Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αχ ρε Θύμιο...


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΦΙΛΟΙ
 Δεν χρειάστηκε δα να περάσει και πολύς πολιτικός χρόνος για να φανεί απ' τα πρώτα κιόλας περιφερειακά συμβούλια το χάλι και η γύμνια της Αιτ/νίας. Σε μια μάλιστα συνολικά "φτωχή" περιφέρεια (τρίτη απ' το τέλος) σύμφωνα με πρόσφατες έγκριτες μετρήσεις η γύμνια της Αιτ/νίας αγγίζει τα όρια του ξεβρακώματος πλέον.
 Ο Νομός, στο κοινό πλέον ταμείο της νέας αιρετής αυτοδιοικητικής οντότητας που λέγεται Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εμφανίστηκε υπερχρεωμένος και για δαπάνες που το "γκουβέρνο" μας έταξε πως θα κάλυπτε και δεν κάλυψε αλλά και για δαπάνες που κάναμε τα τελευταία χρόνια αλόγιστα και κυρίως αναποτελεσματικά. Μ' αυτό δε το δεδομένο ήρθε ως "καπάκι" στη χύτρα με τις λαχανίδες η χλωμή και ισχνή έως ανύπαρκτη πρόταση της ηγεσίας του Νομού στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Τούτο δε δεν είναι προσωπική μου διάγνωση. Συζητήθηκε και σε κομματικά όργανα και σε μαζώξεις τόσο της τοπικής αυτοδιοικητικής ηγεσίας αλλά και της τοπικής κοινοβουλευτικής ηγεσίας. Άστραψε και βρόντηξε η ετοιμότητα της, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Μπάμπη Καφύρα, ηγετικής ομάδας του πάλαι ποτέ Νομού Ηλείας με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και σοβαρό και διεκδικητικό προσανατολισμό.
 Σ' αυτή την προφανή, μακάρι να διορθωθεί, εξουσιαστικά καμαρίλα στο νομό προβάλει ως διαχρονικό άρα και επίκαιρο το ερώτημα του μεγαλύτερου Αιτωλοακαρνάνα και Μεσολογγίτη πολιτικού του Χαρίλαου Τρικούπη, ‘’τις πταίει;’’ Γιατί αυτό ο, φιλημένος κατά την ρήση του παραχαϊδεμένου απ' την ψήφο του λαού της Αιτ/νίας, τόπος είναι σε διαχρονικό μαρασμό και υστέρηση; Μήπως η φύση δεν μας έδωσε απλόχερα τα δώρα της; Μήπως η θέση δεν είναι προνομιούχα έως ιδανική; Μήπως φταίνε οι κατά καιρούς "χαϊδεμένοι" αιρετοί όλων των βαθμίδων και επιπέδων;
 Και επειδή το ερώτημα αφ' ενός αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και αφ' ετέρου αναζητά τον "ένα" και όχι τους πολλούς, αναζητά δηλαδή αυτόν που "πταίει" περισσότερο, ας τον αναζητήσουμε με απλές σκέψεις χρησιμοποιώντας την δια του αποκλεισμού μέθοδο ή εν προκειμένω και την, δια της μείζονος συνέργειας, μέθοδο για να καταλήξουμε στο "τις πταίει". Μπορεί να "πταίει" ο τρόπος, η μεθόδευση επιλογής του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη; Το πρόσωπο του συγκεκριμένου κ. Αντιπεριφερειάρχη; Τα πρόσωπα που απαρτίζουν τους αιρετούς του Νομού στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Ο λαός που τους εξέλεξε; Ή μήπως πταίει εκείνος που μας άφησε, εκείνος που μας έφυγε, ο διαχρονικός, ο βαθιά εθελοντής κλπ κλπ.
 Είναι βέβαιο πως κι ένας περιορισμένων δυνατοτήτων ανθρωπάκος αν για τριάντα χρόνια είτε ως "δοτός" είτε ως αιρετός ασχοληθεί από θέση ευθύνης με τα κοινά κάτι μαθαίνει, αποκτά επάρκεια, γνώση, εμπειρία. Έτσι λοιπόν κι εμείς ο λαός της Αιτ/νίας "φτιάξαμε" με αγώνες, συμμετοχή, αυταπάρνηση, θυσίες και άλλα πολλά έναν τέτοιο ηγήτορα. Ειδικός συνεργάτης νομαρχών, διορισμένος και αιρετός Νομάρχης, Δήμαρχος στο μεγαλύτερο Δήμο της Αιτ/νίας, Πρόεδρος στην ΤΕΔΚ κλπ κλπ κλπ. Απ' το 1981 μέχρι το 2010. Γιατί μας έφυγε; Γιατί μας τον μάγεψε η ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα; Κι ο φιλημένος απ' το Θεό τόπος;
 Που είσαι Ευθύμιε; Γιατί μας άφησε στα κρύα του λουτρού; Σου κάναμε κάτι; Δεν σε τιμήσαμε χρόνια τώρα πολλά; Σού ΄φταιξε ο Γιώργος; Δεν σού ΄φτιαξε μια περιφέρεια στα μέτρα σου; Δεν σ' όρισε υποψήφιο στην "εύκολη" για τα γούστα σου Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Μα σ' έκανε τρανότερο..... Γιατί δεν έγινες ο Καφύρας της Αιτ/νίας; Να αστράψεις και να βροντήξεις στα περιφερειακά συμβούλια με τον μεστό σου πολιτικό λόγο και την τεράστια αυτοδιοικητική σου εμπειρία; Να δει η Αιτ/νία άσπρη μέρα ρε αδελφέ;
 Αχ ρε Θύμιο! Πολύ μας στενοχώρησες όλους εμάς τα μικρά και μεγάλα παιδιά σου. Ξέρω μας εκδικείσαι για την αχαριστία μας, μας τιμωρείς εμβάζοντάς μας στην μάταια και ψυχοφθόρα αναζήτησή σου, στην νοσταλγία της επιστροφής σου. Κι αν δεν "χωράς" πλέον στην αυτοδιοίκηση που τόσο πολύ αγάπησες εμείς είμαστε όλοι εδώ να σε βοηθήσουμε, στα εξήντα σου, για το μεγάλο σου άλμα στην διοίκηση. Εκεί ανάμεσα στους εθνοπατέρες της παρακμιακότερης από ποτέ πατρίδας. Μήπως είναι καλύτεροί σου κάποιοι άλλοι;
 Ο Νομός σε περιμένει εναγωνίως. Ο εθελοντισμός ήταν άλλωστε πάντα το βάθρο των επιλογών σου. Καλώς να ΄ρθεις Θύμιο μας.

ΚΛΑΥΔΙΟΣ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε παιδιά πόσο δίκιο έχετε, φτιάξαμε με την ψήφο μας έναν αυτοδιοικητικό γίγαντα, για φανεί η γύμνια του και το λάθος μας αμέσως μόλις έφυγε από την εξουσία. Μόλις τα τοπικά ΜΜΕ λειτούργησαν ελεύθερα και όχι καταπιεσμένα όπως ενεργούσαν μέχρι τούδε. Να τον ψηφίσουμε και για βουλευτή να κλείσει ο πολιτικός του κύκλος. Εμείς όμως είπαμε συνασπισμός δυνάμεων Μεσολογγίου - Ναυπάκτου. Άρα ποτέ ξανά Θύμιος και άλλοι Θύμιηδες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΑ.... ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

οταν θα κατεβει ως βουλευτης μαυρισμα μαυρισμα μαυρισμα στον θυμιο.Να τον κανουμε λες και εχει βγει απο σολαριουμ.Ακουτε σφουγκοκολαριοι που τρεχετε απο πισω του;

Ανώνυμος είπε...

Oπως λεει κι Κηλαηδονης <>.Γιατι τοσα χρονια εχουμε τοσα γομαρια στη βουλη που δεν εχουν κανει τιποτε για το νομο,αλλα και αιρετους του ιδιου φυραματος.Ο Θυμιος τη <> του εκανε τοσα χρονια σαν δημαρχος στο Αγρινιο και φτιαχτηκε,αλλα ας οψονται οι Αγρινιωτες που τον ψηφιζαν συνεχομενες τετραετιες και μετεπειτα ολος ο νομος για να γινει νομαρχης.Αλλα οταν υπακους σε κομματικες γραμμες αυτα συμβαινουν.
Αλλα και η κοντρα αναμεσα σε Αγρινιο και Μεσολογγι,τους εχει εξυπηρετησει αφανταστα στο ανυπαρκτο εργο τους.Για σκεφτειται αν υπηρχε συνεργασια Αγρινιου και Μεσολογγιου σε τι κατασταση θα ηταν σημερα ο νομος!!!Το <> τους εχει εξυπηρετησει αφανταστα.

THE ROCKER

Ανώνυμος είπε...

M' αυτό το πλευρό να κοιμάστε όλοι οι παραπάνω και βεβαίως ο "γνωστός" συντάκτης των παρανοϊκών ακροβατισμών που δημοσιεύονται. Πάντως απο το πλευρό που κοιμάστε μάλλον.... πιασμένοι θα σηκωθείται. Πολύ πιασμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Η τρόϊκα Σώκος-Καπώνης-Γαλαζούλας έγινε ο νεκροθάφτης της Αιτωλ/νιας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Είδατε κάποιο έργο στο Μεσολόγγι, στον Αστακό στη Βόνιτσα ή στη Ναύπακτο; απ' οτι ξέρω κανένα. Από που προέκυψαν κ. Θύμιο τα εκατομμύρια έλλειμα; Από τη χρηστή διοίκηση ...δεν νομίζω!!! Έχεις δίκιο 7:39 μόνο ένας συνασπισμός δυνάμεων θα καθαρίσει το τοπίο.
Υ.Γ πολύ καλός ο συντάκτης της ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κύριοι, υπάρχουν και οι άνθρωποιπου τους έχουν ανάγκη για μια δουλίτσα, για μια θεσούλα κ.λ.π. και θα δείτε όταν γίνουν οι εκλογές πόσχοι από μας θα είναι να χειροκροτήσουν το Θύμιο, τον Αντρέα, τον Υφυποργό, τη Σοφία και όλους αυτούς που δεν τόλμησαν να πούνε μια κουβέντα για το Μεσολόγγι παρά μόνον και οι 8 (οκτώ) βουλευτές πίεσαν Υπουργούς και άλλους για το ΕΦΕΤΡΕΊΟ στο Αγρίνιο για το Μουσείο, για το Πανεπιστήμιο κ.λ.π. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί μ'ενουμε πάντα με σκυμένο το κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ; ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ; ΓΙΑ ΞΑΝΑΚΥΤΑΞΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2006. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο Λαδόγιαννος δεν θα κάνει δήλωση κατά του Κατσούλη; Αλισάχνιε είσαι εδώ ή συσκέπτεσαι με τη Ντίνα και τον Βασίλη;

Ανώνυμος είπε...

9.49 πως τον παίρνεις; Ανώνυμα ή επώνυμα;
Γιατί επειδή δεν έχεις όνομα και α@@@@@@α είσαι γνήσια αδερφή .
Μαλ...α

Ανώνυμος είπε...

καλογραμμένο το άρθρο.
Κέντησε το άτομο!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 9.49 αναφέρεις ονόματα χωρίς όμως το δικό σου γιατί ντρέπεσαι γιαυτό ως ποντικός που είσαι και ζεις μέσα στο σκοτάδι γλείφοντας τα σκουπίδια που συναναστρέφεσαι. Δηλαδή είσαι ένα τίποτα γιατί νομίζει ότι με το να αναφέρεις δύο ονόματα πεερνιέσαι για σπουδαίος..... ρουφιάνος ναι αυτός είσαι, η χλέπα που υπάρχει στο δρόμο ναι αυτός είσαι ....

Ανώνυμος είπε...

Γουστάρω χλέπα και επαυξάνω.
Ρε ουστ ρουφιανοι