγείας της χώρας, την βασική προϋπόθεση για να συντονιστούν καλύτερα οι μονάδες Υγείας. Το συγκεκριμένο έργο, που σύμφωνα με τον Υπουργό καθυστέρησε δέκα χρόνια, ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες στις λεπτομέρειες του, και μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο να δοθεί στην Δημοσιότητα.
 Στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας, αφού αναγνώρισε τις γεωγραφικές και μορφολογικές ιδιαιτερότητες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως λόγω των μεγάλων αποστάσεων, δεσμεύτηκε ότι καμία υποδομή και μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και ειδικά το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, δεν πρόκειται να καταργηθεί, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει την προοπτική αναβάθμισης του. Πρόσθεσε όμως ότι απαιτείται εξορθολογισμός και συνένωση δυνάμεων. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για τα Νοσοκομεία της Χώρας θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.
 Σχετικά με το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου ο Υπουργός ανέφερε ότι έχουν προκηρυχθεί και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πλήρωσής έξι θέσεων γιατρών, και πλέον η ολοκλήρωση εξαρτάται από τις κλινικές. Ωστόσο πρόσθεσε ότι από τις 16 θέσεις Ιατρικού Προσωπικού που προκηρύχθηκαν το 2010, τέσσερεις (4) κηρύχθηκαν άγονες γιατί δεν υπήρξε κανένας υποψήφιος.  Όσον αφορά τις άγονες θέσεις δεν μπορεί να εξαναγκαστεί κανείς να βάλει υποψηφιότητα, υπογράμμισε.
 Τόνισε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα ανισοκατανομής προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού ενώ υπάρχουν πολλοί Γιατροί, αυτοί δεν είναι εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι υπάρχουν συσσωρεύσεις γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία των κέντρων, κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Ηρακλείου και της Αχαΐας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, όπως και στην Αιτωλοακαρνανία, υπάρχουν ελλείψεις και αδυναμίες.
 Στόχος του Υπουργείου, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος είναι να έχει κάθε πολίτης τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και τον Γιατρό όσο κοντύτερα γίνεται. Τις ανάγκες για δικαιότερη κατανομή του προσωπικού θα καλύψει το σχέδιο που θα προωθηθεί άμεσα, κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧEI ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΜΕ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΣΑΜΕ
1)ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΗΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟ
2)ΣΤΡΑΠΟΠΕΔΟ
3)ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ.
ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Υ.Γ
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

άστο 9.54 ...

φαίνεσαι από μακριά...

Ανώνυμος είπε...

Στάχτη στα μάτια για την εμφάνισή τους τώρα στις γιορτές. Μετά......μην τους είδατε.

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΥΤΙΕΣ... ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΑ ΧΑΦΤΟΥΜΕ ΑΜΑΣΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ιεραπολίτες γιατί δεν έχετε γράψει ούτε δυο γραμμές για το στρατόπεδο και την κοροϊδία απο ΠΑΣΟκ και Κατσούλη;

Ανώνυμος είπε...

Μας παιρνουν το στρατοπεδο και δεν εχει ανοιξει μυτη!
Δηλαδη ρε παιδια δεν το χωρα ο νους μου.
Πριν 2 μηνες τι διαβεβαιωνε ο Βενιζελος τον δημαρχο?
Δηλαδη τοσος εμπαιγμος;
Σας λεμε οτι δεν υπαρχει κινδυνος, σας ριχνουμε σταχτη στα ματια, και μετα το κλεινουμε?

Ετσι οπως το πανε, δεν θα μας αφησουν τιποτε!
Αν δεν αντισταθουμε το Μεσολογγι θα πεθανει!

Επιτελους, οτι δεν καταφεραν οι τουρκοι, δηλαδη τον οριστικο αφανισμο της πολης, δεν θα πρεπει να το καταφερει ουτε η τροικα, ουτε η κυβερνηση, ουτε ο κατσουλης!

Οι προγονοι μας εδωσαν τη ζωη τους.
Εμεις δεν μπορουμε να κλεισουμε την εθνικη οδο επ'αοριστο?
Ο δημαρχος γιατι υπαρχει?
Δεν πρεπει να οργανωθει αντισταση?

Τα πραγματα ειναι σοβαρα.
Θα μας τα παρουν ολα για ολα αν δεν αντισταθουμε.
Πρεπει να υπαρξει οργανωση αμεσα.