Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Ν. Καραπάνος: «Το ΠΑΣΟΚ «σβήνει» το Μεσολόγγι…»


Νίκος Καραπάνος
Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Αιτωλοακαρνανίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ύστερα από τη δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Άμυνας της πρόσκλησης κατάταξης στρατευσίμων (νεοσυλλέκτων οπλιτών) για την Β΄ ΕΣΣΟ 2011 και σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται το 2/39 ΣΕ στο Μεσολόγγι να δεχθεί στρατεύσιμους, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πριν 15 μέρες περίπου είχα απευθύνει έκκληση στους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να ακυρωθεί ο σχεδιασμός για κατάργηση του στρατοπέδου, στο Μεσολόγγι.
Πέρα σχετικών ερωτήσεων που κατατέθηκαν για το ζήτημα, προφανώς καμιά άλλη ενέργεια δεν έγινε και αντίθετα ο δήμαρχος Μεσολογγίου έσπευσε να δηλώσει ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του στρατοπέδου.
15 μέρες μετά, με την υπογραφή του Υπουργού Άμυνας μπαίνει λουκέτο στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου και παράλληλα αποδεικνύεται ότι τα κυβερνητικά στελέχη «δούλευαν ψιλό γαζί» την τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου…
Επειδή πιστεύω, ότι αυτή η απόφαση μπορεί να ανακληθεί, θα πρέπει επιτέλους τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να σταματήσουν να προασπίζουν το κομματικό συμφέρον και μόνο, «σβήνοντας» το Μεσολόγγι.
Το Μεσολόγγι δεν αντέχει άλλο κτύπημα.»


 «Πρώτα η οργάνωση της ΝΔ»
Συνεχείς περιοδείες του υπ. Βουλευτή σε όλη την Αιτωλοακαρνανία
 «Σεβασμός και συνεννόηση με τα κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη της Παράταξης» είναι το σύνθημα που θέλει να κάνει πράξη στην Αιτωλοακαρνανία ο υποψήφιος βουλευτής, Νίκος Καραπάνος, μέσα από τις καθημερινές επαφές και τις συνεχείς περιοδείες του σε όλο το νομό.
«Ξεκίνησα και συνεχίζω το διάλογο μέσα στις δημοτικές οργανώσεις της ΝΔ, στην ευρύτερη κοινωνία και τους φορείς του νομού, για την πορεία του τόπου μας, για τις προκλήσεις των καιρών, για την πρωτογενή παραγωγή και την προοπτική της Αιτωλοακαρνανίας» τονίζει σταθερά στην επικοινωνία του, με τους πολίτες ο Νίκος Καραπάνος.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Καραπάνος το περασμένο Σάββατο (9/4) αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς με κομματικά στελέχη και πολιτικούς του φίλους, στο πολιτικό του γραφείο. στο Αγρίνιο, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφτηκε τις Φυτείες και τη Παπαδάτου όπου και συνομίλησε με μέλη της διοίκησης της εκεί δημοτικής οργάνωσης και τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη.
Ο κ. Καραπάνος πέρα της ανταλλαγής απόψεων για την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει ενδιαφέρουσες απόψεις για την προοπτική μιας νέας καλλιέργειας στην περιοχή, της ροδιάς, της κτηνοτροφίας αλλά και άλλων καλλιεργειών.
Την επόμενη ημέρα το πρωί στο Μεσολόγγι συναντήθηκε στο γραφείο του, με πολιτικούς του φίλους και το απόγευμα συμμετείχε στην ανοιχτή συνεδρίαση της δημοτικής οργάνωσης της ΝΔ, στην Πάλαιρο.
«Στην συνεδρίαση κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες θέσεις για την τουριστικά ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για ενίσχυση των εναλλακτικών καλλιεργειών.
Παράλληλα καθορίστηκε το πλαίσιο συντονισμένης πολιτικής δράσης στην περιοχή ώστε  η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να ανεβάσουν τα ποσοστά τους» τόνισε ο Νίκος Καραπάνος.
Οι περιοδείες του Νίκου Καραπάνου ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Αμφιλοχία, όπου είχε ανάλογες συναντήσεις με κομματικά στελέχη.
Παράλληλα, όμως, ο Νίκος Καραπάνος έδωσε το παρών του, σε εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι για τον εορτασμό της Εξόδου. Συγκεκριμένα παρακολούθησε την εκδήλωση ανακήρυξης σε επίτιμο δημότη της Ιερής Πόλης του Μίκη Θεοδωράκη το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ την Κυριακή παρέστη στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους μαθητές των λυκείων του Μεσολογγίου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό πραγματείας με θέμα: «Το διαχρονικό μήνυμα της θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενώ η Ν.Δ. το αναγέννησε ...

Καραπάνο , το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΈΝΑΣ ΑΥΤΌΚΛΗΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πριν 15 μέρες περίπου είχα απευθύνει έκκληση στους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να ακυρωθεί ο σχεδιασμός για κατάργηση του στρατοπέδου, στο Μεσολόγγι. Tάδε έφη Καραπάνος...!!!!!!!!! Και ρωτώ εγώ γιατί κυριοι θεσμικοί παράγοντες δεν ακούσατε την έκκληση?????? Κύριε Καραπάνο όπως έλεγαν και οι παλιοί "με πορδές αυγά δεν βάφονται".... μόνο δηλώσεις ξέρεις να κάνεις. Δηλώσεις δηλώσεις δηλώσεις ΕΛΕΟΣ!!!!