Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Διάρρηξη στο δημαρχείο Αιτωλικού - Μια άλλη άποψη (από το etoliko-news)


Διάρρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής ξημερώνοντας Σάββατο, στο δημαρχείο του Αιτωλικού. Οι διαρρήκτες μπήκαν στην κεντρική ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου από το παράθυρο που βρίσκεται στην πλευρά της αυλής του κτηρίου που στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Στην αίθουσα αυτή λειτουργούν οι υπηρεσίες Δημοτολογίου, Μητρώου αρρένων, ΟΓΑ, είσπραξης οφειλών και το πρωτόκολλο.
Ο διαρρήκτης ή οι διαρρήκτες το μόνο που αφαίρεσαν, ήταν δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις οθόνες τους......
Η διάρρηξη ανακαλύφθηκε το Σάββατο όταν επισκέφτηκε το δημαρχείο ομάδα υπαλλήλων προκειμένου να πάρουν στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον νέο δήμο Μεσολογγίου, στοιχεία τα οποία δεν είχαν σταλεί από τους υπαλλήλους της δημοτικής  ενότητας Αιτωλικού στον δήμο Μεσολογγίου.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ορισμένες διαπιστώσεις που κάναμε ρωτώντας αρμόδιους υπαλλήλους, για το συμβάν.
Διαπίστωση 1η. Τα κλαπέντα μηχανήματα ήταν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές παλαιάς τεχνολογίας (τελευταία αναβάθμιση είχε γίνει το 2003) και λειτουργούσαν σαν απλά τερματικά στην υπηρεσία είσπραξης οφειλών (ύδρευση, αποχέτευση, ενοίκια δημοτικών κτημάτων, τέλη πεζοδρομίου-νεκτοταφείου κλπ) και στην υπηρεσία πρωτοκόλλου.  Η αξία μεταπώλησης των μηχανημάτων είναι μηδενική.
Διαπίστωση 2η.  Η αξία των πληροφοριών που περιείχαν είναι επίσης μηδενική γιατί όλα τα στοιχεία είναι αποθηκευμένα τόσο στον κεντρικό server του δημαρχείου όσο και σε έντυπους βεβαιωτικούς καταλόγους  και τα συγκεκριμένα μηχανήματα σαν απλά τερματικά δεν αποθήκευαν πληροφορίες.
Διαπίστωση 3η. Η διάρρηξη έγινε ακριβώς μια μέρα πριν αναζητηθούν στοιχεία από τα συγκεκριμένα μηχανήματα και απλά καθυστέρησε η διαδικασία λόγω τα συμβάντος. Ένα νέο τερματικό με το ανάλογο λογισμικό, θα ανακτήσει τα στοιχεία από τον κεντρικό υπολογιστή εύκολα.
Διαπίστωση 4η. Το σύστημα συναγερμού που είχε εγκατασταθεί στο δημαρχείο Αιτωλικού μετά την κλοπή του χρηματοκιβωτίου δεν λειτουργεί, γιατί δεν έχει πληρωθεί η εταιρεία υποστήριξης του συστήματος και οι νέοι δημοτικοί μας άρχοντες δεν κρίνουν απαραίτητη τη λειτουργία του. Ίσως τα στοιχεία που περιέχει το δημαρχείο Αιτωλικού (πάγιος εξοπλισμός, πληροφορίες δημοτολογίου, οικονομικά στοιχεία του πρώην δήμου Αιτωλικού) δεν είναι χρήσιμα για το νέο δήμο Μεσολογγίου και κρίθηκε ότι δεν απαιτείται συναγερμός στο κτήριο.
Για οποιεσδήποτε νέες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε  στο etolikonews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: