Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κόλαφος η γενναία απόφαση των Ναυπάκτιων για το Εφετείο

  O Δήμος Ναυπάκτου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και διαμαρτύρεται για την ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο ζητώντας να παραμείνει στο εφετείο Πατρών αν τελικά υλοποιηθεί η παράλογη απόφαση του Υπουργού. Διαπιστώνουμε ότι η σκευωρία του Αγρινίου και τα μυθεύματα περί αναγκών του νομού καταρρέουν και αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι βολευτές Αγρινίου έχουν γραμμένους 100. 000 πολίτες του νομού που δεν συμφωνούν με την ίδρυση  εφετείου στο Αγρίνιο. Λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με στόχο να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο  Αγρίνιο και ουδαμώς ενδιαφέρονται για τον μισό πληθυσμό του Νομού. Με την απόφαση του Δήμου Ναυπάκτου πρέπει να συνταχθεί πλήρως και το Μεσολόγγι, ζητώντας σε περίπτωση που προχωρήσει το εφετείο στο Αγρίνιο, να παραμείνει στην Πάτρα. Τέρμα η ανοχή και η κατανόηση στο σωβινισμό, τον μεγαλοιδεατισμό και τον παράλογο υπερσυγκεντρωτισμό του Αγρινίου.  Καιρός να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε χωρίς εκπτώσεις και υπερβάλλοντα καθωσπρεπισμό. Ας το ακούσουν όσοι συμπολίτες μας σπεύδουν να προσφέρουν γην και ύδωρ ένθεν κακείθεν και  αντί να αντιδράσουν  και να κηρύξουν τους εκάστοτε υπεύθυνους ανεπιθύμητους,  στήνουν εξέδρες για να τους υποδεχθούν γονυπετείς. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας λοιπόν, ενέκρινε το πιο κάτω ψήφισμα αναφορικά με την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, επιδεικνύοντας  πρωτοφανή και γενναία πολιτική στάση: 
'' Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας και οι φορείς της Περιφέρειας, εκφράζοντας τους Δήμους και κατοίκους της περιοχής μας, πληροφορηθήκαμε την προώθηση του Προεδρικού διατάγματος που ιδρύει νέο εφετείο στη Δυτική Στερεά Ελλάδα με έδρα το Αγρίνιο και διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτό.
Τα εφετεία στη χώρα μας, και σε κάθε κράτος, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ιδρύονται με έδρα την πρωτεύουσα Νομού, όπως και τα άλλα τρία (3) νεοϊδρυόμενα με τα Π.Δ και ο Νομός Αιτωλ/νίας έχει Πρωτεύουσα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Η Ι.Π Μεσολογγίου παγκόσμιο σύμβολο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, συμπίπτει να είναι και σύμβολο Δικαιοσύνης του Έθνους μας, αφού εκεί πρωτοδιακηρύχθηκαν και πρωτοεφαρμόσθηκαν οι Αρχές Οργάνωσης και Λειτουργίας των Δικαστηρίων της Ελεύθερης Ελλάδας.Μάλιστα στο Μεσολόγγι πρωτοιδρύθηκε και λειτούργησε το Δικαστήριο των Εκκλήτων (εφετείο) και δικαιωματικά γι’ αυτό ζητά και πρέπει να επανιδρυθεί και επαναλειτουργήσει το εφετείο στην ιστορική, και φυσική και διοικητική και δικαστική έδρα του Νομού μας.
Αποτελεί προκλητική και απαράδεκτη θεσμική εκτροπή σε μια ευνομούμενη, συνταγματικά κατοχυρωμένη και θεσμική λειτουργούσα Δημοκρατία, πολύ περισσότερο όταν γίνεται σε βάρος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, όπου Ελληνική Πολιτεία έχει χρέος και οφείλει την ίδια την ύπαρξη της , και όχι επιδεικτικά να αγνοεί και περιφρονά αυτή.
Το επίμαχο Π.Δ είναι σε βάρος των Δημοτών και κατοίκων μας, γιατί όχι σε εξυπηρέτηση των πολιτών που σκοπεί και επικαλείται. Αφού η Ι.Π Μεσολογγίου είναι εγγύτερα σ’ εμάς και μεταξύ ημών και του Αγρινίου, και ενώ μέχρι τώρα θέλαμε δέκα (10) λεπτά για το Εφετείο, θα απαιτείται μία (1) ώρα ταλαιπωρίας των πολιτών μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ με ομόφωνη απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας και των φορέων της περιφέρειας μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα καταγγέλλοντας την γενόμενη θεσμική εκτροπή και ΖΗΤΑΜΕ:
Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την ανάκληση του άδικου και απαραίτητου ως άνω, ΠΔ ή την τροποποίηση της διάταξης του που αφορά την έδρα αυτού, που πρέπει και οφείλει να είναι στην πρωτεύουσα του Νομού μας την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, 
Διαφορετικά θα ζητήσουμε την μη υπαγωγή μας στην αρμοδιότητα του και να παραμείνουμε στο σ’ επαφή μας εφετείο Πατρών, ιδιαίτερα με γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ απέχουμε ελάχιστα χιλιόμετρα και μόλις δέκα (10)λεπτά της ώρας και εξυπηρέτησης μας.
Για αυτό θα συντονίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον ΑΓΩΝΑ μας, με τους Δήμους Ι.Π Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Ξηρομέρου (3 επαρχιών από τις 5 του Νομού μας ) μαζί με τους φορείς της περιφέρειας μας για το δίκαιο αίτημα μας και την αποδοχή του. ''

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ !!

ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΒΡΑΧΩΡΙΟΥ.

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Δήμαρχος που σαν θεσμός οφείλουμε σεβασμό, η Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ, ΤΟ Ε.Κ. ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Δικηγόροι κ.λ.π.πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να σταματήσουν να προσκυνάνε. Πάνω απ' όλα κ. Κατσούλη το Μεσολόγγι γιατί θ' άρθει η ώρα που θα φύγεις από τον Θώκο ( όπως όλοι) αλλά να μη φύγεις με σκυμένο το κεφάλι. Καλύτερα να σου λένε καλημέρα παρά να σε φτύνουν, γιατί να ξέρεις η υπομονή έχει όρια.Η Ν ΝΑΥΟΠΑΚΤΟΣ μας άνοιξε τα μάτια γιατί εμείς έχουμε μάτια μόνον για το ατομικό μας συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΙΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ. Τ΄ΑΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ ??? ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ???

Ανώνυμος είπε...

Το έγραψε σίγουρα Μεσολογγίτης...

Ανώνυμος είπε...

"και ενώ μέχρι τώρα θέλαμε δέκα (10) λεπτά για το Εφετείο"

έχουμε και λέμε: ΔΕΝ υπάρχει εφετείο στο Μεσολόγγι για να ήθελαν μέχρι τώρα 10 λεπτά...

και η σωστή διατύπωση

αν γινόταν το εφετείο στο Μεσολόγγι θα θέλαμε 10 λεπτά

Βέβαια και εδώ υπάρχει λάθος γιατί 10 λεπτά Ναύπακτος - Μεσολόγγι.. δεν γίνεται!!!!!!

έλεος... γράψτε και τίποτα σωστό...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΜΕ ΥΦΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

9.55 πινουμε και κανα καφε το πρωι να ανοιξουν τα ματακια μας....
στο κειμενο λεει οτι θελανε 10 λεπτα για το εφετειο πατρων τωρα με την γεφυρα, και οχι για το μεσολογγι..το αναφερει και ποιο κατω...διαβασε ολοκληρο το κειμενο και μην το ξεπετας οπως κανεις με την γκομενα σου!!! [αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

ρε συ 12:20..
μπερδεύτηκα από τον τίτλο... τελικά είναι σκέτος κόλαφος... Θέλουν να πάει το εφετείο στο Μεσολόγγι... πείτε τα ντε... χαχα

Οι άνθρωποι λένε... ότι τους βολεύει η Πάτρα... Δεν θα ήθελαν να φύγουν από εκεί.. και στην χειρότερη ας είναι τουλάχιστον Μεσολόγγι...

Μιας και σας άρεσε αυτό με το κοντά.. θα ήθελα να σας πω πως και εγώ θέλω τις υπηρεσίες κοντά μου.. στην πόλη μου και όχι 30 λεπτά μακριά..

Ανώνυμος είπε...

9.55 ,

MΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...
ΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ 1 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟ.

ΑΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΟΥΛΗ Μ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι Μεσολογγίτες, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε έναν συνασπισμό δυνάμεων Ναύπακτος - Μεσολόγγι για τις εθνικές και περιφερειακές εκλογές με την ανταλλαγή ψήφων μεταξύ Ναυπάκτιου και Μεσολογγίτη υποψηφίου. Επιβάλουν στη Ναύπακτο τη Δημαδάμα στο Μεσολόγγι το Σουμάκη και βγαίνουν οπι του Αγρινίου. Συνασπισμός δυνάμεων λοιπόν τώρα. Με την ευκαιρία του σχολίου, δείτε στο WEB TV της Αιχμής τον Αντώνη Γρίβα που στριμώχνει άσχημα τον Καστανίδη, κι όμως ο Αντώνης δεν εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος, εκλέχτηκαν η Σταρακά του Θανούλη και η Κωνσταντοπούλου του Λοβέρδου. Θα μπορούσε κάποια από τις δύο να στριμώξουν κάποιον έτσι; σίγουρα όχι. Αρα λοιπόν έτσι ψηφίζουμε τέτοιες μας αξίζουν. ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι ψάχνετε ρε παιδιά το εφετείο είναι φτιαξιδι του Σώκου, στον οποίο δεν τολμά να σηκώσει το ανάστημά του ο δήμαρχός μας. Τώρα που έρθει για ψήφους ο Σώκος στο Μεςσολόγγι να δείτε πόσους θα πάρει. Θα τον στηρίξει ο Δήμαρχος για να ξοφλήσει την υποχρέωση που ο Σώκος έφαγε τον Ψαράκη και έτσι έγινε δήμαρχος ο Παναγιωτάκης του.Ετσι απλά είναι τα πράγματα.