Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποδομής παίδων. Πρόκριση της 6ης περιφέρειας


GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Την πρόκριση για το φάιναλ φορ πήρε η 6η περιφέρεια ΝΕΩΝ κερδίζοντας την περασμένη ΤΕΤΑΡΤΗ εκτός έδρας την 8η περιφέρεια με 1-0. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα υποδομής παίδων και νέων της περιόδου 2010-2011 ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και πιο συγκεκριμένα στις 29-9-2010. Στην πρώτη φάση έλαβαν μέρος 53 Μικτές ομάδες οι οποίες ήταν χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε 11 ομίλους (9 όμιλοι με 5 Ε.Π.Σ. και 2 με 4 Ε.Π.Σ.) με βασικό στόχο από τους αγώνες της 1ης φάσης να είναι η προεπιλογή των ποδοσφαιριστών των 11 μικτών ομάδων των περιφερειών (όπως ονομάσθηκαν οι όμιλοι μετά το τέλος των αγώνων της α’ φάσης).

Η ομάδα ΝΕΩΝ της ΕΠΣΝΑ μετείχε στην 6η περιφέρεια με αντιπάλους την ΑΡΤΑ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ και ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ, η οποία μετά από 8 αγώνες τερμάτισε στην 1η θέση έχοντας για προπονητή τον ΓΙΩΡΓΟ ΖΗΚΟ. Τερματίζοντας στην 1η θέση και σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο  Αιτωλοακαρνάνας τεχνικός είχε και την ευθύνη για την επιλογή των παικτών που θα συγκροτήσουν την 6η περιφέρεια.
Στην β’ φάση του πρωταθλήματος GOOD LEAGUE ΟΠΑ η 6η περιφέρεια (ΑΙΤΩΛ/ΝΑΙ, ΑΡΤΑ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ) κλήθηκε να αντιμετωπίσει την 5η περιφέρεια (ΒΟΙΩΤΙΑ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΦΩΚΙΔΑ) σε διπλούς αγώνες.
Ο πρώτος αγώνας έγινε στην Λαμία και έληξε ισόπαλος 2-2 ενώ ο επαναληπτικός έγινε επτά μέρες αργότερα στον Λούρο Πρεβέζης;, όπου η 6η περιφέρεια συνέτριψε με 5-2 την 5η περιφέρεια και πήρε την πρόκριση για την γ’ φάση.
Στην γ’ φάση του πρωταθλήματος GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ η 6η περιφέρεια αντιμετώπισε την 8η περιφέρεια (ΑΧΑΪΑ – ΖΑΚΥΝΘΟ – ΗΛΕΙΑ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ). Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο ενωσιακό γήπεδο «ΘΕΟΔ. ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ» οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0).
Στον επαναληπτικό που έγινε την περασμένη ΤΕΤΑΡΤΗ στην πρωτεύουσα της ΑΧΑΪΑΣ και στο «ΑΝΔΡ. ΚΑΝΙΣΤΡΑΣ» η ομάδα του Γ. ΖΗΚΟΥ και ΣΤ. ΣΑΡΡΗ (6η περιφέρεια) κέρδισε με 1-0 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ που θα γίνει μετά το Πάσχα στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.
Οπωσδήποτε είναι μια σημαντική διάκριση και πρωταγωνιστής αυτής της επιτυχίας είναι ο Ενωσιακός προπονητής της Μικτής Νέων Ε.Π.Σ.Ν.Α. ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΚΟΣ που ανέλαβε την 6η περιφέρεια και ο οποίος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Είναι μεγάλη διάκριση για τα παιδιά της Μικτής που έκαναν το καλύτερο δυνατό για να προκριθούμε στις τέσσερις καλύτερες περιφέρειες της Ελλάδος. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά από τις πέντε Ενώσεις που συγκρότησαν την Μικτή.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου γυμναστή ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΑΡΡΗ αλλά και τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Ν.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ που ήταν πάντα κοντά μας αλλά και τις άλλες Ενώσεις της 6ης περιφέρειας.
‘Οσον αφορά για το φάιναλ φορ τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μου μέσα από την δουλειά που γίνεται στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.»
Στην 6η περιφέρεια προπονητής όπως αναφέραμε είναι ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΗΚΟΣ και γυμναστής ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν εννιά (9) αιτωλοακαρνάνες ποδοσφαιριστές.
Τέλος η ομάδα της 6ης περιφέρειας σε τέσσερις (4) αγώνες είχε 2 νίκες και 2 ισοπαλίες και τέρματα 8 υπέρ και 4 κατά. Τα 8 γκολ έχουν πετύχει ο ΜΗΛΙΟΣ (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ) 5 γκολ και από 1 οι ΠΑΛΙΑΤΣΑΣ (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ), ΜΟΚΟΣ και ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ).
Με την ευκαιρία της πρόκρισης της ομάδας μας στις 4 καλύτερες περιφέρειες της Ελλάδας, θα ήθελα να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου πρώτα από όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης το προπονητικό δίδυμο (ΖΗΚΟΣ – ΣΑΡΡΗΣ), οι οποίοι από το Σεπτέμβριο που ανέλαβαν τόσο τις Μικτές Αιτωλ/νίας τόσο και την ομάδα της 6ης περιφέρειας, συνέβαλαν τα μέγιστα, με πολλή μεράκι και δουλειά, για αυτή την μεγάλη επιτυχία. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις άλλες Ε.Π.Σ. (ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ, ΑΡΤΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ) για την άψογη συνεργασία μας, τόσο σε επίπεδο διοίκησης των Ενώσεων, όσο και μεταξύ των προπονητών.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: