Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τέλειωσε η γέφυρα, έμεινε ο δρόμος

Ολοκληρώθηκε το βασικό κατασκευαστικό μέρος της νέας γέφυρας Ευήνου και μένουν τα  επί μέρους συμπληρωματικά και η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος. Φυσικά εάν δεν προχωρήσουν τα λοιπά έργα του οδικού άξονα, η γέφυρα από μόνη της δεν λύνει κανένα πρόβλημα.





Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, εκατέρωθεν της γέφυρας ο δρόμος δεν είναι ούτε καν στα χωματουργικά. Η ανάδοχος εταιρεία τα φόρτωσε και έφυγε, αφήνοντας μόνο την εταιρεία security να προσέχει το εργοτάξιο.




Οι καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις έχουν βγάλει εκτός χρονοδιαγραμμάτων το έργο και η ταλαιπωρία των κατοίκων της δυτικής Ελλάδας προβλέπεται να κρατήσει πολύ ακόμη. Η Ισπανική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες,  πρότεινε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο με αυτοχρηματοδότηση, ζητώντας όμως υψηλό αντάλλαγμα  αποικιοκρατικού τύπου:τα διόδια για 50 χρόνια!
Ακόμη όμως και αν έκλεινε τέτοια συμφωνία, τα προβλήματα που άπτονται της ελληνικής πολιτείας και πραγματικότητας μοιάζουν ανυπέρβλητα.
Σε περίοδο μάλιστα τέτοιας βαθειάς ύφεσης και κρίσης, κανείς δεν δηλώνει αισιόδοξος για την βραχυπρόθεσμη ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου.

Ο ΠαρΕυήνιος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

EXETE KALO DIKTYO PANTWS. MPRABO !!