Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο κύβος ερρίφθη

Κίνηση πρώτη Κατσούλη, σημειολογικά σωστή και ενδεικτική προθέσεων.  Αντικατέστησε την επί Αναγνωστόπουλου τοποθετηθείσα πινακίδα περί ''δημοτικού ιατρικού συνεδριακού κέντρου'' με νέα, όπου αναγράφει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών έχει δηλώσει ότι επιθυμεί για το παλιό νοσοκομείο, τη μετατροπή του δηλαδή σε κτήριο της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας.  Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν χρόνια αλλά η αντιδραστική εμμονή και οι αλλότριες επιδιώξεις δεν επέτρεψαν να προχωρήσει.
Βέβαια, σαφές είναι ότι η τοποθέτηση μιας επιγραφής, που δεν είναι και ότι καλύτερο αισθητικά για αυτό που πρόκειται να στεγάσει, απλά και μόνο δείχνει τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής και δη του δημάρχου, ο οποίος έχει δηλώσει ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας της στέγασης της ΔΑΕ στο εν λόγω κτήριο. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα για να δρομολογηθεί η διαδικασία της παραχώρησης του κτηρίου και να αρχίσει η διάσωση και ανακαίνισή του.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΕΠΙΦΡΑΦΕΣ ΚΑΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥ0
1)ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ :
2)ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ :< Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας>
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟ.
ΜΟΝΟ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ...............

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ.....

Ανώνυμος είπε...

Σωστη η κινηση εκ μερους της Δημοτικης αρχης, κατι αναλογο πρεπει να γινει και με το Αρχαιολογικο Μουσειο .....στο Ξενοκρατειο ισως.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο 10:05

Ανώνυμος είπε...

Δυο γαιδαροι τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα. Το εν λόγω κτήριο είναι ιδιοκτησία και με δικαστική απόφαση του Υπ. Υγείας.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για "εσωτερική κατανάλωση".
Την ταμπέλα ποιος την πλήρωσε και με τι απόφαση;

Ανώνυμος είπε...

 
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε μια φήμη από το Πέτρινο Δημαρχείο και τη Φιλαρμονική Μεσολογγίου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αγρινίου στις φετινές Εορτές Εξόδου.
 
Η φήμη λοιπόν λέει ότι σε επιστολή που εστάλει στο Δήμο Αγρινίου,στο γραφείο του δημάρχου Αγρινίου, είναι πως ο Δήμος Μεσολογγίου με έγγραφό του ζητά από Φιλαρμονική Αγρινίου, να συμμετάσχει με κουτσουρεμένο σχήμα και όχι ολόκληρο που αριθμεί 150 ενεργά μέλη.
Οι πληροφορίες θέλουν το δήμαρχο Μεσολογγίου και το μαέστρο της Φιλαρμονικής κ. Βλαχογιάννη να ζητούν από τη Φιλαρμονική Αγρινίου να συμμετάσχουν μόνο 50 μουσικοί οι οποίοι το βράδυ του Λαζάρου κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα παίζουν μόνο...τύμπανα.
Άξιον απορίας είναι γιατί πάρθηκε μια τέτοια απόφαση και αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τόσα χρόνια τώρα η Φιλαρμονική Αγρινίου τιμά τις Εορτές Εξόδου με τον καλύτερο τρόπο, καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις από τις σπουδαίες εμφανίσεις της αλλά και το πολυπληθές της σχήμα.
Πληροφορίες που διέρευσαν από το γραφείο του Δημάρχου Μεσολογγίου αναφέρουν ότι ως πρόσχημα για το “κουτσουρεμένο” σχήμα που ζητούν να στείλει το Αγρίνιο, είναι ότι γίνονται περικοπές λόγο ...οικονομικής κρίσης!
Αν η πληροφορία αυτή αληθεύει τότε ο Δήμος Μεσολογγίου πρέπει να γνωρίζει ότι τα έξοδα της μεταφοράς δεν επιβάρυναν ποτέ αυτούς αλλά το...Δήμο Αγρινίου.
Το ίδιο έγγραφο λένε οι πληροφορίες εστάλει και στις υπόλοιπες Φιλαρμονικές με τη μόνη διαφορά ότι αυτές δεν έχουν στην πλειονότητα τους περισσότερους από 50 μουσικούς!
Στο δήμο Αγρινίου αναφέρουν οι πληροφορίες επικρατεί προβληματισμός για την κίνηση αυτή, ενώ έντονα φημολογείται ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στις Εορτές Εξόδου με κουτσουρεμένο σχήμα!

Ανώνυμος είπε...

1:20 - Ας μας κάνει τη χάρη η φιλαρμονική του αγρινίου να μην έρθει φέτος. Ούτε κουτσουρεμένη ούτε ολόκληρη. Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτο με την φιλαρμονικη.. απλα να αναφέρω ότι το κοστος δεν αφορα μονο στην μεταφορά αλλα και σε ενα γευμα που συνηθίζεται να προσφέρεται στα μελη των φιλαρμονικων.

Ανώνυμος είπε...

1:20
Εγώ ήμουνα μάρτυρας σε 2 περιστατικά, όπου ο μαέστρος αγρινίου μόνο προκλητικός και μη συνεργάσιμος ήταν. Αναγνωρίζουμε όλοι την αξιολογότατη φιλαρμονική που έχει, υπάρχουν όμως πολλά παράπονα για τον εν λόγω υπερόπτη και αλαζόνα μουσικό που γνωστοποιήθηκαν και στο δήμο του πέρυσι!!!
Όλες οι μπάντες, ακόμα και οι στρατιωτικές ακολουθούν με ευλάβεια της οδηγίες και το πρόγραμμα που τους δίνεται εκτός από τον του αγρινίου!!!
Καλά θα κάνει λοιπόν, να χαμηλώσει την μύτη του και να συνεργαστεί σύμφωνα με αυτά που του ζητάει η φιλοξενούσα αρχή.
"Στο σπίτι του ο καθένας μας βάζει τους όρους και όχι ο καλεσμένος μας".
Εάν δεν του αρέσουν οι όροι συμμετοχής τότε ας κάτσει σπίτι του. Έτσι απλά. Μην τού κακοφαίνεται όμως και λέει βλακείες.

Και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, τις γιορτές της Εξόδου τις χειρίζονται οι Παπαθέου, Γιώτης και Καβάγιας. Ο Βλαχογιάννης δεν γνωρίζω να έχει λόγο αλλά και σαν μουσικός που είναι αποκλείεται να σκέφτηκε τις μπούρδες περί τυμπάνων το Σάββατο βράδυ!!!

Ανώνυμος είπε...

μεγάλη απώλεια.τι θα κάνουμε χωρις τη φιλαρμονικη αγρινιου..άσε μας ρε φιλε!

Ανώνυμος είπε...

εχετε κ εσεις κατι προβληματα.να λετε κ ευχαριστω που ερχονται κ σας κανουν την τιμη η καθε φιλαρμονικη.που ειναι οι καλοι σας τροποι?

Ανώνυμος είπε...

1:03 και λοιποί περιορισμός δεν μπήκε μονό στη φιλαρμονική του Αγρινίου αλλά σε όλες και ο περιορισμός μπήκε για να μη χρεωθεί ο Βλαχογιάννης τη γύμνια της δημοτικής μουσικής.
Όλα τα άλλα είναι προφάσεις κΑι φθηνές δικαιολογίες η καλύτερα του κώλου.

Ανώνυμος είπε...

3:30
Άσε μας ρε φίλε!! Πώς καταφέρνουν μερικοί να συνδέουν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θέμα με συγκεκριμένα πρόσωπα.
Να σε δω μετά τον Βαΐων εάν θα μιλάς για γύμνια της δημοτικής μουσικής.
Αλλά το μίσος δεν σε αφήνει να δεις πράγματα, γκάβακα.
Στις 25 Μαρτίου ήταν γυμνή; γυμνοσάλιαγκα...

Όσο για τον αγρινιώτη μαέστρο ας ξεκαβαλήσει και λίγο. Τον Βαΐων είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση φιλαρμονικών, άμα δεν έρθει αυτός θα χάσει.

Ανώνυμος είπε...

καλούς τρόπους έχουμε λεφτά δεν έχουμε και απ οτι λενε το υπουργειο πολιτισμού φέτος για τις γιορτές θα μας δώσει...δωρεά οργάνων! (όχι φιλαρμονικής πάντως)

Ανώνυμος είπε...

Και πέρυσι όργανα έδωσε στο Λαδά ....

Ανώνυμος είπε...

12;12 Μια παροιμία λέει ότι οποίος έχει μύγα μυγιάζεται.
Και το ζήτημα δεν είναι μόνο η φιλαρμονική του Αγρινίου αλλά και της Λαμίας κΑι άλλων ποπλεων που ακτεβαζουν μεγάλα σχήματα.
Όσον αφορά τον Κονίδα πείτε τι φάουλ έκανε πέρυσι αλλιώς είστε συκοφάντες