Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αγεωγράφητος και ανιστόρητος ο κ. Καστανίδης;

            Μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι από τον πλέον μορφωμένο Υπουργό του ΠΑΣΟΚ να ακούγονται λόγια που μάλλον  του τα είπαν και αυτός χωρίς να τα ελέγξει τα ξεστόμισε και μας ...έβγαλε από τα ρούχα μας.
            Ο κ. Υπουργός λοιπόν θέλοντας να πει κάτι στους λίγους που του επιτέθηκαν στην αστραπιαία και άχρωμη επίσκεψή του στο Μεσολόγγι, μας είπε και τα αμίμητα δήθεν περί « ισόρροπης ανάπτυξης» του νομού αλλά και «εξυπηρέτησης των κατοίκων της Λευκάδας!»
            Ίσως να μη διδάχτηκε γεωγραφία στο σχολείο του αφού ήδη κάποιοι Υπουργοί πριν απ’ αυτόν την κατήργησαν. Τότε δίκαιο έχει να λέει για την  Λευκάδα η οποία πρέπει να του πούμε ότι απέχει το ίδιο και λιγότερο από το Μεσολόγγι παρά από το Αγρίνιο. Δεν κοίταξε όμως το χάρτη να δει ότι και η Ναύπακτος και η ορεινή Ναυπακτία έχουν στη μισή διαδρομή το Μεσολόγγι από ότι το Αγρίνιο και μάλιστα τώρα με την απόφασή του ( Εφετείο στο Αγρίνιο) τους τιμωρεί!! αφού η Πάτρα γι’ αυτούς απέχει μόνον 15 λεπτά ενώ για το Αγρίνιο χρειάζονται....1.20΄της ώρας.
            Όσον αφορά το έτερο σκέλος της οικονομικά ισόρροπης ανάπτυξης των δύο πόλεων ( Μεσολογγίου και Αγρινίου) και εδώ πιάστηκε αδιάβαστος ο κ. Υπουργός.
            Α. Το Μεσολόγγι δεν έχει ενδοχώρα σε αντίθεση με το Αγρίνιο που  βρίσκεται στο μέσον του νομού γεγονός που το καθιστά εμπορικό κέντρο με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του.
            Β. ΟΛΕΣ οι εταιρείες αυτοκινήτων βρίσκονται στο Αγρίνιο και εκεί πηγαίνουμε όλοι για την αγορά, συντήρηση και επισκευή τους.
            Γ. Στο Αγρίνιο βρίσκεται πληθώρα ιατρών όλων των ειδικοτήτων και το Νοσοκομείο του είναι καλύτερα εξοπλισμένο. Επομένως για θέματα υγείας εκεί προστρέχουμε όλοι.
            Δ. Το ΚΤΕΛ παράνομα βρίσκεται στο Αγρίνιο με τους δεκάδες υπαλλήλους και όχι στην έδρα του νομού. Στο Μεσολόγγι λειτουργεί σε ένα.....καφενείο.
            Ε. Στο Μεσολόγγι είχαμε μια θάλασσα από την οποία ζούσαν αρκετές οικογένειες ψαράδων, αλλά μας τη στέρησε η επταετία και την έκανε ...αλατοπήγια.
            ΣΤ. Είχαμε την έδρα και τις υπηρεσίες της Νομαρχίες, αλλά οι ίδιες λειτουργούν και στο Αγρίνιο με περισσότερους υπαλλήλους από το Μεσολόγγι!!
            Ζ. Με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ μας στέρησαν δικές μας περιοχές ( Μακρυνεία, Γαλατά-Περιθώρι) και τις ενέταξαν στο Αγρίνιο και στη Ναύπακτο.
            Η. Να μιλήσουμε και λίγο για την παιδεία όπου στο μεν Μεσολόγγι λειτουργούν τα ΤΕΙ που καθημερινά φθίνουν ενώ στο Αγρίνιο ανθεί το Πανεπιστήμιο Δ. Στερεάς ( παντού τα Πανεπιστήμια λειτουργούν στις έδρες των νομών) για το οποίο καθημερινά δίνουν μάχη και οι 8 βουλευτές της πόλης.
            Και σαν να μην  έφταναν όλα αυτά ο κ. Καστανίδης ιδρύει το Εφετείο στο Αγρίνιο ( παντού λειτουργεί στις πρωτεύουσες των νομών), το ίδιο κάνει και ο κ. Γερουλάνος με το Αρχαιολογικό Μουσείο ( με εκθέματα από τις δικές μας αρχαιότητες) και να προσθέσουμε και τα ψέματα του κ. Βενιζέλου για το 2/39 Σ.Ε. το οποίο καταργείται οριστικά και δεν πέφτει μια τουφεκιά!! έστω για την τιμή των όπλων.
            Αυτά λοιπόν που είπε ο κ. Καστανίδης περί ισόρροπης ανάπτυξης, μάλλον τα ξεστόμισε αφού δεν είχε κάτι άλλο να πει. Απλούστατα έκανε το κομματικό χατίρι των συναδέλφων του εξ Αγρινίου περιφρονώντας το ένα και μοναδικό Μεσολόγγι. Και επειδή πιστεύουμε στη γενναιότητα της ψυχής του και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, άσχετα με τις δικές μας κομματικές τοποθετήσεις, είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης δεν θα έχει ψυχική ηρεμία για την προσβολή που έκανε στο Μεσολόγγι και αργά ή γρήγορα θα ζητήσει συγνώμη όπως και πολλοί άλλοι . Το κακό όμως έγινε.

Το  pyrofani

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oloi stis eortes exodoy na toys dosoyme ena mathima kai eidika stoys moraiti kai stamati poy erxontai episimos.Mazi kai o dimarxos mas poy toys prostateyei

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΜΕ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ -- ΣΤΡΑΠΟΠΕΔΟ ΑΝΤΙΟ
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
Υ.Γ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

1. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ Κ ΝΔ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟ ΜΑΣ?
2. ΠΟΤΕ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Κ ΜΟΝΟ (ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ) ΠΟΛΙΤΥΤΗ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ?
3. ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΕΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ & ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!!!!!!!!!
ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΡΑΪΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο Δήμαρχος έχει @@ να μας καλέσει να πάμε στην πύλη να μην μπεί κανείς "ανευθυνοεπίσημος" στο Ιερό Μεσολόγγι των Βαΐων.
Αλλιώς, οι Μεσολογγίτες... θα κάνουμε και πάλι την "Εξοδό μας"...
όπου και να στήσουν τις εξέδρες τους!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα ότι ο Δήμαρχος προτρέπει τους καταστηματάρχες να έχουν τα φώτα κλειστά κατα τη διάρκεια της πομπής του Σαββάτου.
Αντιπροτείνω να κλείσουμε τα μαγαζιά μας και τις 2 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να πάμε απέναντι απ'τις εξέδρες των επισήμων(όπου κ να τους στήσουνε) και να τους κοιτάζουμε ανέκφραστοι. Δεν μπορεί... κάτι θα καταλάβουν. Αφού ο Δημαρχάρας μας τους δέχεται!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 1.40 έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά ίσως ο Δήμαρχος για την ημέρα αυτή δεν μπορεί. Υπάρχει όλμως το Ε.Κ και ο Εμπορ. Σύλλογος. Γιατί αδρανούν;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο 1:40, ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΙΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε ,

δύο πράγματα θα γίνουν :

ή θα κυρήξεις ανεπιθύμητους στο Μεσολόγγι όλους τους Βουλευτές του Νομού και θα κάνεις επισημη διαμαρτυρία στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ," οτι η στάση της Κυβέρνησης δεν τιμά την Ιερή Πόλη της Ελλάδας "

ή ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ !!!!


ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !
ΠΙΑΣΤΕ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ! ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ !
ΜΗ ΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ !!

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπουργός δικαιοσύνης κ. Καστανίσης δεν είναι αγεωγράφητος είναι αδιάντροπος και άθλιος αφού σας θυμίζω ότι από τις πρώτες του ενέργειες ως Υπουργός δικαιοσύνης ,ήταν η χορήγηση αμνηστίας σε έναν ισοβίτη μεγαλέμπορο ναρκωτικών .
Στις ενστάσεις που του υπέβαλαν απάντησε ότι τυπικά υπέγραψε τις εισηγήσεις των αρμοδίων επιτροπών του Υπουργείου και ως εκ τούτου δεν φέρνει καμία ευθύνη .
Ο Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΞΟΔΙΤΕΣ!!!
Ξεσηκωθήτε!!!
Ρε ντενεκεδες, με Μεσολογγίτες βρήκατε να τα βάλετε??? Καήκατε!!!!