Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μαρίνα: Μοναδική ευκαιρία οι Γιορτές Εξόδου

Μια μοναδική ευκαιρία έχει φέτος η πόλη μας με την πληθώρα τουριστών που ήρθαν στη Μαρίνα. Λόγω των τελευταίων γεγονότων στη Βόρεια Αφρική, πολλές Μαρίνες εκεί έκλεισαν ή εγκαταλείφθηκαν εσπευσμένα από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι μετέφεραν τα σκάφη τους σε χώρες της ευρωπαϊκής μεσογείου ή της Τουρκίας. Μέρος των σκαφών αυτών δέχτηκε και η δική μας Μαρίνα με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι προβλέψεις για το καλοκαίρι είναι παραπάνω από ενθαρρυντικές και ο αναμενόμενος αριθμός των επισκεπτών για φέτος μοιάζει απίστευτος. Η ευκαιρία όμως αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν σε πολλά επίπεδα και είναι γνωστές.
Άμεσα όμως, πρέπει να δραστηριοποιηθούν οι ιθύνοντες για να ενημερώσουν και να προσκαλέσουν τους ανθρώπους αυτούς να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις Γιορτές Εξόδου με τις ποιοτικές και αναβαθμισμένες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για φέτος, κάτι που θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ανέξοδη διαφήμιση σε κόσμο από όλη την Ευρώπη. Ιδιαιτέρως θα πρέπει να προσκληθούν να παρακολουθήσουν την πρόβα της ανατίναξης την Παρασκευή το βράδυ στον Κήπο των Ηρώων, καθότι θα είναι δύσκολο να βρεθούν το Σάββατο μέσα σ΄αυτόν.
Οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν άγνοια για τις γιορτές και την ιστορία της πόλης και κάποιοι πρέπει να φροντίσουν γι αυτό, με ξενόγλωσσα  έντυπα, το πρόγραμμα των γιορτών μεταφρασμένο τουλάχιστον στα Αγγλικά να μοιραστεί από σκάφος σε σκάφος και να ενημερωθούν για εκδηλώσεις που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν στις οποίες καλό θα ήταν να μεταφερθούν με λεωφορεία του Δήμου ή με ευθύνη της εταιρείας της Μαρίνας.
Όλα αυτά ούτε τα μεγάλα ποσά στοιχίζουν, ούτε την τεράστια κινητοποίηση απαιτούν. Το αποτέλεσμα όμως από την ικανοποίηση που θα λάβουν οι άνθρωποι αυτοί και η εικόνα της φιλοξενίας και του πολιτισμού που θα αποκομίσουν είναι ασύγκριτα. Δεν πρέπει να φεύγουν με την εντύπωση μιας χώρας που πνίγεται στα σκουπίδια, στα αδέσποτα και στους ανεξέλεγκτους κατασκηνωτές πέριξ του λιμανιού.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα και πρέπει οι αρμόδιοι να ενεργήσουν άμεσα.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα αρχικά του συντάκτη ξεχάσατε. Χ. Β.
Αφού σωστά μεν αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των επισκεπτών για τις γιορτές αλλά μη μας παραμυθιάζει για το ποιοτικοτερο των εκδηλώσεων.
Αφού είνΑι μια από τα ίδια.
Και δεν νομίζω να υπάρχει διαφωνίΑ;;
Αλλά είπαμε όταν τρώμε δεν μιλάμε.
Έτσι δεν είναι κυρ Χρήστο ;

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Πρέπει κάτι να γίνει από το Δήμο! Πολύ καλή πρόταση, αυτά πρέπει να σκέφτονατι στο Δήμο η νέα δημοτική αρχή με τι τόσες "αναβαθμισμένες" εκδηλώσεις που προγραμμάτισε. Αντιδήμαρχε των οικονομικών βάλε μια σειρά δεν μπορεί η γραμματέας του "αρχων" να παραλαμβάνει προσφορές ανοιχτές για ενημέρωση του "αρχων" ενω΄οι υπηρεσίες να τις ίδιες να τις παραλαμβάνουν κλειστές. Δεν είναι διαφάνεια αυτό πρόσεξέτο τώρα που είναι αρχή μην γίνει συνήθεια..
ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Συμπληρωματικά αντιδήμαρχε οικονομικών είσαι κια για το προσωπικό; Ωράριο υπάρχει στους υπαλλήλους του Δήμου. Στο πέτρινο δημαρχείο κυρίες κολητές της δημοτικής αρχής τηρούν ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους ενώ στο ροζ υπάλληλοι πρόσθετης υπηρεσίας λόγω καλλικράτη πηγαίνουν εναλάξ (είναι κολητοί του αντιδημάρχου έργων , ενώ κάποιοι άλλοι κολητοί εφαρμόζουν ωράριο δικό τους Στις δημοτικές κοινότητες δε νομίζουν ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν κάθε μέρα . Με λίγα λόγια υπάρχει ωράριο για υπαλλήλους δύο ταχυτήτων. Αυτό έχει ξανασυμβεί; AΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Θες να βγάλεις λεφτά, πήγαινε στη θάλασσα". Μεγάλη κουβέντα !!! Παιδιά είμαστε η μοναδική πόλη στην Ελλάδα, μην πω στον κόσμο, που δεν εκμεταλλευόμαστε τη θάλασσά μας. Είναι μοναδική ευκαιρία πραγματικά να αξιοποιήσουμε το θησαυρό μας αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αλισάχνιε Βασιλάκη είχες μάθει στο τεμπελιό ε;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες. Καλά θα είναι να μην αναφέρουμε ούτε ονόματα ούτε καταστάσεις ούτε υπονοούμενα. Το BLOG αυτό δεν με ενδιαφέρει τίνος είναι. Γράφει ωραία θέρματα της πόλης μας στα οποία μας δίνει το δικαίωμα να γράφουμε και εμείς τις απόψεις μας. Και επιπλέον δεν με ρώτησε ποιος είμαι αρκεί που γράφω χωρίς να θίγω αξιοπρέπειες και υπολήψεις.Όλοι μαζί στον αγώνα για το Μεσολόγγι. Πρέπει να πεισθεί ο πρώτος και ο τελευταίος πολίτης αυτού του τόπου ότι χωρίς αγώνα δεν γίνεται προκοπή.Αν για κάποιους λόγους είμαστε κολλημένοι στο κόμμα και στα πρόσωπα, τότε δεν είμαστε ικανοί ούτε να εκπροσωπούμε αυτή την πόλη ούτε και να ζούμε σ' αυτή. Το Μεσολόγγι παιδιά καίγεται του πήραν ΟΛΑ και θα του πάρουν και τα υπόλοιπα, ας μη μαλώνουμε. ΑΓΩΝΑΣ και τιποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΡΑΛΑΤΕ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ ,

ΣΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ , ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΚΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ , ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Υ/Γ
ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ BLOG ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ????
ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΦΕ?
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΤΗ ΠΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ?? ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ...

Ανώνυμος είπε...

παιδιά το θέμα μας είναι η πόλη και όχι τα προσωπικά που μπορεί να έχει ο καθένας. ας μη βγαίνουμε εκτός θέματος λοιπόν. Τα προβλήματα γύρω μας είναι μεγάλα και πολύ σοβαρά. Το Μεσολόγγι πάσχει πολύ σοβαρά και γι' αυτό δε φταίνε ο Γιάννης, ο Κώστας ο Νίκος κ.λ.π. Πρέπει να ταρακουνηθούν αυτοί που διοικούν και δε μιλάω μόνο για το δήμο. Μαζί μ' αυτόν έχουν κι άλλοι ευθύνη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Κυρία/ε 11.54, από τη συγκεκριμένη ανάρτηση αυτό που σας ενδιαφέρει είναι ο διαχειριστής του μπλογκ; Καμιά άλλη ιδέα για το θέμα που αναφέρει η ανάρτηση έχετε να μας πείτε;

Sebastian είπε...

ΚΟΙΤΑ ΖΟΡΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. ΕΜ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΤΑ; ΑΦΟΥ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ..ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ..., ΑΣ ΤΑ ΛΥΣΕΙ Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ.ΠΑΝΤΩΣ, ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG KAΚΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ. ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Aporia exw na dw posous akomh tha onomasoun diaxeiristes tou ierapolis. apo tote poy arxisate exw metrhsei kamia 20aria. Pou tha paei, tha ton petyxoyn kapote. xa xa