Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εντολή: Βυθίστε το .....Μεσολόγγι!!


      Όσο κι’ αν φαίνεται παράξενος ο τίτλος αυτής της ανάρτησης, διαβεβαιώνουμε όλους τους αναγνώστες ότι είναι πέρα για πέρα αληθινός.
     Πρόκειται για έναν πόλεμο υποβάθμισης και περιθωριοποίησης της πόλης μας, που ήδη έχει αρχίσει πριν πολλά χρόνια και αποτελεί το  «άκρον άωτον » του μίσους εναντίον της και εκδηλώνεται με κάθε τρόπο.
      Α.  Κανένας, μα κανένας Νομάρχης από τότε που ισχύει ο νόμος του αιρετού, δεν αγάπησε το Μεσολόγγι και προσπάθησε με κάθε τρόπο να του κλαδέψει αρχικά τις νομαρχιακές υπηρεσίες και αργότερα, μέχρι σήμερα, να στείλει υπεράριθμους υπαλλήλους στο Δήμο Αγρινίου πολλοί των οποίων χωρίς αντικείμενο. ( Υπάρχει δήλωση τ. Αντινομάρχη για τους περισσότερους υπαλλήλους στο Αγρίνιο).
      Β. Από καιρό δούλευαν υπόγεια πολλοί παράγοντες του Αγρινίου ( βουλευτές κ.λ.π.) για το Εφετείο μέχρι να μας κουράσουν σε όποιες αντιδράσεις  και βρήκαν τώρα που δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη για το ΠΑΣΟΚ να το εδραιώσουν στην «πρωτεύουσα πόλη» όπου οι ψήφοι είναι ....τριπλάσιες.  Και ο κ. Καστανίδης για να χρυσώσει το χάπι θέλει να μας δώσει το ......Διοικητικό Εφετείο!!
        Γ.  Με υπόγειες πάλι μεθοδεύσεις ετοιμάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο (με δικά μας εκθέματα!!) να γίνει στο Αγρίνιο, στις καπναποθήκες Παπαστράτου για τη συντήρηση των οποίων θα απαιτηθούν εκατομμύρια ΕΥΡΩ, ενώ για το οικόπεδο που υπάρχει στο Μεσολόγγι δεν έχουν .......χρήματα. (αλλά γιατί δεν βγαίνουν ευθαρσώς οι Βουλευτές μας να δηλώσουν που θέλουν να γίνει το Μουσείο;).
        Δ.  Το ΤΕΙ  Μεσολογγίου αργοσβήνει χωρίς σοβαρές σχολές ενώ θα μπορούσαν οι οκτώ (8) βουλευτές μας να ζητήσουν την ενίσχυση από άλλες σχολές των Αθηνών, Πειραιά, Πατρών κ.λ.π.  που οι φοιτητές εκεί είναι κατά χιλιάδες και να ενισχυθεί το δικό μας.
       Ε.  Άφησα τελευταίο το 2/39 Σ.Ε. που είναι από τα παλαιότερα στρατόπεδα και το πλέον άρτιο από κάθε πλευρά. Παρά τις υποσχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα παρέμβει όσο του επιτρέπει το συνταγματικό του δικαίωμα, εν τούτοις δεν πρόκειται να εισακουστεί. Λοιπόν, το στρατόπεδο διαλύεται λίγο – λίγο και θα τελειώσει σε δυο χρόνια. Και επιπλέον, τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου δεν θα διαλυθούν (!!!) παρ’ ότι δεν έχουν καμία σύγκριση με το 2/39 Σ.Ε. που επιπλέον εδρεύει σε μια ιστορική αλλά και φτωχή πόλη.
    Αλλά διαβάστε και το πλέον αμίμητο: « Ενισχύεται! και αναβαθμίζεται! η 132 Σμηναρχία Μάχης που έδρευε στο Αγρίνιο και η οποία είχε υποβαθμιστεί τον περασμένο χρόνο. Μάλιστα δε είχε προταθεί στις εγκαταστάσεις της να μεταφερθεί η Π.Υ. Αγρινίου (πυροσβεστικά αεροπλάνα) αλλά υπήρξε άρνηση εκ μέρους των τοπικών αρχών, προφανώς γιατί είχαν διαβεβαιώσεις......!!»
            Υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία ότι θέλουν να βυθίσουν το Μεσολόγγι;
            Αλλά μη μας κάνει εντύπωση ότι οι τοπικοί παράγοντες του Αγρινίου και οι Βουλευτές του ενδιαφέρονται για την  πόλη τους. Καλά κάνουν οι άνθρωποι, κανείς δεν τους κατηγορεί. Οι δικοί μας παράγοντες και οι πολίτες που είναι; Αυτή την αντίδραση μόνο έπρεπε να έχουμε στον κ. Καστανίδη; Ή το βράδυ του Λαζάρου όπου μόνον 10 ως 15 άνθρωποι φώναξαν; Οι υπόλοιποι που ήταν;
            Ο κ. Δήμαρχος τώρα εκ των υστέρων και αφού όλα έχουν χαθεί, θέλει να ανασυντάξει τις δυνάμεις για αντίδραση. Που ήταν ο κ. Αναγνωστόπουλος όταν γνώριζε ότι θα φύγει η Μακρυνεία και ο Γαλατάς; Που ήταν ο κ. Κατσούλης που τα γνώριζε ως Αντινομάρχης και επίσης ως Δήμαρχος -ουσιαστικά από τον Νοέμβριο-, ότι θα συμβούν όλα αυτά;
            Τελειώνοντας θέλω να σας επισημάνω ότι, αν  όντως ΑΓΑΠΑΝΕ την πόλη τους και τον διευρυμένο Δήμο μας, οι πρώην Δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιάδων μαζί και ο σημερινός, το Ε.Κ. Μεσολογγίου, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Οργανώσεις, οι απανταχού Σύλλογοί μας και ο λαός, τότε θα χτυπήσουν τη γροθιά τους στα Υπουργικά γραφεία γιατί έτσι καταλαβαίνουν την αντίσταση και τη θέληση του λαού του Μεσολογγίου. Δεν έχουμε κανέναν σύμμαχο. Όμως έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Οι χλιαρές αντιδράσεις μας, αποτελούν άλλοθι για τους ξεθεμελιωτές και αμφισβητίες των ιδανικών της φυλής μας.
   
    Γ. Γ.  
                 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γ.Γ. Άλλη κοτσάνα θ αβρείτε να γράψετε για την πόλη μας. Καιάδας που χρειάζετε στη σκέψη σας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:19, αν νομίζεις ότι είναι κοτσάνες όσα γράφονται για το Μεσολόγγι, ένα κλικ και...άλλαξες σελίδα.
Μια πρόταση μόνο θα ήθελα να κάνω.
Να συγκεντρωθούν όλοι, μα όλοι οι Μεσολογγίτες και οι κάτοικοι των γύρω περιχών και να ασκήσουν πίεση προς την Περιφέρεια και κατ' επέκτασιν προς την Κυβέρηση, ώστε να χωρίσει ο νομός.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, να αναπτυχθούμε και να ανεξαρτητοποιηθούμε από τη "ρουφήχτρα" του Αγρινίου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αλήθεια αυτά κ. 9.19; Τότε ασφαλώς δεν είσαι ντόπιος. Άλλωστε το λένε οι αντοδράσεις που οι αδιάφοροι είναι 3 και 17 είναι εξαιρετικό.
Μπορείς να αναφέρεις ένα ψέμα από αυτά που γράφει το θέμα; Ασφαλώς ΟΧΙ. Τότε καλύτερα να σιωπάς.