Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ο απίθανος κος Σώκος


 Σταχυολογούμε μέρος της πρόσφατης συνέντευξης του πατριάρχη του Αγρινιωτισμού κου Σώκου στην εφημερίδα Συνείδηση και στο σχετικό ραδιοφωνικό σταθμό συμφερόντων της:
'' Ο υπερπεριφερειάρχης Θ. Σώκος δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη του σταυρού για να εκπροσωπήσει τους Αιτωλοακαρνάνες στη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Πώς σχολιάζει την κριτική στην κυβέρνηση και στον Γ. Παπανδρέου, τι απαντά για τα χρέη της νομαρχίας, τι δηλώνει για την ίδρυση του Εφετείου.
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Θύμιος Σώκος επιβεβαίωσε, σε συνέντευξή του χθες στον Δυτικά 96,1 την απόφασή του να διεκδικήσει στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, μια θέση στα έδρανα του Κοινοβουλίου, ως αντιπρόσωπος των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Σώκος, με τρόπο που κανένα περιθώριο κακής ερμηνείας δεν επιτρέπει, ξεκαθάρισε ότι αποδέχθηκε μεν την πολύ τιμητική πρόταση να αναλάβει τα ηνία της υπερπεριφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, η ζωή του όμως, η οικογένειά του, οι αγώνες του, η σκέψη του, είναι εδώ. Στο νομό που υπηρέτησε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.
Στην παρατήρηση ότι επέλεξε τη χειρότερη δυνατή συγκυρία για να πολιτευτεί ως υποψήφιος βουλευτής, αφού οι καταστάσεις οδηγούν τους πολίτες σε αποστασιοποίηση ή έντονη κριτική προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σώκος σημείωσε ότι ο πολιτικός κρίνεται στα δύσκολα και εξήγησε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει έδρα Βουλευτή και με άνεση να εκλεγεί στα χρόνια της παντοδυναμίας του, ήταν συνειδητή του όμως επιλογή να επιμείνει για δεύτερη και τρίτη θητεία στο Δήμο Αγρινίου, ύστερα ως νομάρχης. Όσον αφορά την κριτική προς την κυβέρνηση, ο κ. Σώκος τόνισε πως συχνά αυτή γίνεται για λόγους προσωπικής σωτηρίας, πολιτικής εννοείται, από ανθρώπους που ο ίδιος χαρακτήρισε «τσάμπα μάγκες», καλώντας τους να αναρωτηθούν τι θα συνέβαινε στη χώρα αν δεν υπήρχε ο «μακράς πνοής ηγέτης για όλη την Ευρώπη Γιώργος Παπανδρέου», χάρη στον οποίο δημιουργήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης για όλες τις αδύναμες χώρες της Ευρώπης. Κάνοντας δε τη σύγκριση, ο κ. Σώκος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός ακολούθησε καταστροφική πολιτική και «δραπέτευσε» στο τέλος, .χωρίς ακόμη να έχει βρει το σθένος να μιλήσει και να απολογηθεί.''

Ο κ. Σώκος επισκέφθηκε εκτάκτως  την Αιτ/νία λόγω της έλευσης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη για την ίδρυση του Εφετείου, εξέλιξη για την οποία ο ίδιος είχε την προσωπική του συμμετοχή και τους αγώνες ετών φυσικά. Εξέφρασε έτσι την ικανοποίησή του για την ίδρυση του Εφετείου και, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο για το πολιτικό κόστος, είπε πως είναι λάθος αυτή η προσέγγιση διότι, απ' την άλλη πλευρά, υπάρχει και το πολιτικό όφελος!
Ο απίθανος κ. Σώκος έχει το θράσος να κατέβει βουλευτής για να μας εκπροσωπήσει.
Ο κύριος που ήταν πρωτοστάτης σε κάθε προσπάθεια αφαίρεσης των δικαίων και αυτονοήτων για το Μεσολόγγι ανερυθρίαστα μας λέει ότι αυτός ήταν πίσω από τις ενέργειες για την ίδρυση του εφετείου στο Αγρίνιο και ότι έκανε αγώνες για αυτό. Δηλαδή έκανε αγώνες για να αφαιρέσει την έδρα του εφετείου από το Μεσολόγγι και να το υποβιβάσει. Πρόκειται για απίστευτη και θρασύτατη ομολογία ενός ανθρώπου που σαν Νομάρχης κλήθηκε να υπηρετήσει τον νομό και υπηρέτησε μόνο το Αγρίνιο και τον ανενδοίαστο σωβινισμό του. Μάλιστα ο κύριος αυτός έκανε ταξίδι αστραπή για να πανηγυρίσει την έλευση Καστανίδη στο Αγρίνιο και την ανακοίνωση του Εφετείου. Δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Όντας υπερπεριφερειάρχης Μακεδονίος -Θράκης, τσακίστηκε να κατέβει να παραστεί αυτοπροσώπως στην ανακοίνωση του εφετείου μην επιτρέποντας σε κανένα άλλο να καρπωθεί το επίτευγμά του. Κυρίως δε, φρόντισε να δείξει στους  εσωκομματικούς, εν δυνάμει αντιπάλους του, ότι ...εδώ είναι Σωκοβραχώρια, δεν είναι παίξε γέλασε. Φρόντισε να δείξει ποιος κατάφερε το κατόρθωμα και δικαιούται να εορτάζει τα επινίκια. Κοινώς ..κατούρησε το χωραφάκι του για να το μαρκάρει.
Κύριε Σώκο σας δηλώνουμε ότι η Ναύπακτος και το Μεσολόγγι θα σας δώσει το πολιτικό όφελος που σας αρμόζει.

Η  σύνταξη

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΚΟ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΠΙΑ..ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

οι ψηφοφόροι είναι δεκαετίες τώρα σε λήθαργο. Που σημαίνει ότι δεν κρίνουν δεν αποφασίζουν. Ότι πει το κομματικό κατεστημένο δυστυχώς θα πράξουν...οι καημένοι!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑ:
Γιατί να στηριχθούν άτομα, κατά βάση χαμηλής αυτοεκτίμησης και υψηλής φιλοδοξίας,
μη εκπληρωμένων στόχων και έντονης θρασύτητας;
Πρόσωπα που νιώθουν ότι η ζωή, ο κόσμος, το κόμμα τους "χρωστάει";

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΩΚΟΣ ΑΝ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ?
ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΑΣ.... ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΕΦΕΤΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, 2/39ΣΕ, ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Τ.Ε.Ι. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ....)

Ανώνυμος είπε...

Είναι η ίδια εφημερίδα που κάνει άθλια προπαγάνδα και μας κατηγορεί για "υπερμεσολογγιτισμό". Είναι η εφημερίδα που δύο μέρες προ των εκλογών έγραφε ότι ο... Αναγνωστόπουλος θα επανεκλεγεί άνετα... Φανταστείτε εσείς το γιατί.
Ο Σώκος είναι άκρατος αγρινιώτης που δεν πρέπει να περιμένει ψήφους από το Μεσολόγγι. Ας ξυπνήσουμε κάποτε. Κατσούλης, Πετρόπουλος, Ψαράκης, Γρίβας, Σκύρλας, Στεργίου κ.α. στέκονταν σούζα στη νομαρχία, δεν τολμούσαν να ορθώσουν ανάστημα... Λείπουν οι πολιτικοί άνδρες από την πόλη. Είχαμε τον ανίκανο και επικίνδυνο Αναγνωστόπουλο, τώρα έχουμε τον εξαρτημένο Κατσούλη. Τι να μας πει και αυτός που πήρε δεξί του χέρι τον άνθρωπο του Μωραϊτη. Συμβιβάζονται όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ.
ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΩΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΣΑ ΑΥΤΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ¨ΔΙΚΑΙΑ".
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΡΑΓΕ; Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΟΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΛΑΒΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ.
Ή ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΧΕΖΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΤΑΞΗ;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....

Ανώνυμος είπε...

Ισως ο ΧΕΖΑΣ να ειναι καλυτερος απο σενα 11.18

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που χρειάζεται επειγόντως είναι όραμα συλλογικό για όλο το νομό, για όλη τη χώρα και τα ως τώρα πρόσωπα δεν το εκφράζουν.
Λειτουργούν για προσωπικό ώφελος.
Νέα πρόσωπα, όχι φθαρμένα υλικά.
Όραμα σε πολιτικούς και πολίτες στην μετά ΔΝΤ εποχή.

Ανώνυμος είπε...

11.18 , επειδη σαυτο το αλωνακι καποιοι , δουλευουν συστηματικα και με πεισμα να παμε κιαλλο πισω,αν θελεις λιγη κουβεντα δημιουργικη , πεσμας ποια χαρακτηριστικα κατα τη γνωμη σου πρεπει να εχει καποιος για να μας ταιριαζει , να μας εκπροσωπησει, και πως θα τον βρουμε και πως θα συμφωνησουμε ολοι σαυτο το προσωπο; υπαρχει αραγε τετοιο ; Αν θελεις τη γνωμη μου υπαρχει,αλλα δεν ειναι σωστος ο τροπος που το αναζητουμε μεσα στο συνολο .οταν λες για παραδειγμα ηταν φοβερος στην ομιλια του ο Πανος ,(το μονο που ηξερε κι ο Θυμιος ) , κιαυτο ειναι αρκετο για να παρει το φωτοστεφανο ,οταν ενα σωρο τενεκεδες διαβαζουν με στομφο κλεμενα κι ασυναρτητα παρωχημενα κειμενακια και τους χειροκροταμε(o Aριστειδης ξερει...),τοτε ριχνουμε σταχτη και χωμα στις γραμμες που οδηγουν στη προοδο , και χανονται τα ιχνη ...κλπ ...d

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 11.18 πες μας που είσαι ανώτερος από τον ΧΕΖΑ όπως λές γιατί αυτόν παρακαλάς και τον στέλνεις στις δουλείες σου τώρα από τη θέση που έγλειψες για να πάρεις, ενώ αυτός έχει μόνιμη θέση και δεν μπορεί να τον διώξει κανείς ενώ εσένα αναπάσα στιγμή ναί , άρα είσαι πιό κάτω από αυτόν γιατί θα πρέπει να ξαναγλίψεις για να πιάσεις δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

ντροπη και αισχος στο νεκροθαφτη του Μεσολογγιου, ο οποιος καταχρεωσε και τον Δημο Αγρινιου και την Νομαρχια και ακομη οι εκπροσωποι του ΦΟΥΛΙΣΤΑΝ και ορισμενοι Μεσολογγιτες τον θεωρουν μεγιστο πολιτικο ανδρα. Οι ανεπάγγελτοι τύπου Σωκου που εξεθρεψε το Σοσιαλιστικό Πασοκ βυθισαν τη χωρα και την κατεστρεψαν οικονομικά . Και παλι ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι του Μεσολογγιου ειστε αξιοι και της μοιρας σας στο τελος.Δεν ειναι μονο ο Σωκος.Ολο το ΠΑΣΟΚ σας θαβει!Η αποφαση για το εφετειο στο τελος ηταν του υπουργου Δικαιοσυνης,οχι του Σωκου.Η αποφαση για το στρατοπεδο ηταν του υπουργου Αμυνης,οχι του Σωκου.Και αν θυμαμαι καλα,ο Σωκος το 2006 ειχε παρει 60% στο Μεσολογγι ξεροντας ομως οτι θα ανακινησει το θεμα του εφετειου.Τον ψηφισατε ομως.Και αν βαλει για βουλευτηε παλι θα τον ψηφισετε.Και οταν αυριοθα καταρρευσει ο Καλλικρατης(γιατι θα καταρρευσει,ολοι το βλεπουμε αυτο)και δημιουργηθει καποια αλλη μικροτερη γεωγραφικα περιφερεια,θελω πολυ να δω ποια θα ειναι η πρωτευουσα αυτης της επαρχιας.Για Μεσολογγι παντως δεν το βλεπω...