Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Θαλάσσια σύνδεση με Επτάνησα


Σας είχα πει αγαπητοί φίλοι ότι κρατάω τοπικές εφημερίδες για θέματα που ενδιαφέρουν την πόλη μας και την ανάπτυξή της και που όλοι συμφωνούμε ότι θα προέλθει από τη θάλασσα. Πολύ σωστά το θέτει η ανάρτησή σας σχετικά με την μαρίνα του λιμανιού.
Να λοιπόν τι γράφει ο τοπικός τύπος  και νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον μας. Ας μελετηθεί από τους αρμόδιους γιατί αν άλλοι είχαν αυτή τη θάλασσα θα είχαν κάνει......θαύματα.         
   Σύνδεση Μεσολογγίου με Επτάνησα
Η πρόταση την οποία είχαμε κάνει το καλοκαίρι του 2010 και αφορούσε στη σύνδεση του λιμανιού μας με Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, συνέπεσε με την προεκλογική τότε περίοδο για την τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και μάλιστα με τον νέο νόμο του Καλλικράτη.
            Ίσως λοιπόν να μην ήταν δυνατή η μελέτη και οι επαφές με τους αρμόδιους ναυτιλιακούς πράκτορες και τις αντίστοιχες εταιρείες.
Την επαναφέρουμε λοιπόν και πάλι θεωρώντας ότι το λιμάνι μας είναι ικανό να δεχθεί το πλοίο της γραμμής  Αστακός – Κεφαλονιά ( Φωτό) αφού δεν είναι τόσο πολύ μεγάλο.
Τα πλεονεκτήματα του Μεσολογγίου είναι πολλά αφού η  διαδρομή γίνεται σε χρόνο μικρότερο, το λιμάνι μας διαθέτει προβλήτα με μεγάλη άνεση για τα οχήματα και η πόλη επίσης διαθέτει δύο μεγάλες λεωφόρους προς και από το λιμάνι χωρίς να γίνεται συμφόρηση στην πόλη. Όσον αφορά τη σύνδεση της πόλης με την εθνική οδό αλλά και την νέα Ιόνια οδό είναι άμεση. Οι κινούμενοι π.χ. από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα προς την Ζάκυνθο θα πρέπει να περάσουν από την Πάτρα και να φθάσουν  στην Κυλλήνη χάνοντας πολύτιμο χρόνο και έξοδα. Για όσους οδηγούς Ι.Χ. και Φορτηγών έχουν κάνει τη διαδρομή προς Αστακό, νομίζουμε ότι θα προτιμούσαν το δικό μας λιμάνι με τους άνετους δρόμους πρόσβασης.
       Αν λοιπόν η πρότασή μας είναι καλή, ας μελετηθεί από τη νέα Δημοτική αρχή και ας ανατεθεί σε κάποιον ειδικό να έρθει σε επαφή με τις ναυτιλιακές εταιρείες και πράκτορες. Ίσως προκύψει όφελος για την πόλη. Αυτό άλλωστε φαίνεται αν δούμε τι συμβαίνει σε πόλεις που έχουν τέτοιες θαλάσσιες συνδέσεις ( Πάτρα, Αστακός, Ηγουμενίτσα, Βόλος κ.λ.π.).
       Θάρρος και αποφασιστικότητα χρειάζονται.

Το pyrofani

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι με αγάπη και ζήλο για την πόλη; Θα θελήσει η Δημοτική αρχή να το προωθήσει; Και τότε ας πάρουν και τα Εφετεία και ότι άλλο θέλουν οι γείτονές μας γιατί τη θάλασσα παρ' ότι την θέλουν δεν μπορούν να την πάρουν.Εκτός και αν βάλουν καμιά τρικλοποδοδιά στις διαπραγματεύεις με τους ναυτιλιακούς πράκτορες. Είναι μανούλες σε κάτι τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Αλισάχνιε δεν περνάς καλά με τη χοντρή και βγάζεις τα απωθημένα σου στα blog

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φιλε απο χρονια ειχε πεσει στο τραπεζι αυτη η προταση αλλα δυστυχως την ειχε μπλοκαρει ο τοτε εμπορικος συλλογος με προεδρο εναν πολυ γνωστο κηφηνα της πολης...
αλλωστε ποτε στην πολη μας δεν γινεται τιποτε ολοκληρωμενο....εχουμε την καταρα των τουρκων και το ξερεις...[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο 1.11 !!! Ο τότε πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου ήταν αντίθετος με αυτή την ένωση. Άραγε πια να είναι η θέση του τωρινού προέδρου ????.....

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Ανώνυμε των 11,45 το τίποτε το μηδέν ο πάτος κοιτάξου στον καθρέπτη ναι εσύ είσαι!!!!!!Από πίσω σου ο "άρχων"
ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

k_pasiopoylos είπε...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρων διάβασα τις προτάσεις σας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα ιόνια νησιά , οφείλω να ενημερώσω εσάς καθώς επίσης και τους αναγνώστες σας ότι ο εμποροβιομηχανικός σύλλογος Μεσολογγίου επί σειρά ετών προβάλει το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης σε όλες τις αρμόδιες αρχές και ουδέποτε είχε εκφραστή επίσημη άποψη από διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αρνητική προς την σύνδεση . Ιδιαίτερα επί της θητείας μου θα ήθελα να αναφέρω ότι προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας στο λιμενικό ταμείο πρόταση για την πραγματοποίηση μελέτης βιωσιμότητας τις συγκεκριμένης γραμμής την οποία έχει αποδεχτεί και βρίσκετε σε εξέλιξη .
Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα είμαι στην διάθεση σας αν και εφόσον το επιθυμείτε προκειμένου να σας ενημερώσω ως προς τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον εμποροβιομηχανικό σύλλογο προκειμένου να λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου –Κεφαλονιάς –Ζακύνθου.
Φιλικά
Πασιόπουλος Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου