Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης στους αγρότες Οινιαδών.


                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης περιοδεύοντας στην περιοχή των Οινιαδών (Νεοχώρι και Κατοχή), βρέθηκε για μια ακόμη φορά κοντά στους αγρότες, συναντήθηκε και συζήτησε μαζί τους για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν. Μεταξύ των άλλων είχε συνάντηση και με τους νέους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής, όπου τέθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που τους αφορούν.
 Τα κύρια θέματα που έθεσαν και συζήτησαν οι αγρότες με τον Βουλευτή αφορούσαν την προώθηση και την στήριξη της παραγωγής νέων, δυναμικών, ποιοτικών και διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων, με πιστοποίηση ταυτότητας και σύγχρονες μεθόδους διάθεσης και εμπορίας. Επίσης συζητήθηκε το θέμα τους κόστους παραγωγής, που έχει διογκωθεί ένεκα της αύξησης της τιμής στα καύσιμα, αλλά και τρέχοντα θέματα όπως η επιτάχυνση της επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
 Ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα και τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών-παραγωγών και δεσμεύτηκε να προωθήσει λύσεις τόσο στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στην Κυβέρνηση συνολικά. Επιπρόσθετα τους ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που έκανε τις τελευταίες ημέρες για την επιστροφή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), με συνέπεια την δρομολόγηση της επιστροφή των ποσών στους δικαιούχους.
 Στην συνέχεια, ο Βουλευτής επισκέφθηκε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ομάδας Παραγωγών για την τυποποίηση και την συσκευασία Σπαραγγιού και Εσπεριδοειδών. Εκεί είχε συνάντηση και συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Παραγωγών, περιηγήθηκε στους χώρους, είδε τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις τους και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Παραγωγών ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις σοβαρές προσπάθειες που έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, της διάθεσης και της εμπορίας, μέσα από συνεχή ενημέρωση και στήριξη των παραγωγών, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί το κόστος, να βελτιωθεί η ποιότητα και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί. Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα Επενδύσεων 3,5 εκατ. €, που περιλαμβάνει την αγορά σύγχρονων συσκευαστηρίων.
 Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, συνεχάρη τους αγρότες-παραγωγούς για αυτές τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες τους και δήλωσε ότι υπάρχει μέλλον στον αγροτικό τομέα και στην ύπαιθρο αρκεί η Πολιτεία να δείξει την απαιτούμενη φροντίδα και στηρίξει τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες. Τέλος προέτρεψε τους Αγρότες, κύρια τους νέους, να επιστρέψουν και να αγαπήσουν τη γη και τα χωράφια, και να ασχοληθούν με την παραγωγή νέων, ανταγωνιστικών διατροφικών προϊόντων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για καλό η για κακό, πλυθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Καλά' να μας κάνει ο κ. Αντρέας αφού μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας. Ψηφίστε τον.

Ανώνυμος είπε...

Τελείωσαν τα ψωμιά του στο δήμο Μεσολογγίου. Να πάει στο Αγρίνιο να πάρει ψήφους.
Ένας πρώην ψηφοφόρος και φίλος του

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο κύριος δεν ευθύνεται
για την παγκόσμια ξεφτίλα
του λαού μας και της πατρίδας μας;

Αυτοί που μας έπνιξαν,
τώρα θα μας σώσουν;

Ντροπή, λίγη ντροπή.