Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ηφαίστειο το Μεσολόγγι. ''Απασφάλισε'' και ο Γ. Πρεβεζάνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                Για την επιλογή της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πορεία Δημιουργίας» εκφράζει τις παρακάτω θέσεις – απόψεις:
1.       Για άλλη μια φορά, στοχευμένα και μεθοδευμένα  επιτελείται ένα ιστορικό έγκλημα εις βάρος της Ιερής Πόλης της Ελλάδας, της πόλης των «Ελεύθερων Πολιορκημένων».
2.         Καταδικάζουμε το «Πολιτικό Πλιάτσικο» που έγινε και γίνεται εις βάρος των θεσμών και αξιών.
3.        Καταδικάζουμε το «Πολιτικό Πλιάτσικο» που έγινε και γίνεται από όλους τους βουλευτές της Αιτ/νίας εις βάρος της τοπικής ιστορίας, όταν μάλιστα αυτή η ιστορία, έχει αναδειχθεί σαν ορόσημο, αιώνια σφραγίδα και σημείο αναφοράς του παγκόσμιου και διαχρονικού και πάντα επίκαιρου αγαθού της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».
4.   Θεωρούμε προκλητική και συγχρόνως ταπεινωτική για την Ιερή μας Πόλη την προσέλευση του υπουργού της «ΑΔΙΚΙΑΣ» κ. Καστανίδη, ο οποίος ήρθε για να σφραγίσει τη ταφόπλακα ενός θεσμού στο Μεσολόγγι, ενώ λίγο αργότερα περιχαρής απολάμβανε τη «σαμπάνια» της νίκης με το αγρινιώτικο λόμπυ.
5.        Θεωρούμε διπλή πρόκληση και συγχρόνως διπλή ταπείνωση για τους Μεσολογγίτες τον ορισμό του κ. Μωραΐτη ως Kυβερνητικού Eκπροσώπου, ο οποίος ενώ είναι ένας από τους αρχιτέκτονες του αγρινιώτικου «Φαταουλισμού», θα κληθεί να καταθέσει στεφάνι τη «νύχτα που την τρέμει ο λογισμός» στο μνημείο των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ».
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
                 Συμπαραστεκόμαστε στη Δημοτική Αρχή, στο Δικηγορικό Σύλλογο και στους άλλους φορείς και συμμετέχουμε στις συμφωνηθείσες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.
                Κρίνουμε και ψηφίζουμε «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ» ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ της Αιτωλοακαρνανίας για το επαίσχυντο έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της Ιερής Πόλης, των θεσμών και της ιστορίας.
                Ο Συνδυασμός μας θα αποχωρίσει από οποιαδήποτε εκδήλωση, εκτός από την Επιμνημόσυνη Δέηση, αν στον ίδιο χώρο παρευρίσκεται οποιοσδήποτε Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής.
 ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ
                 Τέλος, καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τους φορείς και το λαό του διευρυμένου Δήμου σε πιο δραστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που ανήκουν εκ της ιστορίας σ’ αυτό τον αιματοβαμμένο και Ιερό τόπο όπως, το Εφετείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας, το Πανεπιστήμιο, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων.

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού
     «Πορεία Δημιουργίας»
     Γεώργιος Πρεβεζάνος
      Αντιπτέραρχος (Ι)ε.
                                              

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται σ' αυτόν τον τόπο της απραξίας και της νωχέλειας.Αν έχουν αξιοπρέπεια και αν τους έχει μείνει λίγη δόση ντροπής, οι 8 βουλευτές του Αγρινίου δεν πρέπει να παραστούν. Η παρουσία τους θα σημαίνει ότι μας γράφουνε......και δεν μας υπολογίζουν γιατί μας έχουν του χεριού τους.

Ανώνυμος είπε...

Και για το φιάσκο με το στρατόπεδο;
Ντροπή μας εάν αφήσουμε να περνάει χωρίς συνέπειες κάθετι στην Πόλη μας.
Όλη η πόλη μας το Σαββατοκύριακο μια απέραντη γιούχα και μούντζα σε όλους τους επισήμους. Από βολευτές μέχρι τον Πρόεδρο. Καιρός για νέα Έξοδο τώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΠΡΩΗΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; ΚΑΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΜΑΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαριτήρια κύριε Πρεβεζάνε !!

Επιτέλους μιά δυναμική αντίδραση
από έναν άνθρωπο που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
Μόνο εσύ και ο Μπρούμας πήρατε ξεκάθαρη θέση απέναντι στο αγρινιώτικο λόμπυ.
Μακάρι το παράδειγμα σας να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι Κατσούλης , Μουρκούσης , Αναγνωστόπουλος .

Θέλει α@#$δια για να λές αλήθειες και ο Πρεβεζάνος έχει !

Μεσολογγίτες ξεσηκωθείτε !!
Ειναι χρέος για τους προγόνους μας !!
Είναι χρέος για τα παιδιά μας !!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο πτεραρχε!!!![αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πρεβεζάνε. Άργησες λίγο αλλά καλό είναι να ακούγονται αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι και αυτό που έγραψε... γιατί απο βουλευτές στήριξε τον Καραγκούνη που δεν είναι μεσολογγίτης(παπούτσι απο τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο).... Κάλλιο αργά παρά ποτέ κ. Πρεβεζάνε