Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συναντήσεις Α. Μακρυπίδη με εκπροσώπους Φορέων και Παραγωγικών Τάξεων

                                                                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Κατά την επίσκεψη του στο Μεσολόγγι, ο Βουλευτής, πέρα από την παρουσία και τα εγκαίνια που διεξήγαγε στην έκθεση της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας “Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου”, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής (Δικηγορικός και Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο, Αλιείς Μεσολογγίου), όπου του ανέπτυξαν τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις τους για τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τον ιδιαίτερο κλάδο τους, όσο και ευρύτερα την περιοχή.
Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου, εξέφρασε στον Βουλευτή την αντίθεση της για την δημιουργία του Εφετείου στο Αγρίνιο, θεωρώντας την κίνηση αυτή της Πολιτείας, υποβάθμιση της Ι.Π.Μεσολογγίου. Τόνισαν ότι το Μεσολόγγι δικαιούται το Εφετείο και ως πρωτεύουσα του Νομού αλλά και ως Πόλη που προϋπήρχε στο παρελθόν.
Κατά την συνάντηση εξέφρασαν την ίδια άποψη τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος όσο και το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου και επιπρόσθετα αναφέρθηκαν σε θέματα όπως το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και η προοπτική του, η αναγκαιότητα για αναβάθμιση και επέκταση του Τ.Ε.Ι., η διατήρηση του  2/39 Συντάγματος Ευζώνων και η αξιοποίηση της Βιομηχανικής Περιοχής. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της Οικονομικής Κρίσης με τις γνωστές συνέπειες τόσο στους καταναλωτές όσο και στην αγορά (εμπόρους, μικροεπιχειρηματίες της περιοχής), αλλά και για την ανεργία που είναι μάστιγα για την περιοχή, και κύρια για την νεολαία.
Οι Αλιείς υπέβαλλαν το αίτημα για τη συμμετοχή όλων τους στην εκμετάλλευση των Ιχθυοκαλλιεργειών. Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να πάρει πρωτοβουλία για να συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους και να λυθεί το πρόβλημα τους.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις των φορέων και τους πρότεινε να υπάρξει πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ώστε σε συνεργασία με όλους τους Φορείς να γίνουν ξεχωριστές συναντήσεις με την Κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση του κάθε κόμματος. Ταυτόχρονα τόνισε ότι για να είναι αποτελεσματικές οι συγκεκριμένες συναντήσεις, και για να προκύψουν ουσιαστικές δεσμεύσεις για το Μεσολόγγι, πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο. Τέλος ο Ανδρέας Μακρυπίδης επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι η ανάπτυξη πρέπει να σχεδιασθεί και να υλοποιηθεί για όλη την Περιοχή και συνολικά για το Νομό μας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..."Ο Ανδρέας Μακρυπίδης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις των φορέων και τους πρότεινε να υπάρξει πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ώστε σε συνεργασία με όλους τους Φορείς να γίνουν ξεχωριστές συναντήσεις με την Κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση του κάθε κόμματος."...
ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ. ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ...
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ???????

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ????????

ΑΚΟΥΣΕ ΛΕΣ ΜΕ " ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ..."

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ???????

ΩΡΑΙΑ .... ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΗΣΥΧΟΙ...ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

μυριστηκε ψηφους διαμαρτυριας κ τον επιασε ο πονος!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

σε ευχαριστούμε φίλε Ανδρέα για το ενδιαφέρον σου !

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν ντρεπόμαστε λίγο; Ακόμη δίνουμε βήμα και σχολιάζουμε τέτοια δημοσιεύματα για τον αντρέα και τον κάθε απίθανο; Αυτά έπρεπε να να λογοκρίνει η σύνταξη.Μόνο σύγχιση προκαλούν..