Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Συγκλονίζει και προβληματίζει το τραγικό τροχαίο της Τουρλίδας

Με περισσότερα από 200 !! χιλιόμετρα απογειώθηκε στη κυριολεξία το OPEL Insignia turbo στο γεφυράκι του δρόμου της Τουρλίδας και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κοπούν κυριολεκτικά στα δύο και το αυτοκίνητο και η κολώνα. Τραγικός απολογισμός, ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου (31 ετών - συνοδηγού) και ο σοβαρός τραυματισμός του νεότερου (27χρονου) οδηγού. Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την πορεία θανάτου του αυτοκινήτου.
Πέρα από την τραγικότητα του συμβάντος και τη θλίψη που προκαλεί στην τοπική κοινωνία και τους συγγενείς των παθόντων, έντονο προβληματισμό προκαλεί η έλλειψη ασφάλειας για άλλους οδηγούς, πεζούς και πάσης φύσεως διερχόμενους που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο μοναδικό περίπατο της Τουρλίδας. Δεν χρωστάει τίποτα κανείς να βρεθεί συμπτωματικά στο σημείο και τη στιγμή που κάποιος συμπεριφερόμενος με τόσο επικίνδυνο τρόπο, αποφασίζει να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του και τις ζωές των άλλων και να πληρώσουν το τίμημα της απερισκεψίας. Ο δρόμος αυτός έχει όριο ταχύτητας τα 30 χλμ, αλλά όλοι είμαστε μάρτυρες των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας απο αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που διενεργούνται όλο το 24ωρο, θεωρώντας ότι πρόκειται για πίστα δοκιμαστικών.  Τα θύματα του δρόμου αυτού είναι πολλά και κάτι πρέπει να γίνει για να εκλείψει ή έστω να περιοριστεί το φαινόμενο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναδείξτε το θέμα όσο μπορείτε. Μεγάλο πρόβλημα να περπατάς σε όλες τις περιμετρικές οδούς της πόλης και δίπλα να περνούν με ιλλιγγιώδεις ταχύτητες. Ειδικά στην Τουρλίδα βγαίνουμε πολλοί γονείς με τα παιδιά μας. Έχετε τον τρόπο να παρέμβετε! Σας παρακολουθούν χιλιάδες καθε μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα κι άδικο να χάνονται έτσι "χαζά" νέοι άνθρωποι. Οπως κρίμα και αδικό είναι να θέτουν και τις δικές μας ζωές σε κίνδυνο.... Κριμα.. πολύ κρίμα..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ 100 ΜΕΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΕΣ.ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως αυτός ο μάγκας (καλά να γίνει το παιδί) θα ξαναπάρει κλειδί αυτοκινήτου στα χέρια του σε λίγο καιρό ξανά.
Αξίζει όμως να γίνει αυτό; Κρίνεται ικανό ένα τέτοιο άτομο να κυκλοφορεί στους δρόμους; Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται να πάθουμε. Πάρε τα ΜΜΜ και πήγαινε όπου θες φίλε μου. Δεν κάνεις για οδηγός.
Ή μήπως κάνω σε κάτι λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι πως υπάρχουν πολλά τέτοια άτομα... που κάθε μέρα κάνουν κόντρες με αυτοκίνητα και μηχανες σε 2-3 δρόμους της πόλης που όλοι ξέρουμε... εν δυνάμει θύματα και δολοφόνοι αλλα ποιος κανει κάτι γι'αυτούς? Ολοι όσοι μένουμε τριγύρω το ξέρουμε αλλα κανένας ποτέ δεν εχει βρεθεί αντιμετωπος με την τροχαία.

Αν και στον συγκεκριμένο οδηγό είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα ή είχε πλήρωσει ένα τσουχτερό πρόστιμο ίσως (ίσως λεω) να μην είχαμε τα προχθεσινά!

Ανώνυμος είπε...

SAA SGS H HJ FJ JFF